lunes, 25 de enero de 2021

El Dia, edició de dilluns 22 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

CONSIGNES DEL FRONT DE LA JOVENTUT REVOLUCIONARIA.

Primera Conclusió: MOBILITZACIÓ GENERAL. Necessitat ineludible per a guanyar la guerra i fer la Revolució.

Que tothom contribueixi a la lluita: els aptes, al front i els altres a la rereguarda.

Els que defugin aquesta obligació han d'ésser tractats com a feixistes.

DETENCIÓ.

Per recaure damunt d'ell diverses sospites en l'ordre de desafecte a l'actual règim, les brigades de la Junta d'Investigació, han practicat la detenció de Santiago Badrinas i Sala, que ha estat posat a la disposició del cap de Serveis d’Ordre Públic company Eroles.

PROVES MILITARS A MATADEPERA.

La Conselleria de Defensa de la capital, ha ordenat el trasllat als voltants de Matadepera, d’una peça d’artilleria, amb la qual s practicaran exercicis militars.

Ço que es posa a coneixement de tothom per tal que no s’estranyin, cas de sentir-se algunes detonacions.

OBERTURA DE NOUS DISPENSARIS.

Prosseguint en la seva tasca en favor de l'auxili mèdic a la nostra ciutat, la Conselleria de Sanitat ha disposat que la vacunació antiràbica que abans necessàriament havia d’ésser practicada a Barcelona solament, en endavant sigui aplicada també a la nostra ciutat.

Dissabte va procedir-se al trasllat del Laboratori Municipal d’anàlisis al Sanatori Mèdic Quirúrgic. El departament serà regit pel doctor Palet.

També dissabte, va obrir-se el Dispensari d’Higiene Social, que està situat a l’antic edifici del Dispensari Municipal, carrer dels Màrtirs del 6 de octubre (abans Sant Quirze), el qual serà dirigit pel doctor Fernàndez Pellicer.

En aquest departament, hi haurà una secció de venerologia, que actuarà els dimarts i divendres.

Ha estat obert, igualment un Dispensari de Dermatologia, el qual serà obert els dimecres de 4 a 5 de la tarda. Director, doctor Maturana.

UNA COMISSIÓ DEL CONSULAT RUS, A LA NOSTRA CIUTAT.

Ahir diumenge, amb motiu de celebrar-se al camp del Terrassa un gran festival de hockey pro «Komsomol», va estar a la nostra ciutat, una comissió del Consulat de la URSS, la qual arribà en ferrocarril a mig matí.

Els visitants foren rebuts pel Conseller de Serveis Públics, company Serra, el Secretari general del PSU─ radi Terrassa─ company Clos, el cap del departament de Cultura, company Jofresa, el Conseller Miquel Domingo i altres personalitats.

Assistiren al gran acte esportiu del matí, el qual constituí un èxit, i a la sortida, es traslladaren al Restaurant Terrassa, on dinaren.

A la tarda, els visitants es traslladaren a La Barata, on admiraren l’esplèndida col·lecció de quadres i altres joies artístiques que figuren en l’ex-Torre Salvans, fent grans elogis de tot el contingut d’aquest gran edifici, avui a la disposició del poble.

Més tard retornaren a la nostra ciutat, on visitaren els edificis del Museu Comarcal, admirant els temples romànics i el valuós recull de joies artístiques que s’hi reclouen que els foren mostrades per l'artista Josep Rigol, entusiasta component de la Junta local de Museus.

Efectuaren encara algunes altres visites, i cap al tard, abandonaren la nostra ciutat, mostrant-se molt satisfets pel resultat de la visita.

LA REVISIÓ DE RECLUTES.

Ahir diumenge, va practicar-se a l’Ajuntament la revisió dels nous minyons de la lleva del 1.937 i la dels que pertanyen als anys 1.938 i 1.935, que havien presentat expedients o havien estat declarats inútils temporals.

La secció primera va constituir-se al Saló d’Actes del Consell Municipal. La segona, als baixos de l’Ajuntament. Presidiren els departaments les autoritats oportunament nomenades.

Del present any, compareguin a re visionar-se 188 minyons a la primera secció i 159 a la segona. Dels anys anteriors entre una i altre secció desfilaren un centenar de xicots.

AÍ migdia totes les revisions estaven practicades i terminat el compliment d'aquesta ordre de les lleis de reclutament de minyons.

CURS DE CATALÀ.

El Radi de Terrassa, del Partit Socialista Unificat de Catalunya, ha organitzat un curs de català, que d'una faisó pràctica és desenvoluparà tots els dimarts i dijous en el local social de 7 a 8 de la vetlla. Dictarà el curs el company i conegut professor Miquel Bruguer.

Poden inscriure’s al mateix acte els afiliats a la joventut i al partit. Les inscripcions feu-les a la Secretaria general i en les hores de despatx.

No hay comentarios: