domingo, 3 de enero de 2021

L’Acció, edició dissabte, 6 de Febrer de 1.937, pàg. 2

Ball benèfic a la Casa del Poble

Avui a la nit tindrà lloc a la Casa del Poble un ball organitzat pels soldats de l'Exèrcit Popular i els joves que practiquen la instrucció millar. La recaptació anirà destinada a l'Hospital de Sang.

Es de creure que la sala de la Casa del Poble es veurà força animada, puix no es tracta solament d'un ball, sinó que es tracta d'un benefici.

J. OLTRA PICÓ DEL CONSELL D'ECONOMIA DE LA GENERALITAT, AQUESTA NIT A RÀDIO TERRASSA.

Dintre el cicle de Parlaments radiofònics organitzats amb motiu de celebrar-se en la nostra ciutat la Conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M. aquesta nit a dos quarts de deu en punt parlarà des de el micròfon de Ràdio Terrassa el company J. Oltra Picó, vocal de la Indústria Tèxtil del Consell d'Economia de la Generalitat de Catalunya.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE.PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments de comú acord amb el control de I ‘Indústria Flequera Socialitzada, vetllant per al normal proveïment de queviures i al mateix temps per adonar-se que es compleixin exactament les seves disposicions ha fet una investigació davant d'alguns rumors que s'anaven propagant, trobant a diversos flequers que seguidament s'indiquen, pa blanc que tenien resguardat per al seu consum, ja que des del passat divendres no s'havia fet repartiment de farina blanca en els esmentats establiments.

Els infractors esmentats són:

Josep Trilla i Morera, carretera de Matadepera 11, 6 pans blancs. Pere Esquius i Morera. carretera de Sabadell 340,1 pa blanc. Joaquim Puigdoménech, Joaquim Maurin 73, 4 pans blancs. Josep Ramoneda, Joaquim Maurin 52, 1 pa blanc i 26 paperines de 2 II.

Tots els quals aquesta Conselleria posarà a disposició del Tribunal Popular, perquè els sigui aplicada la Justícia del poble.

NOTA DE LA COMISSIÓ D'ECONOMIA.

La Conselleria Municipal d'Economia, posa en coneixement de tots els Consells d'Empresa, Comitès de Control i Tallers Col·lectivitzats, industrials i comerciants que tinguin un o més operaris empleats a la seva indústria o comerç es serviran enviar setmanalment totes les altes i baixes que en els expressats treballs es produeixin, a fi de regularitzar amb tota normalitat el moviment del treball d'aquesta localitat.

CELEBRACIÓ D'UNA FIRA DE BES'ITAR A SALAS DE PALLÀS (LLEIDA).

La Presidència del Consell Municipal d'aquesta ciutat, ha rebut del de Salas de Pallàs (Lleida) una atenta comunicació en la qual assabenta la celebració de la tradicional fira de bestiar major per els dies 14 al 20 del corrent, pregant-nos fem constar públicament per a qui vulgui assistir-hi, la present nota.

En el tauler d'anuncis de l'Ajuntament, hi ha els programes corresponents per a qui pugui interessar la celebració de l'esmentada fira.

METGES DE TORN.

Durant el dia de demà estaran de torn al Dispensari, en intervals de dues hores, els següents facultatius:

De 8 a 10, Dra. Bracons; de 10 a 12, Dr. Josep Claveria; de 12 a 2, Josep Domènech, de 2 a 4, Francesc Duran: de 4 a 6. Jaume Ferrer: de 6 a 8 Gómez Fajardo.

ADVERTIMENT IMPORTANT DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria Municipal fa avinent al públic que la farina existent no cobreix les necessitats de pa de la ciutat per avui dissabte, i per tant ha disposat que demà diumenge a les 7 del mati, amb la que arriba avui, es vendrà a les expenedories que s'esmenten a tots els posseïdors de les targes què avui no han estat marcades.

Rutlla 2; Concili Egarenc 24; Ctra. Matadepera 12; Pantà 78; Topete ,101; Infant Martí 133; Rambla d'Egara 57; Ctra. Matadepera 25; Topete 81; Plaça del Progrés 25.

AVUI DISSABTE S'INICIARÀ LA CONFERÈNCIA DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL DEL P.O.U.M.

Tal com s'ha vingut anunciant, avui dissabte dia 6 iniciarà les seves tasques la Conferència de la Industria Tèxtil del P.O.U.M.

Aquest important comici es celebrarà a la sala d'espectacles del local social del Partit Obrer d'Unificació Marxista (Joaquim Maurin, 40)

DONATIUS ALS. REFUGIATS DELS FRONTS DE GUERRA.

Aquesta Conselleria d'Assistència Social, ha rebut del control del Teatre del Poble, 10 entrades de llotges de segon pis destinades als refugiats dels fronts de guerra per assistir al concert de piano que l'artista Juli Pons dona aquesta tarda a dit Teatre.

Així mateix s’ha rebut igual donatiu dels obrers de la Electra Industrial, per al mateix fi.

ACORD DE LA U.G.T. i C.N.T.

De comú acord els Sindicats Fabril i Tèxtil de la C.N.T. i U.G.T. i les Federacions Locals d'aquestes organitzacions, han determinat que totes aquelles treballadores que en el dia de dijous van abandonar el seu lloc de treball o deixaren de presentar-s’hi per assistir a l’intent de manifestació que va produir-se, els sigui descomptat el mig jornal corresponent, encara que hagin treballat algunes hores.

Tots els Consells d'Empresa i els Comitès de Control s'han encarregat de fer complir aquesta ordre i ingressaran els imports cobrats, corresponents a les quatre hores, a Assistència Social.

DOS QUE ES DIVORCIEN.

Ahir es varen divorciar per mutu dissentiment Faustí Brugué Gibert de 42 anys i Rosa Foguet Sales de 40.

QUANTITAT DE DINERS TROBADA.

A la Comandància Municipal, hi ha una quantitat de diners trobada a la via pública i que serà retornada a qui acrediti ésser-ne l’amo.

ARTUR PERUCHO MALALT.

Contràriament al que vàrem anunciar ahir, la conferència d'Artur Perucho als «Amics de les Arts» no es va celebrar per trobar-se malalt el conferenciant.

No hay comentarios: