domingo, 17 de enero de 2021

Front, edició de dimarts, 16 Febrer 1937, pàg. 2

Les organitzacions polítiques i sindicals de la localitat a la Generalitat.

Ahir anà a visitar al President de la Generalitat de Catalunya, una comissió de les organitzacions polítiques i sindicals de la localitat. I li feu entrega d’unes conclusions aprovades per les mateixes en relació als problemes actualment plantejats d’unitat, cordialitat, disciplina i mobilització.

Es de remarcar que els acords presos representen el punt transcendental a què han arribat els diversos sectors, la qual cosa podria ésser un bon començament per arribar a una veritable unitat d’acció en contra del feixisme assassí.

Sobretot per al nostre Partit te molta importància el fet que totes les organitzacions es comprometin a no utilitzar la calúmnia i la difamació en les seves campanyes i crítiques polítiques. Ha estat aquesta una norma de la qual mai ens hem apartat. Totes les nostres crítiques han estat fetes amb la màxima claredat i objectivitat polítiques i per això celebrem la coincidència dels altres sectors en aquest aspecte, pel que es refereix al futur. No dubtem que aquesta manera la lluita ideològica, que naturalment no pot pas suprimir-se, pujarà de nivell i serà en benefici de la lluita que sostenim.

MAS

DONATIU D’UN TERRASSENC TRASPASSAT.

Tal com havia consignat en la seva darrera voluntat, el qui fou eminent escriptor i pensador, alhora que excel·lent funcionari del nostre municipi, En Quintí López Gómez, dissabte fou repartida entre la Biblioteca Popular de l’Ajuntament, Centre Aragonès i Centre Espiritista, la major i millor part de la selecta biblioteca del finat.

Aquesta deixa havia vingut a Terrassa a través del que fou cunyat d’En Quintí López, En Sixte Coll d’Osca, el qual pel “gran crim” d’ésser President de la Diputació d’Osca i republicà de cor ha estat assassinat pels feixistes que dominen la capital de l’alt Aragó.

En rebre aquesta preuada deixa cultural, el poble terrassenc honora la memòria d’aquests dos bons amics traspassats.

PROPER CONCERT AL TEATRE DEL POBLE

El proper dissabte, dia 20 del corrent, a les 5 de la tarda, i organitzat per la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament, tindrà lloc en el Teatre del Poble, la presentació al poble de Terrassa de l'eminent pianista local Matilde Viver, la qual, en companyia de l'eximi poeta-rapsoda Àngel Pons i Guitart, els quals executaran "La Música a través del Poeta'', dintre un escollit programa que més endavant detallarem.

"La Música a través del Poeta", és una modalitat que des de fa temps ja hem sentit a la nostra ciutat i per mitjà de la ràdio, pel mateix poeta i pel pianista Gibert-Camins. Es una música nova que fa. sentir en els no experts, les convulsions i els neguits que músics eminents han escrit.

Tenim a la mà diverses opinions de crítics que sobre la "Música a través del Poeta" s'han manifestat una de les quals ens plau transcriure:

De Francesc Pujol; Per a desvetllar en els no inicials l'amor a la música elevada, per a donar basament a l'esforç de comprensió de la música, per a estimular la imaginació evocadora d'imatges a la música associades, és verament eficaç; i encertada la nova modalitat educativa anomenada "La Música a través del Poeta", modalitat que assoleix una molt alta qualitat artística per obra dels seus creadors.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC-QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Pere Vilaseca, de 42 anys d'edat i amb domicili al carrer de Fiveller, 147, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, excoriació i contusió al peu esquerre, a causa d'haver-lo atropellat una bicicleta.

Josep Blay i Pascual, de 43 anys d'edat, domiciliat al carrer de Salmerón, 141, ocasionant-se una rebrincada al colze i escoriació dors mà dreta.

Ha estat curat de probable fractura radi esquerra, a causa d'una caiguda a la via pública, el nen de 12 anys, Jaume Carbonell, domiciliat a la Ctra de Montcada, 203.

LA VENDA DE BACALLÀ

La venda de bacallà en endavant s’efectuarà els dilluns, dimecres i divendres en les dependències de costum dels mercadals.

A les famílies que fins ara se'ls en venia mitja lliura se'ls en servirà nou unces i a les que se'ls servia aquesta quantitat en percebran una lliura.

QUEDEN INTERVINGUDES LES EXISTÈNCIES DE PENTINATS

Per acord de la Conselleria d'Economia, es fa avinent a totes les empreses de la indústria llanera que abans del dia 20 del corrent mes, hauran de trametre una relació detallada de les partides de pentinats del país i estrangers, que tinguin en existència en els magatzems, pentinadors o Condicionament, amb expressió de llurs qualitats.

Des d'aquest moment, queden intervingudes totes les existències de pentinats i per consegüent abans d'efectuar cap operació de venda, serà indispensable comunicar-ho a aquesta Conselleria acompanyant una mostra i expressant el preu en què hagi estat convinguda l'operació. No serà permesa la sortida de pentinats de Terrassa, sense una autorització d'aquesta Conselleria.

UN TELEGRAMA DE LARGO CABALLERO

El diumenge al matí les Secretaries de la J. C. l. (POUM), Socors Roig del P. O. U. M. i secció Femenina del POUM, reberen un telegrama del President del Consell de Ministres, redactat en els següents termes:

"Por haber recibido confusamente redactados y todos ellos fechados en Cataluña, los primeros telegramas de protesta por incautación periódico y radio P. O, U, M., creí se trataba de cuestión que afectaba a región autónoma. Telegramas posteriores aclaran asunto refiérase Madrid. Pido información a Presidente Junta Delegada Gobierno dicha plaza y a la vista de la misma estudiaré caso toda atención.— Largo Caballero."

PROPER MÍTING ESTUDIANTIL COMUNISTA

Per al proper divendres, dia 19, a les 5 de la tarda, l'Agrupació d'Estudiants Comunistes ha organitzat un acte de propaganda en el seu local social Joaquim Maurin, 40.

NOTA DEL DEPARTAMENT DE PROPAGANDA DEL POUM

El Departament d'Organització i Propaganda del P. O. U. M. comunica a tots els afiliats i als treballadors en general que per tal de rebre totes les consultes relacionades amb aquest departament, ha senyalat les hores de 6 a 8 tots els dies al vespre.

Al mateix temps es fa avinent que serà prohibida en absolut l'entrada a les oficines de tota persona aliena a les mateixes.

PER ALS QUE COL·LABOREN ALS TREBALLS D'ORGANITZACIÓ DE L'INSTITUT MAURIN

Per a demà dimecres a dos quarts de deu de la nit al local de l'Institut Maurin, hi ha convocada una reunió per a parlar de la propera inauguració de l’esmentada entitat.

No hay comentarios: