martes, 19 de enero de 2021

L’Acció, edició dimecres, 17 de Febrer de 1.937, pàg. 2

MÍTING DE L'AGRUPACIÓ D'ESTUDIANTS COMUNISTES.

El proper divendres dia 19 l'Agrupació d'Estudiants Comunistes celebrarà en el seu local social Joaquim Maurin, 40, un gran míting d'afirmació estudiantil revolucionària per tal de fixar la seva posició davant el Front Estudiantil Revolucionari.

Prendran la paraula en aquest acte, els companys Noguera, pel Comitè Local de l'A.E.C., Pla na, Secretari General de l'A.E.C. de Terrassa i Creus, Secretari Polític i Riera que presidirà.

PER LA HISTÒRIA DEL MOVIMENT OBRER.

La Comissió de Propaganda de l'Institut Maurin (Joaquim Maurin, 27). prega a tots els treballadors de la nostra ciutat que tinguin algun document escrit o fotogràfic relacionat amb el moviment obrer, així com fotografies de les nostres glorioses milícies, vulguin presentar una còpia a les seves oficines per tal de classificar-ho en l'arxiu del moviment obrer que s'està organitzant.

PER UN TEATRE DE MASSES.

El Departament de Propaganda del  P.0.U.M. (Milícies Catalanes, 52) recorda que el proper dissabte dia 20 finirà el termini d'inscripció per a tots els actors, musics, tramoistes, electricistes, etc. que vulguin col·laborar en la Secció escènica del P.O.U.M.

També es recorda a tots els inscrits amb anterioritat, de la necessitat de que passin novament a renovar la inscripció.

REUNIÓ DEL COMITÈ COMARCAL DEL P.O.U.M.

Es recorda a tots els Comitès Locals dels pobles de Matadepera, Ullastrell, Castellbisbal, Vacarisses, Rellinars, Esparraguera, Pins del Vallès, Rubí i Sabadell, que el diumenge dia 21 del corrent, a les 10 del matí, es celebrarà la reunió ordinària de delegats comarcals, en el local del Departament de Propaganda del P.O.U.M. Milícies Catalanes, 52.

SECRETARIAT LOCAL U.G.T.

Demà dijous. la U.G.T. de la localitat celebrarà un Míting d'afirmació sindical i de Solidaritat amb els companys d'Esparraguera que pel fet de pertànyer a la nostra organització se'ls ha privat arbitràriament del dret al treball.

L'acte tindrà lloc al Teatre Alegria a dos quarts de deu de la vetlla, prenent-hi part en el mateix els següents Companys: Cahuer de la U.G.T. de Terrassa. Mira i Moix de Sabadell i Benejam del Secretariat del Fabril i Tèxtil.

La U.G.T. exposarà les circumstàncies que concorren en el greu problema que s'ha plantejat a Esparraguera i que per tots els mitjans cal procurar resoldre amb dignitat i justícia.

A més, la U.G.T. exposarà la seva posició en aquests moments de tan extraordinària gravetat i el seu desig ferm d'arribar pràcticament a la unitat sindical, premissa indispensable per a guanyar la guerra i la revolució.

NOTA DEL DEPARTAMENT DE PROPAGANDA DEL P.O.U.M.

El Departament d'Organització i Propaganda del P.O.U.M. comunica a tots els afiliats i als treballadors en general que per tal de rebre totes les consultes relacionades amb aquest departament, ha senyalat les hores de 6 a 8 tots els dies al vespre.

Al mateix temps es fa avinent que serà prohibida en absolut l'entrada a les oficines de tota persona aliena a les mateixes.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, demà dimecres dia 17 de febrer del 1937, a les 22 hores:

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Comptes d'Obres Públiques i Vivenda.

e) Llistes de jornals.

f) Comptes de Serveis Públics.

g) Nomenament de personal encarregat de neteja d’Edificis escolars.

h) Comptes de Cultura.

i) Comptes de Sanitat.

j) Comptes d'Assistència Social.

k) Comptes de Proveïments.

I) D/. proposant el traspàs d'un lloc de venda del Mercadal de la Independència.

m) D/. proposant el canvi de venda de queviures en un lloc del Mercadal de la Independència.

n) D/. proposant nova liquidació per un rebut de maquinària.

o) Comptes de Finances.

p) D/. proposant autoritzar el Dipositari municipal per a invertir la quantitat necessària per compra de gasolina.

q) D/. proposant votar un crèdit a favor de l'Administrador del Sanatori Mèdic Quirúrgic per al pagament de factures.

r) Projecte de carta econòmica municipal.

s) D/. relatiu a petició d'ajut, pel Condicionament Terrassenc.

t) Autoritzacions al Dipositari.

u) Proposicions,  i

v) Precs i preguntes.

FESTIVAL A BENEFICI DE LES MILÍCIES. 

El P.S.M. ha organitzat per divendres dia 19 a dos quarts de deu al Teatre del Poble un festival a benefici de les milícies en el qual valuosos artistes entre ells la formosa cantant Lola Cabello presentaran un espectacle de «Varietés» titulat «Karuki», amenitzat per la formidable orquestrina «Hispani Boys».

Vista la qualitat d'aquest festival esperem que el poble de Terrassa assistirà nombrós a presenciar-lo.

AVÏS DE LA CONSEI.LERIA D'ECONOMIA.

Per acord de la Conselleria d'Economia, es fa avinent a totes les empreses de la indústria llanera que abans del dia 20 del corrent mes hauran de trametre una relació detallada de les partides de pentinat del país i estrangers, que tinguin en existència en els magatzems, pentinadors o Condicionament, amb expressió de llurs qualitats.

Des d'aquest moment queden intervingudes totes les existències de pentinats i per consegüent abans d'efectuar cap operació de venda serà indispensable comunicar-ho a aquesta Conselleria acompanyant una mostra i expressant el preu en que hagi estat convinguda la operació. No serà permesa la sortida de pentinats de Terrassa sense autorització d'aquesta Conselleria.

No hay comentarios: