lunes, 4 de enero de 2021

Front, edició de dissabte, 6 Febrer 1937, pàg. 2

J. OLTRA PICÓ DEL CONSELL D'ECONOMIA DE LA GENERALITAT, AQUESTA NIT A RÀDIO TERRASSA

Dintre del cicle de parlaments radiofònics organitzats amb motiu de celebrar-se a la nostra ciutat la Conferència de la Industria Tèxtil del P. O. U. M., aquesta nit, a dos quarts de deu en punt, parlarà des del micròfon de Ràdio Terrassa, el company J. Oltra Picó, vocal de la indústria Tèxtil del Consell d'Economia de la Generalitat de Catalunya.

BESTIAR SACRIFICAT A L'ESCORXADOR

Durant el mes dc gener, han estat sacrificats els següents caps de bestiar:

Llaner, 898 caps, 12.575 quilos.

Cabrum, 187 caps, 526 quilos.

Vedelles, 182. caps, 34.160 quilos.

Porcs, 632 caps, 55.828 quilos.

DONATIUS ALS REFUGIATS DELS FRONTS DE GUERRA

La Conselleria d'Assistència Social, ha rebut del control del Teatre del Poble, deu entrades de llotges de segon pis destinades als refugiats dels fronts de guerra per assistir al concert de piano que l'artista Juli Pons dona aquesta tarda en el dit Teatre.

Així mateix s'ha rebut igual donatiu dels obrers de l’”Electra Industrial" per el mateix fi-

CELEBRACIÓ D'UNA FIRA DE BESTIAR A SALÀS DE PALLÀS (Lleida)

La Presidència del Consell Municipal d'aquesta ciutat, ha rebut del de Salàs de Pallàs (Lleida) una atent comunicació en la qual ens assabenta la celebració de la tradicional fira de bestiar major, per els dies 14 al 20 del corrent, pregant-nos fem constar públicament per a qui vulgui assistir-hi, la present nota.

En el tauler d'anuncis del Consell, hl ha els programes corresponents per a qui pugui interessar la celebració de l'esmentada fira.

DIVORCI

Per mutu dissentiment, es tramità el dia primer d'aquest mes el divorci de Faustí Brugué Gibert, de 42 anys, i Rosa Fuguet Soles, de 43.

METGES DE TORN DEL DISPENSARI MÈDIC PER A DEMÀ DIUMENGE

De 8 a 10: doctora Bracons.

De 10 o 12: doctor Josep, Claveria.

De 12 a 2: doctor Josep Domènec.

De 2 o 4: doctor Francesc Duran.

De 4 a 6: doctor Jaume Ferrer.

De 6 a 8: doctor Gómez Fajardo

OBJECTES TROBATS EN EL MERCADAL DE LA INDEDENDÈNCIA

Un bitllet de deu pessetes, trobat per Victòria Dòsio, Galileu, 73; un de 5 per Isabel Romeu i Colomer, 95; un de cinc, per Josep Colomer de Castellbisbal (mosso de Can Garriga) i Mateu Comelles; un de cinc pessetes per Antònia Gimó; un altre de cinc pessetes per Llúcia Vidal i entregat quatre pessetes per l'Hospital deu ptes, d’una participació. d'una pta. trobada dintre d'un objecte que no ha estat reclamat, el número del qual és el 16375 del sorteig del 21 de novembre del 1936.

Tot, plegat fa un import de 30 pessetes, que són distribuïdes de la següent manera: dinou ptes. a la Cuina Popular; vint ptes. a l'Hospital amb la corresponent autorització dels interessats. Així mateix es trobà a la mateixa direcció del Mercadal, un carnet de la C; N. T.' expedit amb el nom de Ramon Llunes de la secció d'estam junt amb un abric i una quantitat de metàl·lic, els quals seran lliurats a qui acrediti ser-ne l'interessat.

ADVERTIMENT IMPORTANT

La Conselleria de Proveïment fa avinent al públic que la farina existent no cobreix les necessitats de pa de la ciutat per a avui dissabte, i, per tant, ha disposat que demà diumenge, a les set del matí, amb la que arriba avui, es vendrà a les expenedories que s'esmenten a tots els posseïdors de les targes que avui no hagin estat marcades: Rutlla, 2; Concili Egarenc, 24; Ctra. Matadepera, 12; Pantà, 18; Topete, 101; Infant Martí, 134; Rambla d'Egara, 57, Ctra. Matadepera, 25, Topete,.84; Plaça Progrés, 25.

INFRACTORS A DISPOSICIÓ DELS TRIBUNALS POPULARS

La Conselleria de Proveïments, de comú acord amb el control de la Indústria Flequera Socialitzada, vetllant pel normal proveïment de queviures i al mateix temps per donar-se compte que es compleixen exactament les seves disposicions ha fet una investigació davant d'alguns rumors que s'anaven propalant, trobant diversos flequers que seguidament s'indiquen, pa blanc que tenien reservat per al seu consum i el dels seus elements predilectes, ja que des del passat divendres no s'havia fet repartiment de farina blanca en els dits establiments.

Els infractors esmentats són:

Josep Trilla Morera, Ctra. Matadepera, 14. Pere Esquilis Morera Ctra. Sabadell, 340. Joan Puigdoménech, Joaquim Maurin, 73. Josep Ramoneda, Joaquim Maurin, 52.

Tots els quals la Conselleria posarà a disposició dels Tribunals Populars per a què els sigui aplicada la justícia del poble.

ACLARIMENT

En l'edició dcl dia 4, vàrem posar equivocadament que els refugiats de Rellinars havien confeccionat setze jerseis; no és així: sinó que foren confeccionats per les companyes que treballen a la fàbrica de Rellinars.

DIUMENGE AL MATÍ SARDANES A LA PLAÇA CLAVÉ

Demà diumenge, a les onze del matí, al Socors Roigs del P. O. U. M. ha organitzat una audició de sardanes a la Plaça Clavé, a benefici dels refugiats de Madrid i dels milicians que lluiten al front per la causa revolucionària.

AVÍS A LES COMPANYES DEL GRUP FEMENÍ I ALS CAMARADES DE LA J. C. I.

Es prega a totes les companyes del Grup Femení del Partit i als camarades de la Joventut Comunista Ibérica, que demà a dos quarts d'onze del matí es concentrin al local del Socors Roig del P. O. U. M., Milícies Catalanes, 55.

AVÍS ALS MILICIANS DE LA BANDERA LLOVERA QUE ESTAN DE PERMÍS

Tots els camarades d'aquesta Bandera que forma part de la Columna Miquel Pedrola, destacada al front d'Osca i que actualment estan de permís a la nostra. ciutat, son advertits de la conveniència de què es presentin al Departament de Guerra del P. O. U. M., Joaquim Maurin, 40, el proper diumenge, de vuit a nou del matí, per assabentar-los d'una qüestió d'interès.

REUNIÓ DEL COMITÈ COMARCAL

Demà diumenge, dia 7, a les deu en punt del matí, es reunirà el Comitè Comarcal per a discutir el següent ordre del dia:

Informe del Secretariat.

Situació Agrària.

Organització i Administració.

Joventuts i Femení.

Propaganda.

Qüestions diverses.

Es convoca a aquesta reunió a Sabadell I Pins del Vallès.

PEL TEATRE DE MASSES

Es prega a tots els camarades afiliats i simpatitzants que vulguin col·laborar en la secció de teatre com a actors, tramoistes, músics, pintors, etc., que passin a omplir la fitxa en el Departament d'Organització i Propaganda, qualsevol vespre de set a vuit.

Es convenient que es presentin també els que ja havien donat el nom darrerament.

RELLINARS

El dia 24 del passat gener, van arribar al nostre poble cinquanta-sis evacuats de Madrid, els quals han estat allotjats a la masia del "Gibert", organitzats en forma de colònia. D'aquesta manera els infants que hi tenen les mares i els germans, no passen per la tristesa d'haver-se de separar.

El dilluns, dia 25 del mateix mes, van anar tots a l’Ajuntament per a demostrar l'agraïment que senten a aquest poble per l'acolliment que els ha dispensat i pel ben atesos que estan.

Molts nens i nenes, tenen els pares al front i en llurs rostres hi porten reflectit l'horror de les desgràcies i víctimes que han vist, i el que han sofert abans no han arribat a aquest poble, que els ha acollit fraternalment i amb veritable fervor revolucionari.

Es emocionant escoltar les coses que conten i la manera que canten La Internacional i altres cançons revolucionàries.

— Codines.

DIVENDRES VINENT ES CELEBRARÀ LA CONFERÈNCIA D'ARTUR PERUCHO A “AMICS DE LES ARTS"

Refet de la indisposició que el va privar de donar l'anunciada conferència ahir, Artur Perucho ha comunicat a la Directiva d'"Amics de les Arts", que el divendres, dia 12, estarà en disposició de parlar sobre el tema "L'art com a instrument de propaganda social".

No hay comentarios: