miércoles, 27 de enero de 2021

Front, edició de dimarts, 23 Febrer 1937, pàg. 2

La joventut fina i distingida

A la rereguarda existeix una Joventut frívola. Una joventut que s'ha girat d'esquena a la revolució, una Joventut que procedeix de les classes anteriorment benestants i que en el present continua essent benestant encara.

A la nostra ciutat, aquesta Joventut fina, distingida, també la trobareu.

A mesura que passen els dies i que tothom va acostant-se a l'anormalitat que vivim, aquests Joves de què parlem van definint-se més, van esdevenint més provocatius.

Els primers temps de passada la rebel·lió militar, aquesta joventut va entaforar-se en un rebost de casa o en una casa de camp dels afores. Vivia amargada, no sortia, no.se la veia ni en palla ni en pols. Però passaren dies i la repressió feixista va anar afeblint-se i... de mica en mica i poc a poc va anar apareixent, ara l'un tira l'altre, aquell jove de la brillantina, aquell altre del pantaló ratllat, aquell altre del cabell ondulat... etc. i, avui, ja els teniu tots aquí. Els voleu veure? Us donarem els detalls per a identificar-los.

.Són més aviat bonics, és a dir, fan goig. Si hi parleu us diran generalment que han sentit una emissora que deia que les forces faccioses avancen terriblement per tal o qual sector, o us parlaran de mil atropells comesos per ta "xusma" dels comitès, o confidencialment us diran que saben de bona tinta que un determinat dirigent de la F.A.I. o de la U. G. T. ha fugit a l’estranger amb una suma fabulosa de diner robat.

Per a trobar-los aneu a la Rambla: es passegen altius, orgullosos i com a bons castigadors diuen carrincloneries a les noies.

Si de dies no us és possible d'anar a la Rambla, aneu-hi de nit i els veureu en algun cafè distingit de la mateixa via.

Aquests són els veritables incontrolats, els difamadors, els incapaços de cap sacrifici, els viciosos amb especialitat de perdre el temps, els usos del tuti i de la manilla, els bibelots de les sales de ball. els avalotadors dels espectacles de music-hall.

Aquests seran, possiblement, els qui buscaran mil pretexts per a insubordinar-se a l'ésser requerits a formar part de l'Exèrcit; aquests seran. possiblement, els que tot just arribats al camp de batalla es traspassaran a les files faccioses per a buscar en l’altre règim els seu honor i el seu orgull enderrocat aquí.

Compte amb ells !

MALL.

CENTRE EXCURSIONISTA

Pro Hospital i Creu Roja locals

S'han rebut fins a la data una quantitat molt considerable d'excel·lents fotografies, que seran sortejades i el profit de les mateixes serà destinat a l'Hospital i Creu Roja.

Això prova que els aficionats locals, d'una manera desinteressada ajuden a aquestes humanitàries institucions i a la causa que defensem.

També s'han rebut uns dibuixos a la ploma. Es prega als pocs que falten fer entrega de les seves obres, que ho facin aviat, a fi de facilitar la tasca deis organitzadors.

MAXIMES SANCIONS ALS QUI TALLIN ARBRES SENSE PERMÍS

Havent observat que es procedeix sense ordre ni concert al tallament d'arbres en diferents indrets de la ciutat i especialment en el lloc d'emplaçament del futur Parc de Vallparadís, per la present es posa de manifest que queda rigorosament prohibit tallar arbres, sense el previ consentiment de la Conselleria Municipal d'Obres i Vivenda, aplicant-se als contraventors d'aquesta ordre les màximes sancions

LA REVISIÓ DE RECLUTES

Diumenge va practicar-se a l'Ajuntament la revisió dels nous minyons de la lleva del 1937 i la dels que pertanyen als anys 1933 i 1935, que havien presentat expedients o havien estat declarats inútils temporals.

La secció primera va constituir-se al Saló d'actes del Consell Municipal. La segona, als baixos de l'Ajuntament. Presidiren els departaments, les autoritats oportunament nomenades.

Del present any, comparegueren a re visionar-se 188 minyons a la primera secció i 159 a la segona. Dels anys anteriors, entre una i altra secció, desfilaren un centenar de xicots.

DOS DETINGUTS

Per les patrulles d'investigació local han estat detinguts Gabriel Marimon i Anselm Oliveras.

El primer esmentat, que és encarregat de la casa Fontanals, usurpava de la fàbrica d'aquesta casa Desperdicis de filots que, segons s'ha pogut comprovar, ell mateix es procurava desfent les fusades del fil. Se l'acusa, doncs, de sabotatge i robatori de fil que venia a l'Anselm Oliveras, amb el qual estava en combinació per efectuar tal negoci.

L'Oliveras, que es dedica a la compravenda de matèries tèxtils en el carrer de Ramon Borrell, 33, li ha estat imposada una multa dc 5.000 pessetes, per efectuar compres de matèries que, pel seu aspecte, són sospitoses d'haver estat robades i manipulades per a vendre-les com a desperdicis.

ATROPELLAMENT D'UN NOI

Dissabte, davant dc l'Hotel Bonavista, el camió núm. 46.138-B., atropellà el noi de 13 anys, Josep Sánchez i Martínez, domiciliat al carrer de Pi i Margall, 206, produint-li alguna ferida dc consideració.

El camió, comès l'atropellament, es donà a la fuga.

NOUS DISPENSARIS

Dissabte va obrir-se el Dispensari de Higiene Social, que està situat a l'antic edifici del Dispensari Municipal, carrer dels Màrtirs del 6 d'octubre (abans Sant Quirze), el qual serà dirigit pel doctor Fernández Pellicer.

En aquest departament, hi haurà també, una secció de venerologia, que actuarà els dimarts i divendres.

Ha estat obert, Igualment, un Dispensari de Dermatologia, el qual serà obert els dimecres, de 4 a 5 de la tarda. Director, doctor Maturana.

També el dissabte, va procedir-se al trasllat del Laboratori Municipal d’anàlisi, al Sanatori Mèdic Quirúrgic. EI Departament serà regit pel doctor Palet.

LA VACUNACIÓ ANTIRRÁBICA

Des de la setmana passada, lo vacunació antiràbica s'aplica a la nostra mateixa ciutat, evitant-se amb això, als ciutadans terrassencs, la molèstia d'haver de desplaçar-se a Barcelona quan necessiten acudir a dita assistència mèdica.

BAIXA DE PREUS EN LES PATATES

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que des d'avui, dimarts, es vendran les patates als Mercadals i establiments al preu de cinquanta-cinc cèntims el quilo,

La variació que sofreix el preu ha estat degut a ésser aquestes patates estrangeres i en efectuar l’ajust, la pesseta estava a un nivell molt superior al moment actual i en fer el pagament en aquesta data, ha permès fer una compensació i establir el preu terme mig deu cinquanta-cinc cèntims per les restants.

VARIACIÓ EN LA VENDA DEL BACALLÀ

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general, que la venda del bacallà quedarà limitada als dilluns i divendres i que la venda del qual serà de mitja lliura per família de sis persones, i de nou unces per a les famílies de nombre superior.

No hay comentarios: