lunes, 11 de enero de 2021

El Dia, edició de divendres 12 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

A tots els comitès d’empresa i control.

A conseqüència de l’aldarull provocat la setmana passada per alguns irresponsables amb motiu de la qüestió del pa, les dues centrals sindicals C. N. T. i U. G. T. acordaren que a tots aquells que abandonaren el treball o no acudiren al mateix, se’ls deixaria d’abonar l’import de les 4 hores no treballades. Aquest acord, com ja esperàvem, ha produït un cert descontent entre alguns treballadors que no han sabut comprendre el veritable esperit del mateix, cosa que pretenen aprofitar els elements tèrbols emboscats en la rereguarda, per tal de sembrar malentesos i provocar la discòrdia entre la classe treballadora.

Quan les dues centrals sindicals prengueren el dit acord, ho feren amb la plena responsabilitat de llurs actes, tota vegada que les organitzacions responsables no poden permetre que prosperi, en cap moment, una maniobra contrarevolucionària, ja sia per irresponsabilitat; ja per la impremeditació d'alguns treballadors fàcilment influenciables. Naturalment que lamentem sincerament que aquest acord perjudiqui: moltes companyes que varen ésser, sorpreses en la seva bona fe, o que es veieren obligades, per la força, a secundar la maniobra. A aquestes companyes els demanem que tinguin en compte la gran responsabilitat dels moments que estem vivint i els immensos sacrificis que tenim i tindrem de realitzar cada dia més si volem guanyar la guerra i la revolució, i no dubtem que si reflexionen, sa-bran comprendre que l'actitud enèrgica adoptada per les dues centrals sindicals, és justificada i està d’acord amb les necessitats del moment.

Sabem que per part d'alguns elements desaprensius s'han fet manifestacions que revelen el propòsit de sabotejar la producció, amenaçant amb esquinçar el carnet sindical o deixar de cotitzar per les Milícies en el cas que es posi en pràctica l'acord dels dos Sindicats. Respecte aquest punt, els dos Sindicats Fabril i Tèxtil han de manifestar, per tal que ningú no, pugui al·legar ignorància, que tot aquell que realitzi un acte semblant serà immediatament acomiadat del treball, sense atenuants de cap mena.

Per tant, doncs, recordem a tots els Comitès d’Empresa i de Control l’obligació que tenen de posar en pràctica aquests acords i de vetllar al mateix temps perquè tots els treballadors tinguin el seu corresponent carnet.

Pel que fa referència a la cotització pro milícies, els dos Sindicats Fabril i Tèxtil, han acordat, per tal d'evitar que únicament cotitzin els obrers de bona fe mentre els altres deixin de fer-ho, que aquesta cotització serà obligatòria i consistirà en un 2 per cent com a mínim, del sou corresponent.

Els Comitès d'Empresa i Control, en el transcurs, de dues setmanes, exigiran, un dia a la setmana, la presentació del carnet sindical.

Terrassa, 11 de febrer del 1.937.

 

IMPORTANT DONATIU A LA GENERALITAT DE CATALUNYA.

Per la Presidència del Consell Municipal ha estat fet lliurament a la Tresoreria de la Generalitat de Catalunya, de vàries caixes, d'uns 70 quilos de pes en conjunt, les quals contenien els objectes següents:

Dues fruiteres falses; Tres plates falses i dues d'argent; Un florer d'argent; Dos cofres falsos; Un gerro metall fals; Un joc de cafè de 5 peces falses; Una olla gran falsa; Tres-centes trenta peces soltes de coberts, de les quals 120 d’argent i 227 falses; Tres copes falses; divuit calzes d’argent; Quatre copons argent; Dotze patenes d’argent i onze falses; Tres culleretes calze, de les quals dues d’argent i una falsa; unes vinagreres bronze; Un vas d’argent; cinc quilos d’objectes diversos, dels quals s’han extret aproximadament 2 quilos d’argent, La resta, metall ordinari.

Joies: Quatre portamonedes argent senyora; tres portamonedes argent senyor; Uns binocles nacrats; Quinze parells arracades or i pedreria, dels quals n’hi ha nou parells bons i 6 falsos; Set medalles falses i una d'or; Un segell or; Cinc agulles d'or, una sense pedres i una de falsa; Set cadenes d'argent i una de falsa; Tres cadenes d'argent i dues de falses; Un rellotge d'argent; Tres anells d'or baix; A és a més: dos anells i un tros d'or, un botó de puny de bastó d'or, tres botons camisa falsos, dos rosaris d'argent i un de fals, un picarol d'argent.

El valor aproximadament dels gèneres lliurats ascendeix a unes 30.000 pessetes.

AVIS A TOTS ELS FAMILIARS DELS MILICIANS MORTS O DESAPAREGUTS EN ELS DIVERSOS FRONTS.

La Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat (Subsidis), prega a tots els familiars dels milicians que per dissort han mort o desaparegut en els diversos fronts de batalla, passin per aquesta Conselleria demà dissabte, de 10 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda, per un assumpte de gran interès.

EL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

Aquest matí, els informadors locals han estat pregats de passar per la Conselleria de Serveis Públics, on han estat rebuts pel President Conseller, camarada Serra i el Conseller camarada Roigé els quals han fet lliurament d’un exemplar del Carnet Familiar de Racionament que serà repartit en breu a tots els ciutadans, per tal d’ésser implantada la seva pràctica a principis del propvinent mes.

Les característiques d’aquest Carnet, ja foren detallades extensament, en un reportatge que vàrem publicar abans d’ahir.

El Conseller Serra ens ha remarcat, a més, que el carnet costarà una pesseta i els blocs adjunts, que hauran d'ésser renovats cada quinze dies, valdran 20 cèntims cadascun, que hauran d'ésser abonats per tots els ciutadans, en el moment de percebre ambdues coses.

 

LA VENDA DE BACALLÀ.

A partir d'ara, la venda de bacallà, s'efectuarà els següents dies: dilluns, dimecres i divendres.

Es participa així mateix que havent-se rebut més quantitat d'aquest comestible podrà donar-se'n més quantitat a tots els ciutadans. Així, les famílies que fins ara podien adquirir-ne mitja lliura, en endavant podran comprar-ne nou unces. I els que rebien nou unces, podran adquirir-ne ara una lliura.

ADVERTIMENT DE LA JUNTA DE DEFENSA PASSIVA.

En el suposat cas que els llums de les sales d’espectacles s’apaguessin o bé s’haguessin de suspendre per manca d'energia elèctrica, és d'absoluta precisió que el públic romangui quiet en els sens seients. Desobeir aquesta consigna equival a perdre la serenitat i, per tant, a ésser culpable dels greus accidents que poden sobrevenir quant un nombre crescut de persones congregades en un local es desborda de forma tumultuària.

TOTHOM AL SEU LLOC!  NINGÚ NO HA DE MOURE’S! FORA ALARMES INÚTILS.

Quan el perill deixi d’ésser-ho el públic ja serà advertit i tot tornarà a la normalitat perquè totes les mesures estan ja adoptades sigui quina sigui la contingència que es presenti.

EL GRAN FESTIVAL DE DIUMENGE A LA S.C. JOVENTUT  TERRASSENCA.

Es coneix ja el programa del festival que tindrà lloc el pròxim diumenge, o dos quarts de 10 de la nit, a la S. C. Joventut Terrassenca, acte que és a benefici dels nostres braus milicians.

En el mateix, que és, extensíssim i interessant en extrem, s'hi troben execucions a piano, recitals de poesies, duos, ballets, danses i altres manifestacions artístiques, a càrrec de petits cors, diverses alumnes, grups de dansaires, el baríton Penalva i la Secció Coral, i Liceu de Música de l'entitat.

L’acte finalitzarà amb el sorteig del gran nombre de valuosos obsequis que han estat cedits per comerciants amb destí a aquest simpàtic festival.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s’ha registrat el següent accident: Rafaela Forte, de 36 anys d’edat, domiciliada al carrer de Linneus, 66, presentant segons diagnòstic del metge de guàrdia, ferida contusa al turmell dret a causa d’una caiguda a la via pública.

No hay comentarios: