domingo, 31 de enero de 2021

Front, edició de dijous, 25 Febrer 1937, pàg. 2

Antonov Ovessenko a Terrassa

D’una manera quasi improvisada s’organitzà ahir la recepció a la nostra ciutat del camarada Ovessenko i els seus acompanyants que vingueren a saludar als admiradors i poble de Terrassa.

A part de les petites molèsties que comporta sempre tota visita oficial, el cònsol de la U.R.S.S., a Barcelona sortí altament satisfet de les demostracions d’afecte i d’entusiasme que per tot on anava recollia de treballadors i transeünts.

En les fàbriques, sobretot; els treballadors li estrenyen la mà i li demostraven d’una manera palesa en la seva persona l’agraïment que el nostre poble sent pel poble germà de la U.R.S.S., per l’ajut que ens ha dispensat en la terrible guerra que sostenim contra els nostres enemics.

La calorosa ovació que la multitud adreçà al camarada rus anava dirigida a tots els treballadors d’aquell país per l’ajut rebut d’ells.

Nosaltres esperem que aquest ajut de germans, que més tard o més d’hora no sigui interromput i es mantingui a l’alçada equivalent que Alemanya i Itàlia proporcionin als facciosos, passant per damunt de tots els acords de no intervenció i dels plans de control internacional.

MALL

L’estada del cònsol de la U.R.S.S., a la nostra ciutat.

Ampliant la nostra informació d'ahir, donarem compte de la forma com es desenrotllà l'estada del cònsol rus a la nostra ciutat.

Després de l'afectuosa recepció que el poble de Terrassa tributà al representant del poble rus i d'haver visitat les esglésies romàniques de Sant Pere, la comitiva, es dirigí al "Vapor Gran", on en la casa Fontanals foren rebuts i atesos pel Consell d'Empresa obrer.

Les treballadores feren ofrena a la companya del cònsol, d'un bonic ramell de flors en mig de gran entusiasme, i els obrers de la casa obsequiaren als visitants amb un petit lonx, pel qual quedaren moll agraïts. Un obrer de la casa oferí espontàniament al camarada Ovessenko una capsa de cigars que el cònsol es veié obligat a acceptar per a correspondre a la delicadesa.

De les quadres de la casa Fontanals, passaren a la casa Jover i Cia, on com en l’anterior, les obreres feren ofrena d’un ramell de flora a la companya russa. En el despatx d'aquesta casa li feren, un regal de roba per a vestit de senyora què ell volgué, inútilment, refusar, argumentant que tots els esforços de la producció, calia orientar-los cap a la guerra.

Nombroses comissions de la casa Sala i Badrinas i de la casa Pous i Solà els cediren paneres de flors.

Els il·lustres visitants es dirigiren, llavors, a la casa Geis Bosch, per a veure la indústria de gènere de punt, i allà passaren a l’Anònima, on, fatigats ja, hi efectuaren una visita breu, enduent-se’n també un ramell de flors.

Afectuosament acomiadats pels treballadors de la S.A.P.H.I.L, es dirigiren a la caserna dels ex-escolapis. Rebuts pel cap de la Caserna company Recasens saludaren als milicians, que en aquell moment estaven sopant, i demanà que li portessin també per a ell, un tast del menjar i beure que als soldats es servia.

Eren les vuit del vespre, quan el representant de la pàtria del proletariat, després d’haver visitat l’Escola Industrial, en totes les seves dependències, tornà a l’Ajuntament, on una gentada l’esperaven per aclamar-lo.

La comitiva entrà tot seguit a la Casa Consistorial de la ciutat i el cònsol es veié obligat a sortir al balcó i saludar els manifestants que havien anat a acomiadar-lo, uns mots de gràcies i visques a Catalunya i a la Llibertat, que foren contestats amb visques a la U.R.S.S.

Després d'un lonx que el Consell Municipal li oferí; amb paraules d'agraïment . el camarada Ovessenko s'acomiadà dels terrassencs, saludant amb el puny clos i encaixant amb la multitud que s'esperava per a veure la seva partida.

Els representants de la U. R. S. S. a Barcelona quedaren molt ben impressionats de la nostra ciutat per la gran quantitat de demostracions d’estima que se li prodigaren. El seu cotxe sortí de Terrassa carregat de flors i de presents i s'endugué un plaent record de nosaltres per tal com sense propaganda preparada per endavant plegaren moltes fàbriques, rebé ramells de flors espontàniament pels carrers i s'improvisà una rebuda apoteòsica.

DIVORCIS

En ell Jutjat Municipal han estat tramitats els. següents divorcis:

Marian Mateu i López amb Brígida Ullés l Montull i Ramona Martí i Pastor amb Frederic Barceló i Ezequiel.

Els primer esmentats, feia 20 anys que vivien separats. Els altres en feia set. Ambdós ha estat la dona qui ha demanat la tramitació del divorci.

ALS MAJORISTES I DETALLISTES DE CEREALS

La Conselleria de Proveïments recorda als majoristes i detallistes de cereals l'obligació ineludible que tenen de portar a registrar els talons de ferrocarril i factures de dits articles. doncs dita Conselleria no ha dictat cap ordre en contra per prescindir d'aquest requisit, com hi ha qui pretén fer-ho.

Els infractors d'aquesta ordre, .seran sancionats amb el càstig que les circumstàncies aconsellin.

EDICTE

Confeccionat el Padró que ha de servir de base per a l'execució en l'exercici del 1937, dels drets aplicats a les tribunes que sobresurtin de la línia de façana i que puguin tancar-se amb vidrieres o de qualsevol forma; sobre els balcons que a comptar de la línia de façana amb sortida de més de 0'75 metres; sobre reixes, cornises, sòcols, adornaments, etc que surtin a menor alçada de dos metres sobre la rasant de la vorera; resta dit Padró de manifest al públic, en el Negociat Municipal d'Arbitris, per termini dc quinze des, per tal que els propietaris interessats puguin fer les reclamacions a què es creguin amb dret.

Terrassa, 24 de febrer del 1937.

L'Alcalde, President dcl C. M.,

Jaume Figueres

ALS PRODUCTORS D'ARTICLES MILITARS

La Conselleria d'Economia d'aquesta ciutat, posa a coneixement de les empreses productores d'articles militars (mantes, capots, etc.), o destinats a la confecció dels mateixos, que per tal d'unificar la producció de la indústria tèxtil de guerra de la nostra localitat, ha disposat que en el successiu, totes les comandes dels expressats articles hauran d'ésser tramitades i servides necessàriament per mitjà d'aquest Departament.

Aquella Conselleria desautoritza, des d'ara, totes les comandes dels repetits articles que les diferents empreses venien servint pel seu compte, i està disposada a adoptar aquelles mesures que cregui convenients, per tal d'aplicar aquesta disposició amb la màxima energia i reprimir qualsevulla infracció de la mateixa.

No hay comentarios: