sábado, 9 de enero de 2021

L’Acció, edició dijous, 11 de Febrer de 1.937, pàg. 2

FESTIVAL A BENEFICI DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC (HOSPITAL).

Del festival organitzat per el primer Batalló del 3er. Regiment de l'Exèrcit Popular i grup d'Instrucció de Terrassa .s'ha produït la corresponent liquidació donant segons detalls un benefici líquid de 214'95 pessetes quantitat que amb data d'avui ha estat lliurada a l'Administració del Sanatori Mèdic-Quirúrgic. Es la segona festa que celebren aquests entusiastes militants a favor de les llibertats del poble. Va per a ells la més ferma felicitació per l'èxit obtingut.

L'esmentat detall és com segueix:

Entrades: 172 localitats foot-ball a 0'50, pessetes; 207 entrades al ball a 1 pesseta, 207; Donatiu Professors d'Orquestra, 20; Donatiu companya agraciada «Toia» 10, 58 ramells venuts a 1 pesseta, 58; Subhasta de números «Toia», 71’50; 171 tira sorteig, a 0’25. 42’75; Donatiu impremta Salvatella i Cia., 5'50.

Total. 500’75 pessetes.

Sortides: 2.500 programes impremta. 28 pessetes, Despeses lloguer objectes foot-ball, 12'50; Jornals dels empleats de l'entitat. 59’10; Jornals Professors Orquestra, 150; 200 bosses paper obsequi, 4'10; 5 quilos ametlles, 37'50; 3 quilos caramels, 22'50; Despeses diverses (paper), 2'50.

Total, 285’80 pessetes.

Resum: To)tal ingressat, 500'75 pessetes. Total despeses, 285'80. Benefici, 213'95 pessetes.

FESTIVAL AL TEATRE DEL POBLE.

Divendres. dia 12, a les 9’30 de la vetlla, gran festival a benefici de les milícies en el qual hi prendran part una companyia d'art flamenc amb un conjunt, admirable.

Divendres, a les 7’30 mitjançant l'emissora local podreu escoltar algunes parts de l'espectacle.

Poble de Terrassa presta el teu ajut a la causa antifeixista assistint a aquest festival.

Per comoditat del públic les localitats seran numerades.

ELS AUTOBUSOS.

Fins a nou avís, els autobusos de la nostra ciutat funcionaran d'acord amb el següent horari:

Matí: De dos quarts de 8 a les 9.

Migdia: De 12 a 2.

Vespre: De 6 a 8.

DETENCIÓ D'ALTRES ELEMENTS SUPOSATS FACCIOSOS.

Les patrulles locals del departament d'investigació han practicat la detenció dels següents individus:

Pere Grau Cupons, Pere Margenat Serra; Francesc Prat Villet, Francesc Samper Cases, Enric Oliva Garreta, Josep Mitats Jordana i Eduard i Ricard Antolín Aparicio.

Tots aquests elements, pertanyent a «Acción Ciudadana».

FESTA BENÈFICA I CULTURAL AL CENTRE EXCURSIONISTA

Es van rebent les fotografies que estaran exposades a la festa que s'està preparant i que un cop sortejades, l'import de les mateixes serà destinat a l’Hospital i Creu Roja locals. Són pregats els aficionats de la nostra ciutat que volen ajudar aquesta benèfica festa, que procurin fer-ne entrega per tot el dia 18 del corrent tots els dies al carrer Durruti 37 (abans Nord) o els dijous de 9 a 11 de la nit al local del C.E.T.

També la Secció Femenina, està treballant activament en la confecció de «jerseis».

El programa serà compost de tres parts: Projeccions, Cinema Amateur i Professional.

Properament es donaran més detalls.

CONSELLERIA MUNICIPAL D'ECONOMIA.

Per tal de poder completar de la manera més perfecta possible l'obra que en aquests moments requereix la bona. marxa de l’Economia de la nostra ciutat i al mateix temps establir d'una manera definitiva un control del treball de la mateixa, aquesta Conselleria d'Economia sol·licita de totes les empreses col·lectivitzades. comitès de control, indústries i comerços de totes classes en els quals es perceben sous de treball, la necessitat que tenen de presentar al Comitè de Banca, la relació de tot el personal empleat amb expressió de jornal que perceben setmanalment i hores que treballa.

Havent observat aquesta Conselleria un crescut nombre d'incompliments a aquestes disposicions que dificulten el bon desenvolupament de les mateixes, es veu en la necessitat de cridar l'atenció de tots els estaments abans mencionats, per tal que sense pèrdua de temps procedeixin al seu compliment. Aquesta nota també va dirigida a tots els estaments oficials.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s’ha registrat el següent accident

A causa d’haver-lo mossegat un gat, ha estat curat de ferida incisa al dit petit de la ma dreta, Jaume Fontanet de 7 anys d’edat, domiciliat al carrer de Baix Plaça, 47.

CICLE DE CONFERÈNCIES RADIOFÒNIQUES.

El Secretariat d’Organització de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M. ha preparat un Cicle de Conferències radiofòniques a càrrec dels Companys ponents, amb la col·laboració de l'emissora local EAJ 25 Ràdio Terrassa, amb la finalitat de divulgar les tasques i la Conferència entre la classe treballadora.

Les conferències que ja s'iniciaren el dilluns, seguiran fins el dissabte en el següent ordre:

Dijous dia 11: Pere Carbó sobre l’ «Agrupament d’Indústries».

Divendres dia 12:Eduard Ballbé sobre el tema «Política Comercial»

Dissabte dia 13:Màxim Costa sobre «Estadística i Comptabilitat».

Totes les conferències seran radiades a dos quarts de deu en punt de la nit.

No hay comentarios: