viernes, 1 de enero de 2021

El Dia, edició de divendres 05 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

NOTA IMPORTANT DE LA PRESIDÈNCIA DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ran de l’efervescència creada a la nostra ciutat amb motiu d'absurds rumors circulats insistentment en tallers i fàbriques, consistents en que la mala qualitat del pa ha causat la mort de diversos infants i, a més, que la Conselleria de Sanitat ha radiat una suposada nota en la que s'afirmava que el pa que s’expedia no té bones qualitats comestibles, la Presidència del Consell Municipal, per mitjà de la present nota fa constar la seva més indignada protesta per la mala fe que involucra el crear dintre la nostra ciutat un clima de malestar i de descontentament públics, cosa que solament pot afavorir els emboscats que el feixisme té, encara a la nostra rereguarda.

La Presidència del Consell Municipal alhora que el fer públic el desmentiment més rotund de les falsedats esmentades, fa constar a més, que esmerçarà tota la seva voluntat i energia per tal que junt amb la col·laboració  entusiasta de tots els components del Consell Municipal, els quals representen la totalitat del sectors antifeixistes, pugui subministrar dintre les reduïdes possibilitats que ofereix el nostre país en cruent guerra, aquest preciós comestible com es el pa en las millors condicions de qualitat i amb la màxima comoditat possible per a la seva expedició.

Es el que aquesta Presidència té el major interès a fer avinent per tal que la calma i l'esperit de sacrifici dels conciutadans reneixi- I no hagin d'esmerçar-se les energies per a altra cosa com no sigui per a guanyar la guerra.

Ciutat, 4 de febrer del 1.937.

J. FIGUERES I SALELLES

President del Consell Municipal.

NOTA DE LA COMISSIÓ D’ECONOMIA :: ALTES I BAIXES DE TREBALLADORS.

“La Conselleria Municipal d'Economia, posa a coneixement de tots els Consells d'Empresa, Comitès de Control i Tallers Col·lectivitzats, industrials i comerciants que tinguin un o més operaris ocupats en la seva indústria o comerç, es serveixin enviar setmanalment totes les altes i baixes que en els expressats treballs es produeixin, a fi de regularitzar amb tota normalitat el moviment del treball d'aquesta localitat".

OBJECTES TROBATS AL MERCAT DE LA INDEPENDÈNCIA.

Un bitllet de 10 ptes., trobat per Victòria Dosio, Galileu, 73,; 1 de 5 ptes., per Isabel Romeu, Galileu, 95; 1 de 5 ptes, per Josep Colomer de Castellbisbal; (mosso de Can Garriga) i Mateu Comelles;1 de 5 ptes., per Antònia Gimó; 1 de 5 ptes., per LIúcia Vidal i lliurat 4 pessetes per l’Hospital; 10 ptes d'una participació de 1 pesseta trobada dintre un objecte que no ha estat reclamat, el número del qual és el 1637, del sorteig del 21 de Novembre del 1.936.

Tot plegat fa un import de 39 pessetes, que són distribuïdes de la següent manera: 19 pessetes a la Cuina Popular, i 20 pessetes a l'Hospital, amb la corresponent autorització dels interessats.

Així mateix es troba a la mateixa direcció del Mercadal un carnet de la C. N. T expedit amb el nom de Ramon Llanes de la secció d'estam, junt amb un abric i una quantitat en metàl·lic, els quals seran lliurats a qui acrediti ésser-ne l’interessat.

GEST ELOGIABLE.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic 'd'aquesta ciutat ha rebut en efectiu la quantitat' de dues centes vint pessetes, lliurament que han fet amb destí a aquest establiment les treballadores de la casa Tapiolas. Es costum, d’aquestes treballadores recordar-se de les necessitats públiques, i voldríem tinguéssim forces imitadors, ja que quasi mensualment fan lliuraments similars.

FESTIVAL A BENEFICI DELS HOSPITALS DE SANG.

Demà dissabte, organitzat pels companys del Grup d'Inspecció i Exèrcit Popular de Terrassa, es portaran a cap dos festivals a benefici dels Hospitals de Sang, de la nostra ciutat.

Primerament, a les 11 del matí jugaran al camp del Terrassa, un interessant partit de futbol, a càrrec del "Grup D'Instrucció" i "Exèrcit Popular", que es disputaran una valuosa copa. En aquest partit de caire benèfic, i actuaran jugadors tan destacats com són Malón, Riera, Ezequiel i altres, que practiquen la instrucció a la nostra ciutat.

A les 10 en punt de la vetlla, per a completar el festival, es celebrarà al saló de la Casa del Poble, un lluït ball', que executarà una nodrida orquestra del Sindicat Musical d'aquesta ciutat.

Per a aquests festivals de caràcter benèfic, els companys organitzadors, han establert un preu únic que per al matí serà de 0'50 pessetes i a la nit d’una pesseta, a l’abast de tothom.

ACORD DE LA U.G.T i C.N.T.

De comú acord els Sindicats Fabril i Tèxtil de la CNT. i U.G.T. i les Federacions Locals, d’aquestes organitzacions, han determinat que totes aquelles treballadores que en el dia d'ahir varen abandonar el seu lloc de treball o deixaren de presentar-s’hi per assistir a l'intent de manifestació que va produir-se, els sigui descomptat el mig jornal corresponent, encara que hagin treballat algunes hores.

Tots els Consells d'Empresa i els Comitès de Control s'encarregaran de fer complir aquesta ordre i ingressaran els imports cobrats, corresponents a les quatre hores, a Assistència Social.

No hay comentarios: