viernes, 22 de enero de 2021

Front, edició de divendres, 19 Febrer 1937, pàg. 2

El Front de la Joventut Revolucionària

Les joventuts Llibertàries i la Joventut Comunista Ibèrica, unifiquen les seves consignes.

El Front de la Joventut Revolucionària a Terrassa, es va perfilant. La guerra ho exigeix, els joves obrers ho comprenen...

Darrerament han adreçat al mateix Consell Municipal, un document encaminat a fer sentir els, moments de guerra que vivim.

Les JJ. Revolucionàries demanen que sigui reprimida la prostitució clandestina, el tancament dels balls públics la supressió de festivals improcedents, controlar el funcionament de cafès i bars, on s’hi juguen diners, censura revolucionària en els cines, etc.

El poble inconscient trobarà desencertades les proposicions. Contra la gent que té humor encara per llançar-se a disbauxes, per ballar, per jugar-se els diners, mentre als fronts es lluita desaforadament. Endavant les Joventuts del Front Revolucionari !.

MÀXIM

CAL QUE TOTS ELS CIUTADANS MANS DE LA CULTURA ASSISTEIXIN DEMÀ A LA TARDA AL CONCERT DEL TEATRE DEL POBLE

No es simplement un concert de música pura, sinó un recital comentat adreçat específicament a tots aquells que en la música no hi senten més que una barreja de melodies i acords.

Es un concert de cara al púbic i per el poble.

Cal fer avinent, també, que el resultat íntegre va directament a ajudar les despeses d'Assistència Social i que en aquests moments degut al gros contingent de refugiats que hi ha a Terrassa i els que properament arribaran, és això, doncs, doble motiu per tal que tots els terrassencs compleixin com han vingut fent sempre, i assisteixin a l'esmentat concert.

Cal que us apresseu a adquirir les localitats, ja que per moments es van esgotant.

VISITA A L'ESCOLA DE TREBALL DE BARCELONA

Organitzat per l’Associació d’Alumnes i Ex-Alumnes de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, "AEMAOT", el proper diumenge, dia 21, s'efectuarà una visita a la important Escola del Treball de la capital.

Es sortirà a les nou del matí pels FF. CC. de Sarrià.

Per més detalls, a l’estatge suplementari Milícies Catalanes, 56, primer, el dissabte de set a vuit del vespre.

DONATIU A ASSISTÈNCIA SOCIAL

Pel Grup Femení d'Esquerra, han estat lliurats els objectes que a continuació es detallen a profit dels refugiats; dues dotzenes de calçotets llana; quatre pitets d'home, disset samarretes d'home, onze vestits jovenet complets, dotze jerseis, disset armilles d'home, tres americanes nen, cinc americanes home, tretze pantalons home, dues bruses mariner, tres dotzenes mitjons nen, cinc dotzenes mitjons home, disset parells mitges nena, catorze parells mitjons nen, disset bufandes, tres jerseis petits, un parell sabatetes llana, tres dotzenes i mitja mitjons home, tres parells mitges fil, tretze parells mitges, un suèter.

CAIXA POSTAL D'ESTALVIS

Avís. — Per Decret del Govern de la República, data 13 de l'actual, a comptar des del primer de gener darrer, el tipus d'interès en les llibretes de lliure disposició, serà el tres i mig. Queden subsistents les  llibretes a termini d'un any amb el tres i mig. Les llibretes a termini de tres i sis mesos, queden de lliure disposició.

Terrassa, 19 de febrer del 1937.

L'Administrador de Correus

ALS FAMILIARS DELS MILICIANS MORTS O DESAPAREGUTS

Aquesta Conselleria de Defensa posa en coneixement de tots els familiars dels milicians que per dissort han mort o desaparegut en els diversos fronts de combat i que ja han passat per aquesta Conselleria, que des del proper dilluns dia 22 del corrent, ja poden anar a cobrar llurs subsidis a la Conselleria de Defensa. (Oficines d'Estadística) tercer pis, Barcelona, amb la mateixa autorització.

Es prega als afectats per aquesta disposició i que encara no hun passat per la Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat ho facin amb tota brevetat, per tal de no entorpir el cobrament dels subsidis.

CAL LLIURAR UNA DECLARACIÓ DELS SETMANALS, SATISFETS

La Conselleria Municipal d'Economia posa en coneixement del poble terrassenc, que pels efectes de Control del Departament de Treball i a l'objecte de regularitzar i orientar l'economia de la nostra ciutat, es veu en la necessitat, per tal d’assolir aquests objectius, a exigir dels Comitès de Control, Consells d'Empresa.

Estaments anàlegs, Estaments oficials, caps d'indústries i tots els altres comerços així com dels camperols, l'entrega a la dita Conselleria, Departament de Treball i Control d'Economia, d'una declaració jurada dels salaris setmanals satisfets als treballadors o que s'atorguin als caps de petites indústries, comerços o camperols, des del primer de gener del corrent any.

Aquestes declaracions seran lliurades dintre el termini de vuit dies següents a la publicació d'aquesta nota en els diaris locals.

Per tal de proveir-se de les fulles de declaració (gratuïtes) presentar-se a la Conselleria Municipal d'Economia (Departament del Treball i Control de l’Economia)

SINDICAT DEL RAM DEL TRANSPORT U. G. T.

Es convoca a tots els afiliats del nostre Sindical a l'Assemblen General que tindrà lloc demà dissabte, a dos quarts de 6 de la tarda.

Havent-se de tractar d'assumptes de gran Interès, es recomanada l'assistència, al nostre local, Milícies Catalanes, 48.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA U. G. T.

Aquest Sindicat ha organitzat per a demà dissabte, a les 9 de la vetlla, una conferència, en la qual hl dissertarà el company Emili Miró, sobre el tema: "Paper dels Sindicats en el present i en el futur".

SINDICAT D'ESPECTACLES , PÚBLICS U. G. T.

Es posa a coneixement de tots els nostres associats que cada dia, de dilluns a divendres, inclusius, i de 9 a 11 de la vetlla, podran passar per la Secretaria d'aquest Sindicat per efectes de cotització, a l'ensems que canviar impressions sobre la. marxa del Sindicat.

Així mateix, en els dies i hores expressades, s'atendran quantes consultes i peticions es vulguin fer.

C. N. T. ─  A, I. T.

SINDICAT D'ALIMENTACIÓ

Secció de Cambrers, Cuiners i Similars

Es convoca a tots els socis a la reunió que tindrà lloc dilluns, dia 22, a les tres de la tarda, en el nostre local social, Joaquim Maurin, 76, sota el següent ordre del dia:

1 Nomenament de taula de discussió.

2 Lectura de l'acta anterior.

3 Informe delegats al Ple Regional.

4 Nomenament de secretari de zona.

5 Assumptes generals.

No hay comentarios: