jueves, 28 de enero de 2021

La Humanitat : Any 6, núm. 1559 (23 febrer 1937), pàg. 4.

UNA ALTRA VICTIMA DEL FEIXISME

Samuel Morera ha mort!

En una de les batalles més dures i aferrissades que s’han produït al front d’Aragó, ha caigut per sempre, víctima de la metralla feixista, un home jove i coratjós: Samuel Morera.

Samuel Morera ha caigut en la defensa heroica d’un ideal de llibertat que sempre havia sentit amb sinceritat i entusiasme. Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, actuà sempre d’una manera intensa i profitosa des de Terrassa. Íntegrament lliurà les seves energies i la seva capacitat a l’expansió dels ideals bàsics d’aquest gran partit de la democràcia catalana. Al llarg de la seva actuació ni un sol símptoma de flaquesa. Al contrari, aquella actuació estava d’acord amb la força que Samuel Morera sentia l’ideal catalanista i republicà d’esquerra.

Ara ha trobat la mort. La mort que ell hauria volgut: la mort per la pàtria i per la Llibertat. Samuel Morera no podrà assistir a la victòria de l’antifeixisme, a aquesta victòria per la qual ell ha sacrificat la seva vida jove.

Ahir, a la tarda, a Terrassa tingué lloc l’enterrament del seu cadàver. Una multitud acompanyà les despulles de Samuel Morera a la seva darrera estada.

Rebin els seus familiars, singularment Samuel Morera ─pare del finat─ element destacat d’E R de C., L’expressió del nostre condol sincer.

No hay comentarios: