jueves, 21 de enero de 2021

Front, edició de dijous, 18 Febrer 1937, pàg. 2

Pànic

Les patrulles d’investigació de la Conselleria de Seguretat Local, han fet aquests dies bastanta bona feina. En una descoberta darrera l’altra, han demostrat que en moltes cases de la nostra ciutat s’acapara diner, s’acapara plata en moneda que ja tanta falta, s’acaparen aquells articles alimentaris que havien vist desaparèixer de sobre els taulells de les tendes al primer dia d’ésser posats a la venda. En poques paraules: han demostrat que els elements acaparadors són més nombrosos del que hom es pugui pensar.

Hom diu a un altre que té pànic quan observa en ell una gran agafada sense raó i sense motius. Això es el que existeix entre una bona part dels nostres conciutadans: un gran pànic que els fa atresorar com si fossin ridículs jueus avars. No, homes, no, no n’hi ha per tant ! Perquè, en últim cas, què us passaria? El vostre acaparament un permetria morir dos dies més tard, que els altres. Heus ho ací tot.

Més, no temen. Tot acabarà bellament i més si arriba a acabar aquest pànic absurd de morir-se de gana.

Cal felicitar les patrulles d’Investigació per la seva tasca. Aquest és un dels camins millors per evitar que el públic vagi malament per culpa de quatre rabins sense escrúpols que no els fa res morir tips mentre uns altres han de fer-se la guitza.

MALL

UNA ADHESIÓ A UNS ACORDS DELS SECTORS ANTIFEIXISTES LOCALS.

Per la Presidència del Consell Municipal de la nostra ciutat, ha estat rebuda auna comunicació de data 17 del corrent, de la Fraternitat Republicana Federal, adherida al Partit Federal Ibèric, en la que es fan caloroses protestes de conformitat i adhesió al text del document signat per tots els sectors antifeixistes representats directa o indirectament al Consell Municipal, al President de la Generalitat de Catalunya el passat dilluns dia 15.

Es el que aquesta Presidència fa públic per satisfacció de l’entitat adherida al Partit Federal Ibèric i perquè quedi palès i alt esperit antifeixista que anima als militants de Fraternitat Republicana Federal.

UN PREC DEL COMITÈ LOCAL DE LA CREU ROJA

El Comitè Local de la Creu Roja, acudeix novament al poble de Terrassa per a assabentar-lo que amb motiu de les obres i millores que estan portant a cap en el seu local en interès de la ciutat nostrada, necessita moblar dues habitacions, una a propòsit per a despatx metge i l'altra per a sala d'espera i per tant, li manca; una taula escriptori, una cadira i dos sillons per a la primera i una tauleta per a posar periòdics l sis cadires, per a la segona.

Totes aquelles persones que guiades pel seu noble sentir puguin afavorir a la humanitària Institució, en el seu prec, poden avisar ol carrer d'Arquímedes, 263, telèfon, 1441 i seguidament rebran la visita d'alguns companys del Comitè per a inspeccionar el mobiliari que s'ofereix i veure si és d'utilitat per al fi que es necessita.

DISPOSICIONS PER A EVITAR TOT ABÚS EN L'AFER DEL.PA

Aquest Comitè davant els fets que venen succeint-se i que cada dia son d’una major gravetat, donades les actuals circumstàncies, hem d’advertir a tots els companys, que de cap manera poden continuar aitals abusos i amb el fi d'acabar ràpidament amb els mateixos, aquest Comitè ha pres els acords següents:

1. A partir del dia de la data, queda rigorosament prohibit elaborar pa blanc o sigui fabricat solament de farina blanca, puix que sota cap pretext o causa ningú està autoritzat per a això.

2. Cap company podrà retirar pa, sota cap pretext, del forn de fabricació.

3. Tot company que desitgi emportar-se pa, amb el fi d’evitar molèsties als seus familiars, podrà fer-ho, amb la condició que tots els dies té l'obligació de passar per les oficines (Creu núm 1), per tal que se li faci l’autorització corresponent (amb la presentació de la tarja familiar) a la vegada que se li indicarà a quin torn haurà de recollir-lo.

4. El company que no compleixi aquestes disposicions, serà severament, penyorat pel que el cas requereix. fins el punt de l’expulsió de la indústria o bé serà lliurat al tribunal popular.

Esperem del bon sentit de tots que complireu fidelment el vostre deure i especialment els delegats se'ls exigeix que tot company que negligeixi aitals disposicions, ho denunciï a l'acte, puix que en cas contrari, també ell serà responsable d'aitals abusos, per bé que al·legui ignorància de tals disposicions.

INDUSTRIA FLEQUERA SOCIALITZADA DE TERRASSA.

ELS SALARIS D'UNES MANIFESTATS

La Conselleria d'Assistència Social, ha rebut, d'acord. amb el disposat per les Centrals Sindicals C. N. T. I U. G. T. i amb motiu de la manifestació de dies passats, les següents quantitats, producte dels salaris corresponents a les quatre hores de la tarda.

Suma anterior, 3.705’65 pessetes. Cases; Alfons Arnaus, 26’25; Francesc Ballbé, 35; Lluís Ballbé, 87'10; Francesc Onandia, 36'25; Fill d'E. Badiella, 145'90; Fontanals i Cia., 288; Amadeu Vila, 65'45; Josep Arnaus, 15'75; Boi Oliveres, 10; Francesc Argemí, 158’90; S. A. Manufactura Tèxtil, 230’28. Total 4.804'45 pessetes

DETINGUT PER PERTANYER A “ACCIÓN CIUDADANA”

Per les patrulles d’Investigació de Seguretat Local ha detingut per haver pertangut a “Acción Ciudadana”, Pascual Nil i Pedra, el qual ha estat posat a disposició de la Comissaria General d’Ordre Públic de Barcelona.

PASSIS PER A SORTIR DE TERRASSA

La Conselleria de Seguretat Local fa avinent a tots els ciutadans de la necessitat que tenen de proveir-se de passi cada vegada que vulguin sortir per tren de la nostra ciutat.

FLECA A LA QUAL SE LI TROBEN PANS QUE PRETENIA ENVIAR  A BARCELONA

El Comitè Administratiu de la Indústria Flequera Socialització posa a coneixement del públic en general, que havent rebut una denúncia de la Conselleria de Seguretat Local, contra la companya Francesca Planell, expenedora del carrer de Salvador Busquets, núm. 49, trobant-li que portava deu pans amb destí a Barcelona i no tenint autorització per a portar pa a altres localitats, considerem que aquest fet és un sabotatge a la nostra ciutat, i per tant, aquest Comitè, d'acord amb la Conselleria de Seguretat Local, ha resolt expulsar a dita companya de la Indústria.

DONATIUS

Quantitats rebudes a la Conselleria d'Assistència Social procedents de les empreses col·lectivitzades Filatures Matarí, 219'65; Pere Font Batallé, 355'55. Són 575'20. Suma anterior, 4.804'55. Total pessetes rebudes fins avui, 5.380'05.

El Foment de la Sardana ha fet lliurament a la dita Conselleria de la quantitat de 59'25 pessetes import líquid sobrant del festival sardanístic celebrat ei passat dia 14 a profit dels refugiats dels fronts de guerra.

Destinades al mateix fi de l'anterior, l'Escola de Pàrvuls núm. 1 (carrer de Paz), han fet lliurament de 89 pessetes

PREU ÚNIC DE LES PATATES

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta a tots els comerciants i al públic en general, que les patates estan taxades al preu de 0’75 ptes el quilo, i que tots els contraventors d'aquesta disposició, seran severament sancionats.

No hay comentarios: