viernes, 8 de enero de 2021

L’Acció, edició dimecres, 10 de Febrer de 1.937, pàg. 2

HA DESAPAREGUT EL FILL DEL PROPIETARI DE «CAN CARBONELL».

Abans d'ahir, pels volts del migdia arribà un auto amb tres subjectes desconeguts a un camp de prop la masia de «Can Carbonell» en el qual hi estava llaurant el fill del propietari de la mateixa, en Josep Carbonell i Guix. Els desconeguts, sembla que en forma molt contundent segons versió d'un testimoni que veia de lluny l'escena, l'invitaren a què pugés al cotxe.

Sembla també que en Josep Carbonell al·legà que l'animal quedaria sol enganxat a l'arada. Els desconeguts li permeteren desenganxar-lo, i de seguida el feren entrar a l'auto en mànigues de camisa i partiren a tota velocitat.

L'animal, tot sol, regressà a la masia, en la qual condí la natural sotsobra entre els familiars del desaparegut.

Hem pogut parlar amb la dissortada esposa d'en Carbonell, la qual a hores d'ara encara no sap res del parador de l'absent. Està molt anguniejada per la sort que pugui córrer el seu marit, que la deixa amb set fills petits a la llar.

Esperem que el Departament d'Investigació de la Conselleria de Seguretat portarà a terme les gestions necessàries per tal de descobrir els autors d'aquest segrest.

CICLE DE CONFERÈNCIES RADIOFÒNIQUES.

El Secretariat d'Organització de la Conferència de la indústria Tèxtil del P.O.U.M. ha preparat un Cicle de Conferències radiofòniques a càrrec dels companys ponents, amb la col·laboració de l'emissora local EAJ 25 Ràdio Terrassa, amb la finalitat de divulgar les tasques i les conclusions de la Conferència entre la classe treballadora.

Les conferències que ja s'iniciaren el dilluns, seguiran fins el dissabte en el següent ordre:

Dimecres dia 10: J. Francino Llobet sobre el tema «Consell General de la Indústria Tèxtil».

Dijous dia 11: Pere Carbó sobre l’ «Agrupament d'Indústries».

Divendres dia 12 :Eduard Ballbé sobre el tema «Política Comercial»

Dissabte dia 13 :Màxim Costa sobre «Estadística i Comptabilitat».

Totes les conferències seran radiades a dos quarts de deu en punt de la nit.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Antoni Sebastià de 56 anys d'edat i domiciliat al carrer de Guttemberg 35, presentant una perdigonada al genoll dret.

Ha estat curat de ferida contusa labial esquerra, a causa d'una caiguda el nen de 8 anys, Joan Gorga domiciliat al carrer de l'Agricultura 33.

A causa d'una picada de llagosta al clatell ha estat també assistit al nostre Dispensari Francesc Álvaro i Torres de 16 anys d'edat i domiciliat al carrer de l'Infant Martí 121.

FESTIVAL BENÈFIC DE LA JOVENTUT TERRASSENCA.

Han estat exposats als aparadors de la sastreria «El Blau» els objectes que seran sortejats, en el festival que es celebrarà el proper diumenge a dos quarts de deu de la vetlla, a la S. C. Joventut Terrassenca.

Com ja havíem dit en anteriors edicions, aquest festival serà a profit de les Milícies Populars i no dubtem  que tots els ciutadans correspondran una vegada més a l'obra de la Joventut Terrassenca.

EL CONCURS DE CARTELLS ANTIFEIXISTES.

Els «Amics de les Arts», entitat organitzadora del concurs de cartells antifeixistes, han rebut els objectes amb que es premiaran els articles que surtin afavorits amb els primers llocs en l'esmentat concurs.

El primer premi, cedit per la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, és una valuosa col·lecció de llibres que, sens dubte, són els més complerts que en matèria de pintura s'han editat. Es la col·lecció titulada «Galeries d'Europa» d'un gran valor artístic i editada amb gran luxe.

«Amics de les Arts» remarca en nom dels cartellistes, a la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, per tant valuós obsequi.

Demà acaba el termini d'admissió de cartells de tots els que vulguin prendre part en aquest interessant concurs.

AQUESTA NIT J. FRANCINO PARLARÀ PER RÀDIO TERRASSA.

Formant part del Cicle de Conferències radiofòniques organitzades amb motiu de celebrar-se a la nostra ciutat la Conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M.  aquesta nit a dos quarts de deu en punt, parlarà des de el micròfon de Ràdio Terrassa el company J. Francino Llobet, desenrotllant el tema «Consell General de la Indústria Tèxtil».

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 10 de febrer del 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Nomenament de personal encarregat de neteja d'edificis escolars.

e) Comptes de Cultura.

f) Aprovació del Padró referent a l'impost sobre inquilinat, corresponent a l’actual exercici.

g) Aprovació del Padró per a la percepció de l'impost sobre casinos i círcols d'esbarjo d'enguany.

h) Autoritzacions al Dipositari.

i) Proposicions, i

j) Precs i preguntes.

CONSELLERIA MUNICIPAL D’ECONOMIA.

Per tal de poder completar de la manera més perfecta possible l'obra que en aquests moments requereix la bona marxa de l’Economia de la nostra ciutat i al mateix temps establir d'una manera definitiva el control del treball de la mateixa, aquesta Conselleria d'Economia sol·licita de totes les empreses col·lectivitzades, comitès de control, indústries i comerços de totes classes en les quals es perceben sous de treball, la necessitat que tenen de presentar al Comitè de Banca, la relació de tot el personal empleat amb expressió de jornal que percebi setmanalment i hores que treballa.

Havent observat aquesta Conselleria un crescut nombre d'incompliments a aquestes disposicions que dificulten el bon desenvolupament de les mateixes, es veu en la necessitat de cridar l'atenció de tots els estaments abans mencionats, per tal que sense pèrdua de temps procedeixin al  seu compliment. Aquesta nota també va dirigida a tots els estaments oficials.

ELS AUTOBUSOS.

Fins a nou avís, els autobusos de la nostra ciutat funcionaran d'acord amb el següent horari:

Matí: De dos quarts de 8 a les  9.

Migdia: De 12 a 2.

Vespre: De 6 a 8.

No hay comentarios: