jueves, 21 de enero de 2021

El Dia, edició de dijous 18 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

NOTES DE LA INDÚSTRIA FLEQUERA SOCIALITZADA.

"Este Comité, ante los hechos que vienen sucediéndose y que cada día son de mayor gravedad dadas, las circunstancias actuales, debemos advertir a todos los compañeros, que de ninguna manera deben continuar tales abusos y con el fin de terminar rápidamente con los mismos, este Comité ha tomado los acuerdos siguientes:

1.—A partir del día de la fecha, queda rigurosamente prohibido, elaborar pan blanco o sea fabricado solamente de harina blanca, pues, bajo ningún pretexto o causa nadie está autorizado para ello.

2.—Ningún compañero podrá retirar pan, bajo ningún pretexto del horno de fabricación.

3.—Todo compañero que desea llevarse pan, con el fin de evitar molestias a sus familiares, podrá hacerlo, con la condición de que todos los días tiene la obligación de pasas por las oficinas (Cruz 1) para que se le haga la autorización correspondiente, (con la presentación da la tarjeta familiar) a la vez que se le indicará a que horno tendrá de recogerlo.

4.—El compañero que no cumpla estas disposiciones será severamente castigado por lo que el caso requiere, hasta el punto de la expulsión de la industria o bien será entregado al tribunal popular.

Esperamos del buen sentido de todos que cumpliréis fielmente vuestro deber y especialmente los delgados se les exige que todo compañero que neglige tales disposiciones lo denuncie en el acto ya que en caso contrario, también él será responsable de tales abusos, aún que alegue ignorancia de tales disposiciones".

"El Comité .administrativo de la Industria de Panadería Socializada pone en conocimiento del público en general, que habiendo recibido una denuncia de la Consejería de Seguridad Local, denunciando a la compañera Francisca Planell expendedora de la calle de Salvador Busquets, 49, encontrándole que llevaba diez panes con destino a Barcelona, y no teniendo autorización para llevar pan a otras localidades, consideramos que tal hecho es un sabotaje a nuestra Ciudad, y por tanto, este Comité de acuerdo con la Consejería de Seguridad Local, ha resuelto expulsar a dicha compañera de la Industria.”

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA REFERENT A LES RELACIONS DE SETMANALS.

La Conselleria Municipal d'Economia posa a coneixement del poble terrassenc, que pels efectes de Control del Departament del Treball i a l'objecte de regularitzar i orientar l'economia de la nostra ciutat, es veu en necessitat, per tal d'assolir aquests objectius, a exigir dels Consellers d'Empresa, Comitès de Control, Estaments oficials, Caps d'Indústries i tots els altres comerços, així com dels camperols, el lliurament a aquesta Conselleria (Departament de Treball i Control d'Economia) d'una declaració Jurada dels salaris setmanals satisfets als treballadors o que s’atorguin als Caps de petites indústries, comerços o camperols, des del primer de gener del corrent any. Aquestes declaracions seran lliurades dintre el termini dels 8 dies següents a la publicació d'aquesta nota en els diaris locals.

Per tal de proveir-se de les fulles de declaració (gratuïtes) presentar-se a la Conselleria Municipal d'Economia (Departament del Treball i Control d'Economia).

PREC DE LA CREU ROJA.

El Comitè local de la Creu Roja, acudeix novament al poble de Terrassa per a assabentar-lo que amb motiu de las obres i millores que s'estan portant a cap en el seu local en interès de la ciutat nostrada, necessita moblar dues habitacions, una a propòsit per a despatx de metge i l'altra per a sala d'espera. Per tant li manca una taula escriptori, una cadira i dos sillons per a la primera i una tauleta per a posar periòdics i sis cadires, per a la segona.

Totes aquelles persones que guiades pel seu noble sentir puguin afavorir la humanitària Institució, en el seu prec, poden avisar al carrer d'Arquímedes, 263 telèfon 1441 i seguidament rebran la visita d'alguns dels companys del Comitè per a inspeccionar el mobiliari que s'ofereix i veure si és d'utilitat per al fi que es necessita.

PER ANAR AMB TREN CAL PROVEÏRSE DEL CORRESPONENT PERMÍS.

A la Junta de Seguretat Local, se’ns ha pregat féssim públic que tots els ciutadans que vulguin sortir de la nostra ciutat per a traslladar-se amb tren a qualsevol localitat, estan obligats a treure el corresponent permís, el qual serà facilitat a totes les persones que el desitgin, a la referida Conselleria de Seguretat Local que es troba al Raval de Fermí Galan, 12.

D'INTERÉS PER ALS MINYONS DE LES LLEVES 1.934-1.935.

La Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat, assabenta a tots els minyons compresos a les lleves 34 - 35, l'obligació que tenen de presentar-se a la Caixa de Recluta, núm. 26, Sicília, 18, de Barcelona, abans de les 48 hores.

Tots els minyons compresos en les esmentades lleves que estiguin mobilitzats voluntàriament, no han de presentar-se.

INTERESSA ALS CUINERS I SIMILARS.

El Sindicat de Alimentació, secció cambrers i similars (C. N. T. - A. I. T ) convoca lots els associats a una reunió que tindrà lloc el proper dilluns a les 3 de la tarda, en el local del Sindical, Joaquin Maurin, 76, baixos, per a tractar el següent ordre del dia:

Nomenament de la mesa de discussió.

Informe dels delegats al Ple Regional.

Nomenament de secretari de zona.

Assumptes generals.

PREU ÚNIC DE LES PATATES.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments, assabenta a tots els comerciants i al públic en general, que les patates estan taxades al preu de 0'75 pessetes quilo, i que tots els contraventors d'aquesta disposició seran severament sancionats.

UNA ADHESIÖ A UNS ACORDS DELS SECTORS ANTIFEIXISTES LOCALS.

Per la Presidència del Consell Municipal de la nostra ciutat, ha estat rebuda una comunicació, de data 17 del corrent, de la Fraternitat Republicana Federal, adherida al Partit Federal ibèric, en la qual es fan caloroses protestes de conformitat i d'adhesió al text del document lliurat per tots els sectors antifeixistes representats directament o indirectament al Consell Municipal, a S. E. el President de la Generalitat de Catalunya el passat dilluns dia 15.

Ço que aquesta Presidència fa públic per a satisfacció de l'entitat adherida al Partit Federal ibèric i perquè quedi ben palès l'alt esperit antifeixista que anima els militants de Fraternitat Republicana Federal.

RESULTAT D'UN FESTIVAL :: ALTRE LLIURAMENT.

El Foment de la Sardana, ha fet lliurament a la Conselleria d’Assistència Social de la quantitat de pessetes 49’25, import íntegre sobrant, del festival sardanístic celebrat el passat diumenge a profit dels refugiats dels fronts de guerra.

Destinades al mateix fi, l'Escola de Pàrvuls núm. 1, carrer de Paz, ha fet lliurament de 59 pessetes.

DETENCIÓ.

Per les brigades de la Junta de Seguretat s'ha practicat la detenció de Pascual Liti Piedra, resident a la nostra ciutat, el qual havia pertangut a "Acción Ciudadana". Ha estat posat a la disposició del cap de serveis d'Ordre Públic, company Eroles.

LA REVISIÓ DELS MINYONS.

El pròxim diumenge al matí, a l’Ajuntament i davant els Tribunals pertinents, es practicarà la revisió dels individus que entren ha les lleves d'enguany i la de tots els presumptes inútils que han d'acudir a segones o darreres revisions.

La revisió s'efectuarà com de costum en les dues seccions—primera i segona—essent practicada pels metges i personal corresponent.

No hay comentarios: