lunes, 4 de enero de 2021

El Dia, edició de dissabte 06 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

FLEQUERS A DISPOSICIÓ DE LA JUSTÍCIA POPULAR :: NOTA DE PROVEÏMENTS.

"Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments, de comú acord amb el control de la Indústria Flequera Socialitzada, vetllant pel normal proveïment de queviures i ai mateix temps per a donar-se compte que és compleixen exactament les seves disposicions, ha fet una investigació davant alguns rumors que s'anaven propagant, trobant a diversos flequers que seguidament s'indiquen, pa blanc que tenien reservat per al seu consum i el dels seus clients predilectes, ja que des del passat divendres no s'havia fet repartiment de farina blanca en els dits establiments.

Els infractors esmentats són:

Josep Trilla Morera. Carretera de Matadepera, 14.

Pere Esquius Morera, Carretera de Sabadell, 340.

Joan Puigdoménech, Joaquim Maurin, 73.

Josep Ramoneda, Joaquim Maurin. 52.

Tots els quals aquesta Conselleria posarà a disposició dels Tribunals Populars per tal que els sia aplicada la justícia del poble.

Terrassa, 5 de febrer de 1.937.

Miquel Domingo.

A L'ATENEU "ESTUDIOS".

Demà diumenge, a dos quarts de 6 de la tarda, tindrà lloc a l'Ateneu Popular "Estudios" una lectura comentada sobre el concepte que té de l'anarquia, el doctor N. Convertí.

DONATIUS ALS REFUGIATS DELS FRONTS DE GUERRA.

Aquesta Conselleria d'Assistència Social, ha rebut del control del Teatre del Poble, 10 entrades de llotges de segon pis destinades als refugiats dels fronts de guerra per assistir al concert de piano que l'artista Juli Pons ha de donar aquesta tarda al dit Teatre.

Així mateix s'ha rebut igual donatiu dels obrers de l'EIectra Industrial, per al mateix fi.

CELEBRACIÓ D'UNA FIRA DE BESTIAR A SALÀS DE PALLÀS (LLEIDA).

La Presidència del Consell Municipal d'aquesta ciutat, ha rebut del de Salàs de Pallàs (Lleida) una atenta comunicació en la qual ens assabenta la celebració de la tradicional fira de bestiar major, per als dies 14 al 20 del corrent, pregant-nos fem constar públicament per a qui vulgui assistir-hi, la present nota.

En el tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament, hi ha els programes corresponents per a qui pugui interessar la celebració de l'esmentada fira.

DIVORCI.

El passat dia 1 fou concedit el divorci, per mutu dissentiment, a la parella Faustí Brugués Gibert, de 42 anys, i Rosa Foguer Salas, de 43 anys.

DINER TROBAT.

A la Comandància Municipal, s'hi troba dipositada una quantitat en metàl·lic, trobada a la via pública, la qual serà lliurada a la persona que acrediti ésser-ne propietari.

MOVIMENT DE BESTIAR A L’ESCORXADOR.

— Caps de bestiar sacrificat a l'Escorxador públic d'aquesta ciutat durant el mes de gener proppassat.

Llaner, 898 caps, 12.575 quilos; Cabrum, 178 caps, 526 quilos; Vedelles, 182 caps, 34.160 quilos; Porcs, 632 caps, 55.828 quilos.

NOVA DATA PER A LA CONFERÈNCIA D'ARTUR PERUCHO.

Tal com va avisar-se oportunament ahir divendres nit no fou possible donar la conferència que Amics de les Arts havia, anunciat, per haver sofert una indisposició el conferenciant N'Artur Perucho.

La nova data que s'ha fixat per a la celebració d'aquest acte, ja pot donar-se a conèixer: Serà la del propvinent divendres, dia 12, a les 10 de la nit.

L'acte tindrà lloc igualment a Amics de les Arts i el tema de la conferència serà el mateix que s'ha anunciat: "L'art com a instrument de propaganda social".

BUTLLETÍ REBUT.

A la nostra redacció, hem rebut el segon número del Butlletí «Catalunya Comarcal», òrgan de la Federació Comarcal de Catalunya, institució al servei del poble.

Per mitjà del mateix, hem tingut ocasió d’assabentar-nos de les activitats d'aquesta organització, ben dignes de remarcar.

LA VENDA DEL PA :: ADVERTIMENT IMPORTANT DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria Municipal fa avinent al públic que la farina existent no cobreix; les necessitats de pa de la ciutat per avui dissabte i, per tant, ha disposat que demà diumenge a les 7 del matí, amb la que arriba avui, es vendrà a les expenedories que s'esmenten a tots els posseïdors de les targes que avui no hagin estat marcades.

Rutlla, 2; Concili Egarenc, 24; Ctra. Matadepera, 12; : Pantà, 73; Topete, 101; Infant Marti, 184; Rambla d'Egara, 57; Ctra. Matadepera, 25; Topete, 84; i Plaça del Progrés, 25.

EL PAGAMENT DELS LLOGUERS.

El Comissariat de la Vivenda, Delegació de Terrassa i la Conselleria. d'Obres i Vivenda d' aquesta Ciutat, fan present a tots els llogaters l'obligació ineludible en que és troben de satisfer els lloguers pendents de pagament, anteriors al 31 de Desembre darrer, i deixar de satisfer els dels mesos de Gener i Febrer d'acord amb les disposicions dictades i les que puguin adoptar.se en el successiu.

ELS TRASPASSOS I ARRENDAMENT DE LOCALS.

La Conselleria d'Obres i' Vivenda d'aquesta ciutat, insistint en el solt aparegut fa alguns dies prohibint en absolut tota classe de traspassos i arrendament de locals, pisos i altres vivendes, sense l'autorització i estampillatge dels contractes d'arrendament per aquesta Conselleria, i a fi que no pugui al·legar-se ni per propietari ni per llogadors ignorància de cap mena comunica a tots els ciutadans que la infracció de ço disposat, serà causa de la imposició de penyores segons els casos, les que podran arribar fins a 500 pessetes, a més de la consegüent anul·lació dels contractes.

LA CONFERENCIA DE DEMÀ A CARREC DE CARME JULIÀ.

El Partit Socialista, unificat Radi Terrassa ha organitzat per a demà diumenge, a les 4 de la tarda, una conferència que tindrà lloc a l'estatge social del Partit, Francesc Macià, 64, la qual anirà a càrrec de la destacada militant barcelonina, Carme Julià.

La conferenciant dissertarà sobre el tema: «La importància de la dona en la rereguarda».

No hay comentarios: