jueves, 14 de enero de 2021

L’Acció, edició dimarts, 9 de Març de 1.937, pàg. 2

RECAPTAT PER RÀDIO TERRASSA AMB DESTÍ A LA SETMANA DE MADRID.

A la crida feta per l'Emissora local a profit dels heroics defensors de Madrid, han respost fins ara els grups i ciutadans següents:

Dels obrers de la casa Humet Germans, 278'50 pessetes; 77 pessetes, import d'una subscripció a tal fi oberta entre els obrers de la casa Ramon Codina; dels obrers de la casa Joaquim Galobardes, 350; de J. S. i M. R. 10; d'unes companyes de la casa Montané i Cia., gènere de punt, 10 vestidets de la casa «Confecció», altres 3 vestidets i 4 parells de sabatetes; d'Aymerich i Amat, Empresa Col·lectivitzada, 300; dels obrers de la Sastreria «El Blau», 75'35; de Julià i Josepa Prades, 5; de Manuel Almirall, 5; de Manuel Adela, 5; de Domènec Giner, 5; de Valentí Santamaria, 5; de l'Escola Zamenoff, recapta voluntària destinada a la Diada de Madrid, 16; de Serafí Perpiñá, 10; de Conxa Coll, 2 pantalons i 1 pesseta; de la Xocolateria La Rambla, 10; de les treballadores de la casa Geis, 51 i de 6 treballadores del Vapor Sala, 75'80.

CAL PAGAR ELS LLOGUERS A PARTIR DE DEMÀ.

La Conselleria d'Obres i Vivenda d'aquesta ciutat, d'acord amb el ban publicat per l’Alcaldia, recorda a tots els llogaters que satisfan els rebuts de lloguers als respectius propietaris, que en el successiu han de pagar-los a les oficines del Comissariat de la Vivenda, carrer del Passeig 7 i a partir del dia 10 del corrent durant les hores de 9 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda. Per tal de facilitar el treball d'oficines, són pregats de presentar-se amb l'últim rebut de lloguer satisfet.

Els que es trobin en la impossibilitat d'atendre l'obligació esposada, passaran per les dites oficines a fer les al·legacions corresponents.

Els administradors cobraran els lloguers dels seus administrats amb els rebuts segellats per aquesta Conselleria, podent exigir-los-hi per la seva seguretat, la credencial estesa per la mateixa.

D'INTERÈS PER A LES EMPRESES COL·LECTIVITZADES.

La Junta de Control Sindical de la Comissió d'Economia d'aquesta localitat, posa en coneixement de totes les Empreses col·lectivitzades o controlades que no hagin legalitzat degudament la seva situació d'acord amb el Decret de Col·lectivitzacions del 24 d'octubre de 1936 l'obligació que tenen de fer-ho en el termini de 15 dies a partir de la data.

En cas de manifesta resistència els seran suspeses totalment les operacions bancàries i comercials, així com intervingudes les entrades o sortides de mercaderies.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Eduard Marcos de 9 anys d'edat i domiciliat al Pla de l'Ametllera 80, el qual presentava segons diagnòstic del facultatiu, mossegada de gos a la cara dorsal del genoll dret, de pronòstic reservat, Després d'assistit ha passat al seu domicili.

Daniel Pujol de 15 anys d'edat, presentava ferida contusa al dit mig de la ma dreta. Ha passat al seu domicili Galvany 115.

PER ALS PROPIETARIS DEL BESTIAR CAVALLÍ, TIR I MULAR.

Acabant-se el proper dissabte, dia 13, el termini assenyalat per a la inscripció del bestiar cavallí, de tir i mular en el Cens ordena! per Decret de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, a què fa referència el BAN publicat en data 4 del corrent recordem als propietaris de dita classe de semovents, el deure que tenen de passar per aquest Negociat d'Estadística, abans de finir la present setmana per tal de fer les inscripcions del cas, en evitació de les sancions que per l'incompliment d'aquest precepte els serien aplicades.

PRESENTACIÓ DE «VALS» DE LA CUINA POPULAR.

Dijous de 3 a 5 de la tarda és liquidaran les factures acompanyades dels corresponents «vals» fins el dia 6 de març.

Es fa avinent que si dijous no s'han presentat els «vals» fins a la data 30 de novembre passat, és consideraran nuls.

NOTA DEL SINDICAT SANITARI U.G.T.

El Sindical Sanitari de la U.G.T. de la nostra ciutat està de dol. Ha de lamentar la pèrdua del Dr. Joaquim Carrera i Font, metge internista remarcable i eminent fisiòleg.

Als inicis de l'exercici de la seva professió, sapigué de les dificultats per obrir-se pas i després d'un penós pelegrinatge per diversos pobles catalans vingué a establir-se a Terrassa, on des de bon principi tingué la idea de crear una gran mútua que satisfés les necessitats del proletariat terrassenc posant a l'abast de tothom una assistència acurada i amb el mínim de despeses possibles.

En el terreny polític fou un dels fundadors a Terrassa d'«Acció Catalana Republicana», passant més tard a l'Esquerra que el seleccionà per a regidor, càrrec en el qual el sorprengué el 6 d'octubre, sofrint persecucions i empresonament. Més tard, per motius de salut i ensems per desenganys rebuts, renuncia al càrrec, no reapareixent ja fins a la constitució del Comitè Sanitari, en el qual ostentà la representació del P.O.U.M., càrrec en el que el sorprengué la malaltia que l'ha portat al fi que avui lamentem.

La seva vida plena de dificultats, el seu esperit inquiet, i sobre tot les vicissituds passades des que actuà en la vida política de la nostra ciutat és molt possible que preparessin el terreny a la llarga i dolorosa malaltia, el final de la qual preveia amb la lucidesa d'un bon clínic; i amb una fermesa poc comú ha mantingut el ple coneixement del seu estat fins a l'instant de la seva mort.

El Sindicat Sanitari de la U.G.T. aprofita aquesta luctuosa avinentesa per a testimoniar a la dissortada vídua i als familiars el testimoni del més sentit pèsam.

HOM HA PERDUT EL PORTAMONEDES.

En el despatx de la Comissió Municipal de Sanitat, hom s'hi deixà, el dissabte passat, el portamonedes amb una quantitat. Aquell qui acrediti ésser-ne el posseïdor li serà tornat,

ASSEMBLEA DEL SINDICAT UNIC DEL FABRIL I TÈXTIL.

Treballadors, se us convoca a l'Assemblea General que es celebrarà avui dimarts a dos quarts de deu de la nit en el nostre local social, Joaquim Maurin 76, per discutir els següents punts:

Primer, Nomenament de taula de discussió.

Segon. Informe dels delegats assistents al Congrés Regional de Sindicats i discussió dels punts aprovats.

Tercer. Estat de comptes.

Quart. Afers generals.

No hay comentarios: