viernes, 15 de enero de 2021

Front, edició de dilluns, 15 Febrer 1937, pàg. 2 i 4

Tasques del P. O. U. M.

El nostre Partit, el Partit Obrer d’Unificació Marxista, ha polaritzat totes les seves activitats en aquesta consigna genèrica: Guanyar la guerra al front i efectuar la revolució a la rereguarda.

Ahir al matí fluïen els treballs de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M. Sense que en aquest comici nosaltres hàgim tingut la pretensió d’arribar a concretar coses definitives, ha servit, quant menys, per aportar el nostre esforç i el nostre entusiasme a la feina tan necessària de reconstruir la nostra economia en aquesta branca de la Indústria Tèxtil, i a ensems per iniciar i responsabilitzar els nostres camarades en uns afers on no hi caben les improvisacions i la bona voluntat.

A través, de tots els actes efectuats amb motiu de celebrar-se aquesta Conferència de la Indústria Tèxtil a la nostra ciutat la classe treballadora haurà tingui ocasió de polsar les autèntiques directrius del P. O. U. M., en aquestes hores de veritable prova que està travessant el nostre pals.

El P. O. U. M., compleix amb el seu deure als fronts de lluita i a la rereguarda. MARKIN

LES ORGANITZACIONS ANTIFEIXISTES LOCALS S’ADRECEN AL CONSELL DE LA GENERALITAT.

Dissabte, al migdia, es reuniren a l’Ajuntament i sota la presidència de que no es del Consell Municipal, company Figueres i Salelles, els representants de les organitzacions sindicals i partits polítics de la nostra ciutat i aprovaren el document que transcrivim en aquesta mateixa edició, el qual aquest migdia ha estat lliurat al President de Catalunya Lluis Companys per una Comissió presidida pel company F. Maentrant, en representació del President del Consell Municipal, i formada per un delegat de cada una de les organitzacions signants dels acords.

TROBALLA D’ARMES I MUNICIONS

A una casa de camp dels voltants de la nostra ciutat, les patrulles de control del Departament de Seguretat Local hi feren una inspecció que donà per resultat la troballa de 34 municions de revòlver “Tune” especial, 25 cartutxos de calibre 6, 35 i 33 de “Winchester” calibre 44. Trobaren també dos revòlvers i una pistola de calibre 7’65 marca “Regina”.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC-QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Ramona Carretero, de 38 anys i domiciliada al carrer Watt, 57, presentant ferida contusa al cap, de resultes d'haver caigut a la via pública.

Ha estat curat dc contusions articulació metacarp falangina 3 i 4 mà dreta, Víctor Mampel, de 30 anys d'edat i habitant a la nostra ciutat, al carrer de Martí Alegre, 63.

També ha estat curat el nen de 2 anys Jordi Gassó, domiciliat a la Ctra. de Matadepera, 11, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida contusa regió superficial esquerra, a causa d'haver caigut en el seu propi domicili.

Ha estat assistit de cremades de primer i segon grau commina esquerra de l'ull dret, Francesc Verdaguer, de 32 anys d'edat, i amb domicili al carrer Balmes, 60, de resultes d'un accident de treball.

TERCERA EMISSIÓ DE “LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE”

A dos quarts de deu d'aquesta nit, "Amics de les Arts" oferirà per mitjà del micròfon de Ràdio Terrassa, la seva tercera emissió de “Les arts al servei del poble", dedicada a homenatjar la figura de Wagner, el 54 aniversari de la mort del qual s’ha escaigut aquests darrers dies.

Per aquest motiu, figuraran en l'emissió treballs especials destinats a posar de relleu la personalitat i l'obra del gran music, deguts a l'autoritzada ploma del company Marc Armengol, adscrit a l'entitat, que amb la seva valuosa col·laboració vol ajudar la tasca d'orientació artística empresa per l'actual junta d’”Amics de les Arts".

L'emissió serà completada amb les interessants seccions de costum.

PAGAMENT DE FACTURES A LA CUINA POPULAR

Demà dimarts, de tres a cinc de la tarda, es liquidaran les factures acompanyades dels seus corresponents "vals".

DONATIUS REBUTS A LA CUINA POPULAR

Victoriano, cinc quilos peix. Indústria S. Pastes, cent quilos de pastes per a sopa.

MÍTING DELS ESTUDIANTS COMUNISTES

L'Agrupació d'Estudiants Comunistes local té en projecte la celebració d'un acte de propaganda, en el qual fixarà la seva posició davant el moviment estudiantil en relació als problemes que planteja actualment la Revolució.

 

NOTA DE LA COMISSIÓ DE SEGURITAT :: DEPARTAMENT D’INVESTIGACIÓ

Davant una mala interpretació que podes haver causat a l'opinió la publicació d’una nota al diari local FRONT avalada i segellada per aquest departament d'investigació, referint-se a un document adreçat al alcalde d'aquesta ciutat, hem d’aclarir que el Consell Municipal no té jurisdicció en el departament a què es refereix, el qual depèn exclusivament de la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix fa públic aquest Departament d'Investigació que per salvar totes aquelles contingències que representen el que alguns elements poc afectes al règim s'infiltrin en llocs de responsabilitat, hi ha en cada Departament del Govern de Catalunya la seva comissió de control, prova és, que dies enrere visità els Jutjats d’aquesta ciutat l'inspector dels Tribunals Populars de Catalunya, i es posà un coneixement de les organitzacions sindicals C. N. T. i U. G. T. i del partit polític E. R. de C, que dintre breus dies efectuaria una nova visita per tal que en ella les esmentades organitzacions hi aportessin totes aquelles suggerencies de caire jurídic que tinguessin a bé, com així mateix se'ls demanava l'opinió del personal dels referits Jutjats.

Per tant, aquest Departament d'Investigació aclareix davant del poble antifeixista l'al·ludida nota publicada i lliurada als diaris locals el dia 11 del mes corrent.

Nota de la Redacció: Ens complaem en publicar l'anterior nota de la Comissió de Seguretat i únicament hem d'afegir-hi que la fotografia i la nota que l'acompanyava ens foren entregades per aquell Organisme oficial per a publicar-les, junt amb els altres diaris locals.

Text del document que avui ha estat lliurat al President de Catalunya

Reunides les entitats antifeixistes de Terrassa que subscriuen el present document, s'adrecen al Consell de la Generalitat de Catalunya, i, amb la màxima lleialtat i fermesa, exposen als seus, membres allò que a llur judici haurien de constituir els punts bàsics de la política general antifeixista i de l'organització militar del poble de Catalunya i d'Espanya contra l'enemic feixista.

Primer. Que totes les organitzacions es comprometin a no utilitzar en les seves campanyes la difamació i la calúmnia contra les altres organitzacions antifeixistes, tan des de la premsa com des de la tribuna o de qualsevol lloc públic i evitar tot allò que pugui contribuir a sembrar la discòrdia en el si del front antifeixista, sota l’amenaça de greus sancions en cas de trencament del compromís.

Segon. Immediata obediència de tots els sectors antifeixistes a les ordres que emanin del Consell de la Generalitat. Adopció de les mesures que calguin per tal que sia imposada la noció elemental de disciplina.

Tercer. Establiment decisiu de sinceres negociacions per tal d'aconseguir la fusió de les dues grans sindicals C. N. T. i U. G. T.

Quart. Posar en compliment de manera immediata el Decret en vigència de mobilització general obligatòria, armament dels mobilitzats, i comandament únic, en control de les unitats armades per mitjà de comissaris polítics.

Terrassa, 13 de febrer del 1937.

Federació Local de Sindicats, C.N.T. — Unió Local de Sindicats Obrers, U.G.T.— Esquerra Republicana de Catalunya. — Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires. — Partit Obrer d'Unificació Marxista. — Centre Catalanista Republicà.— Partit Socialista Unificat de Catalunya.

No hay comentarios: