domingo, 24 de enero de 2021

El Dia, edició de dissabte 20 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

LA RELACIÓ DE SETMANALS.

La Conselleria Municipal d’Economia posa a coneixement del poble terrassenc, que pels efectes de Control del Departament de Treball i a l’objecte de regularitzar i orientar l’economia de la nostra ciutat, es veu en necessitat, per tal d’assolir aquests objectius, a exigir dels Consellers d’Empresa, Comitès de Control, Estaments oficials, Caps d’Indústries i tots els altres comerços, així com dels camperols, el lliurament a aquesta Conselleria (Departament de Treball i Control d’Economia) d’una declaració jurada dels salaris setmanals satisfets als treballadors o que s’atorguin els Caps de petites indústries, comerços o camperols, des del primer de gener del corrent any. Aquestes declaracions seran lliurades dintre del termini dels 8 dies següents a la publicació d’aquesta nota en el diaris locals.

Per tal de proveir-se de les fulles de declaració (gratuïtes) presentar-se a la Conselleria Municipal d’Economia (Departament del Treball i Control d’Economia).

OFRENA D’UNA BANDERA AL CÓNSOL DE LA URSS.

Tal com ja es va anunciar dies enrere, els obrers de diverses seccions del “Vapor Gran” d’aquesta ciutat, van confeccionar una bandera per tal de. fer-ne ofrena, al país amic dc la U. R. S. S. Oficialment, ja podem avançar al poble de Terrassa, que demà diumenge, a les deu del matí, sortirà una comissió en direcció a Barcelona, per tal de lliurar l'esmentada bandera al Cònsul de la U.R.S.S.

DONATIU D’ENTRADES PER ALS REFUGIATS DEL FRONT.

Pel Comitè econòmic del Teatre del Poble, la Conselleria de Cultura ha rebut vuit entrades per la funció teatral que es celebrarà avui dissabte a la nit, per què siguin repartides entre refugiats de la nostra localitat.

Aquesta Conselleria, dona les més expressives gràcies als donants.

DETENCIÓ D'UN EMBOSCAT.

Les patrulles de la Conselleria de Seguretat. departament d'Investigació practicaren a Barcelona la detenció de l'ex-sergent retirat de la guàrdia civil. Lluís Padilla Gúnez, element de la Cinquena Columna, segons sembla, el qual havia ingressat a Barcelona, a la Caserna Ausias March.

El Padilla residia a la nostra ciutat en el carrer de Salvador Seguí, 151. Des que es trobava en el referit quarter, no venia gaire a casa seva.

El detingut a estat posat a disposició del Cap dels Serveis Públics, company Eroles.

L’ACTE D’AHIR AL TEATRE DEL POBLE.

Una gran gentada acudí anit al Teatre del Poble, per tal de presenciar el gran festival benèfic organitzat pel PSU de la nostra ciutat.

Totes les atraccions anunciades actuaren, enmig de contínues ovacions, les més delirants de les quals foren dedicades a la gran figura de l’art flamenc i destacada cupletista, Lola Cabello.

Els restants participants en el festival plagueren notablement, així mateix, fent que el nombrós públic que acudí a l'acte, sortís completament satisfets.

Un nou èxit que s'ha emportat la comissió organitzadora d'aquest acte, en la seva tasca en pro de la beneficència local.

DISPOSICIONS DE LA CONSELLERIA DE FINANCES. (SECCIÓ BANCA).

Aquesta Conselleria posa a coneixement de tots els industrials, comerciants i petits detallistes l’obligació que tenen de presentar en aquestes Oficines, mitjançant els impresos que la mateixa els facilita, la relació nominal per duplicat dels setmanals o mensualitats que els correspongui satisfer. El fet da posseir numerari suficient en caixa per a poder atendre el setmanal, no els relleva de tal obligació.

També recorda el compliment de la disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya implantant l’ús del xec barrat per tal d'evitar les dificultats de circulant havent, per tant, d’efectuar totes les empreses industrials i mercantils, llurs operacions de Caixa Superiors a 1.000 pessetes, mitjançant talons barrats en blau quan siguin contra comptes corrents, intervinguts i en vermell quan afectin comptes corrents lliures, sancionant-se als infractors d’aital disposició amb la penyora.

JA NO ES NECESSARI PROVEIR-SE DE PASSI PER A ANAR AMB TREN.

La Conselleria de Seguretat Interior, ha decidit que de moment i fins a nova ordre, es suspengui la concessió de passis per tal de viatjar amb tren.

En conseqüència, totes les persones que s'hagin de traslladar a localitats veïnes pel mencionat sistema locomotiu, no cal que passin a recollir cap mena de passi podent viatjar sense ell, que de moment es considera prescindible.

L’EXPOSICIÓ DE CARTELLS D’AMICS DE LES ARTS.

Aquesta tarda, ha tingut lloc l'acte d'obertura de l'Exposició de Cartells Antifeixistes, organitzada per Amics de les Arts, com a resultat del Concurs convocat per l'entitat i que tan gran èxit aconseguí.

En la referida Exposició, podran admirar-s’hi els excel·lents cartells guanyadors del mateix i tots els restants que hi han pres part, constituint una brillant manifestació del que pot el cartellisme terrassenc.

L’exposició serà oberta tot demà diumenge i així mateix el dimarts, dijous, dissabtes i diumenges vinents, fins la data del seu tancament.

No hay comentarios: