martes, 5 de enero de 2021

El Dia, edició de dilluns 08 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

OBERTURA D’UN GRUP ESCOLAR.

Avui dilluns, ha tingut lloc l’obertura del Grup Escolar que per ordre de la Conselleria de Cultura i Propaganda del nostre Consell Municipal, s’ha muntat a l’ex-casa Alegre del carrer Durruti (Abans Nord).

Aquest edifici escolar estarà destinat a l’ensenyament primari, contenint una escola parvulari i tres unitàries.

Aquests locals donaran cabuda a 250 infants.

Com pot veure's, doncs, el nostre Ajuntament continua la seva elogiable tasca en pro de la cultura i sobretot, la seva lluita contra l'analfabetisme, mirant de col·locar el major nombre d'infants sense escola, en els nous locals que van constituint-se.

DONATIUS REBUTS A LA CREU ROJA D'AQUESTA CIUTAT.

El Comitè Local de la Creu Roja, en aquests últims dies ha rebut dels obrers de la casa Ricard Julià, la quantitat de vint-i-cinc pessetes; del Gremi de Xofers dues-centes cinquanta pessetes de la Brigada secció carretera de Matadepera, noranta pessetes.

Es d'elogiar el gests d'aquests companys que no obliden l'obra humanitària de la Creu Roja.

CELEBRACIÓ D'UNS EXAMENS EXTRAORDINARIS :: NOTA DEL COMITÉ DE L'A. E. I. T.

L'Associació d'Alumnes de l'Escola Industrial de Terrassa (Delegació de Barcelona) participa a tots els alumnes que havien sol·licitat retardar fins el gener últim els exàmens corresponents al setembre, per trobar-se en situació de mobilitzats, així com aquells que han sol·licitat matricular-se per faltar-los una o dues assignatures per acabar un grau d’ensenyament, que queden convocats a exàmens extraordinaris per als dies 11 i 12 pròxims, a les nou del matí.

ELS AUTOBUSOS.

A partir d’avui i fins a nou avís, els autobusos de la nostra ciutat funcionaran d’acord amb el següent horari:

Matí: De dos quarts de 8 a les 9.

Migdia: De 12 a 2.

Vespre: de 6 a 8.

ASSISTITS AL DISPENSARI D’URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat els següents accidents al Dispensari:

Margarida Sancho de 6 anys d’edat i domiciliada al carrer 22 de juliol, 626. Presentava segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida contusa a la cresta ilíaca dreta i erosions a la cama, a causa d’haver estat atropellada per un automòbil.

També fou assistit Ferran Feliu de 40 anys, habitant a la nostra ciutat carrer Primer de Maig, 45, que a causa d’haver caigut d’un tramvia a Barcelona fou curat de contusions a l’espatlla esquerra amb ferides a ambdós genolls.

“LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE".

Aquesta nit, a dos quarts de 10 en punt, per mitjà de Ràdio Terrassa serà oferta la segona emissió de “Les Arts al servei del Poble" secció d'orientació en el camp artístic a càrrec dels Amics de les Arts”.

Aquesta segona emissió, serà destinada a commemorar la memòria del gran Poeta rus Puixquín, l’aniversari de la mort del qual s’escau la present setmana.

La sessió serà completada amb la radiació de música comentada, noticiari de l’entitat i altres seccions d’interès.

EL CONCERT DE JULI PONS.

El proppassat dissabte, a la hora anunciada, tingué lloc al Teatre del Poble la celebració de l’anunciat concert a càrrec del destacat pianista català, Juli Pons.

Feu la presentació del senzillíssim artista, el nostre amic, el poeta N'Angel Pons i Guitart, amb paraules plenes d'afecte envers l'exquisit pianista.

Aquest desenrotllà a continuació, les tres parts del seu escollit programa essent totes les execucions molt aplaudides pel nombrós públic que emplenava el coliseu.

No hay comentarios: