jueves, 7 de enero de 2021

L’Acció, edició dimarts, 9 de Febrer de 1.937, pàg. 2

Nota important de la Presidència del Consell Municipal sobre la venda del pa 

A l'objecte de cercar una solució als problemes del proveïment del pa a la nostra ciutat i així mateix el referent a la seva distribució al públic, aquesta Presidència d'acord amb la Conselleria Municipal de Proveïments i del Comitè Econòmic (CNT - UGT) de la Indústria Flequera Socialitzada han celebrat una molt laboriosa reunió, fruit de la qual ha estat el següent acord:

«A partir de demà, dimecres, dia 10, romandran obertes al públic TOTES les expenedories de pa de la nostra ciutat, les quals ho són en nombre de 51, i hom despatxarà al veïnat aquest important comestible, de sis a deu de la nit, subministrant-se als compradors la meitat de la ració —amb caràcter provisional—puix que passat demà ja es realitzarà amb tota normalitat i a ració completa el subministrament del pa».

La Presidència del Consell Municipal espera que aquest acord contribuirà a esvair tota mena de recels i que facilitant-se l'adquisició de tan essencial queviure podran desaparèixer absolutament aquelles espectaculars i alarmants «cues» que ajudaven a fomentar un estat de sotsobra tan perniciós com innecessari.

Ciutat 9 de febrer del 1937.— El President del Consell Municipal, J. Figueres i Salelles

FESTIVAL AL TEATRE DEL POBLE.

Divendres, dia 12 a les 9'30 de la vetlla, gran festival a benefici de les milícies en el qual hi prendran part una companyia d'art flamenc amb un conjunt admirable.

Divendres, a les 7’30 mitjançant l'emissora local podreu escoltar algunes parts de l'espectacle.

Poble de Terrassa presta el teu ajut a la causa antifeixista assistint a aquest festival.

Per comoditat del públic les localitats seran numerades.

NOTA DE LA COMISSIÓ D'ECONOMIA.

La Conselleria Municipal d'Economia, posa en coneixement de tots els Consells d'Empresa, Comitès de Control i Tallers Col·lectivitzats. industrials i comerciants que tinguin un o més operaris empleats a la seva indústria o comerç, es serviran enviar setmanalment totes les altes i baixes que en els expressats treballs es produeixin, a fi de regularitzar amb tota normalitat el moviment del treball d'aquesta localitat.

NO ES PODEN LLOGAR NI PER TRASPASSOS DESAUTORITZATS.

La Conselleria d’Obres i Vivenda d'aquesta Ciutat, insistint en el solt aparegut fa alguns dies prohibint en absolut tota classe de traspassos i arrendament de locals, pisos i demés vivendes, sense l'autorització i estampillatge dels contractes d'arrendament per aquesta Conselleria, i a fi de que no pugui al·legar-se ni per propietaris ni per llogadors ignorància de cap mena, comunica a tots els ciutadans que la infracció de ço disposat, serà causa de la imposició de penyores segons els casos, les que podran arribar fins a 500 ptes ., a més de la conseqüent anul·lació dels contractes.

EQUIP  D’INSTRUCCIÓ MILITAR.

Els ciutadans que aprenguin la instrucció a la nostra ciutat i no hagin practicat l'exercici de tir, deuran presentar-se demà dimecres, dia 10, de dos quarts de deu a les onze del matí i de les dues a dos quarts de quatre de la tarda, al Camp del Terrassa F. C. a l'objecte de practicar dit exercici.

DISPENSARI D’URGÈCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Oscar Duch, natural de Mèxic i habitant a la nostra ciutat, carrer de Joaquim Maurin, 12, ha estat assistit a causa d'un síncope que li sobrevingué mentre feia cua per tal d'adquirir pa. Després de retornat passa al seu domicili.

POSTALS BENÈFIQUES.

Sabem que s'estan editant unes postals benèfiques a profit dels infants refugiats, El dibuix ha estat creat pel dibuixant terrassenc Morera, el qual ha fet una veritable obra d'art ben en consonància amb l'època que vivim.

S'HAN DE PAGAR ELS LLOGUERS RETRASSATS.

El Comissariat de la Vivenda, Delegació de Terrassa i la Conselleria d'Obres i Vivenda d'aquesta Ciutat, fan present a tots els llogaters l'obligació ineludible en que es troben de satisfer els lloguers pendents de pagament anteriors al 31 de desembre darrer, i deixar de satisfer els dels mesos de gener i febrer d'acord amb les disposicions dictades i les que puguin adoptar-se en el successiu.

CELEBRACIÓ D’UNA FIRA DE BESTIAR A SAL.AS  DE  PALLÀS. (LLEIDA).

La Presidència del Consell Municipal d'aquesta ciutat, ha rebut del de Salas de Pallàs (Lleida) una atent comunicació en la qual assabenta la celebració de la tradicional fira de bestiar major, per els dies 14 al 20 del corrent, pregant-nos fem constar públicament per a qui vulgui assistir-hi, la present nota.

En el tauler d'anuncis de l'Ajuntament, hi ha els programes corresponents per a qui pugui interessar la celebració de l'esmentada fira.

SINDICAT DE BARBERS U.G.T.

Aquest Sindicat fa avinent, que ha sigut traslladada la seva antiga Secretaria que tenia establerta a la Joventut Terrassenca (Coro Vell), al local Social de la  U.G.T. Milícies Catalanes 48.

DONATIU DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

Les 50 pessetes destinades a Assistència Social i de les quals vàrem donar una nota l'altra dia, cal aclarir que foren donades pel Socors Roig Internacional.

«LA MÚSICA A TRAVÉS DEL POETA».

Per una data ben propera, es prepara un concert interessantíssim de «La música a través del poeta» al Teatre del Poble en el qual hi prendran part, la pianista terrassenca Matilde Viver i el poeta Àngel Pons i Guitart.

El producte íntegre d'aquest recital anirà destinat als infants refugiats.

NOVA ACTUACIÓ DE NIETO DE MOLINA A RÀDIO TERRASSA.

La recent audició poètica al càrrec de l'inspirat poeta Nieto de Molina que en col·laboració del mestre pianista local Antoni Torres ens oferí la nostra Emissora, resulta una sessió selecta molt plaent als radiooients. Es per això que Ràdio Terrassa, d'acord amb el citat poeta i també obtinguda la col·laboració del mestre Torres, ha organitzat altra sessió Nieto de Molina, en la qual aquest digne hoste nostre declamarà algunes composicions inèdites.

Aquesta sessió radiofònica serà oferta demà dimecres a les vuit del vespre.

No hay comentarios: