sábado, 2 de enero de 2021

L’Acció, edició divendres, 5 de Febrer de 1.937, pàg. 2

Comentari al ple municipal d*anit

Per l'imperi de la Justícia Popular a plena llum

En el Ple Municipal d'anit no varen pas ésser els assumptes de l'ordre del dia els que ocuparen el llarg temps de la seva durada.

Una proposició incidental, presentada amb caràcter urgent per la nostra minoria d'E. R. de C., en la que ran de la dimissió que ahir mateix al vespre va presentar el nostre company Francesc Graells i Crous al Comitè Executiu Local del nostre Partit, motivada per unes actuacions que es creia es pretenien realitzar sense acord oficial de la Comissió de Seguretat Local presidida per aquell company, els altres components de la minoria municipal d'Esquerra es solidaritzaven amb el company Graells si no eren respectats els acords que el C. E. local d'E. R. de C. havia anunciat a la Conselleria de Seguretat, en el sentit de què, convenint en la necessitat de castigar els inductors, provocadors o iniciadors de la manifestació d'ahir a la tarda, la qual era sens dubte una baixa maniobra contra el prestigi de la tasca antifeixista del Consell Municipal, es senyalava que únicament després del convenient sumari i entregant els encartats a mans del Tribunal Popular — òrgans genuïns de la justícia popular revolucionària i per a què aquests emetessin el seu fall, hom podia creure que es volia fer la veritable justícia antifeixista preconitzada per tots els partits i organitzacions.

Llarg debat el d'ahir. Paraules i més paraules que en algun moment intentaren desviar la qüestió en un sentit d'encebament partidista contra el nostre partit. Però el cap de la minoria d'E. R. de C., company Palet i les intervencions dels nostres Companys Marti i Torrella, aconseguiren posar de relleu que els nostres representants municipals volien evitar que els promotors de la baixa maniobra d'ahir a la tarda assolissin el seu propòsit. Finalment tots els altres sectors del Consell Municipal palesaren el desig de portar els culpables a mans del Tribunal Popular que era compartit per tots els partits i organitzacions antifeixistes. Davant d'aquestes manifestacions, els nostres Companys—assolida la finalitat de vetllar pel prestigi de la reraguarda—retiraren la seva dimissió, esborraren el malentès que hi hagués pogut haver, i en afermar-se la Solidaritat de tots els sectors antifeixistes contra els pertorbadors i en un clam de què la noticia sigui feta pels tribunals populars, els nostres consellers se sentiren plenament satisfets de la seva tasca.

Altres proposicions foren debatudes, però cap de la importància de la primera que presentà el nostre Partit. La seva discussió, si més no, aconseguí posar de relleu que tothom condemnà la baixa maniobra de la manifestació d'ahir i que tots, U.G.T., C.N.T., P.O.U.M., A.C.R., U.R. de C. i E.R. de C. estan disposats a què la justícia popular sigui feta amb plena responsabilitat.

DONATIU D'UNES TREBALLADORES.

Ei Sanatori Mèdic Quirúrgic d'aquesta ciutat ha rebut en efectiu, la quantitat de dues centes vint pessetes, entrega que han fet amb destí a aquest establiment les treballadores de la casa Tapiolas. Es costum d'aquestes treballadores recordar-se de les necessitats públiques, i agrairíem tinguessin forces imitadores, ja que quasi mensualment fan lliuraments similars.

SARDANES A BENEFICI DEL SOCORS ROIG DEL P.O.U.M.

El proper diumenge a les 11 del mati el Socors Roig del P.O.U.M. organitzarà una audició de sardanes a la Plaça Clavé a benefici dels refugiats de Madrid i del milicians que lluiten al front per la causa revolucionària.

Es de creure que per la finalitat del mateix el poble sabrà respondre.

LA CARITAT DE LA MÚSICA.

Els operaris de la casa J. i M. Duran, han fet entrega a aquesta Conselleria, de 10 entrades de pati del Teatre del Poble, perquè siguin entregades a aquells aimants de la música que per falta de mitjans econòmics es veiessin en la impossibilitat d'assistir al Concert que Juli Pons, pianista, donarà demà dissabte a l'esmentat Teatre.

NOTES IMPORTANTS DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria de Proveïments fa avinent que no pot permetre's a cap majorista, comerciant ni particular, que faci intercanvis de queviures ni cereals sense el consentiment d'aquesta Conselleria.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments, posa en coneixement del públic en general que a partir d'avui serà racionat el pa de la manera següent:

Un pa per tarja i els que presentin tarja i certificat els seran facilitats en la mateixa proporció de la ració de la tarja.

 Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent que en totes les targes deuen fer-hi constar el nom del cap de casa, adreça i nombre de familiars en total, advertint que la que no porti aquest requisit a partir de demà no els hi serà despatxat cap article.

A TOTES LES MILITANTS DEL GRUP FEMENÍ D’ESQUERRA.

Se us convoca a l'Assemblea que tindrà lloc diumenge a les quatre de la tarda a la Casa del Poble per tractar de la següent ordre del dia:

1er. Canvi de Junta.

2on. Assumpte de gran interès.

AVÍS IMPORTANT ALS TREBALLADORS DE LA TERRA.

Aquesta Conselleria d'Agricultura fa avinent a tots els ciutadans que degut a l'haver de confeccionar el Cens de tots els treballadors de la terra, es veu obligada a suspendre fins a nova ordre els assentaments per a cultivar terres que ha portat a terme fins a la data i que han donat un gran ressorgiment a l'agricultura en bé de la revolució.

Queden, per tant, assabentats tots els ciutadans afectats per aquesta ordre, pregant-los que s' abstinguin fins a nova ordre, que es farà públic oportunament, de sol·licitar nous assentaments de terres per cultivar.

LA POLICIA RETORNA DOS INFANTS FUGATS DEL SEU DOMICILI.

Ahir un agent de la Comissaria General d'Ordre Públic ha retornat a les seves respectives llars els dos menors que varen fugir i que es detingueren a Barcelona.

S'HAN DE PAGAR ELS LLOGUERS RETRASSATS.

El Comissariat de la Vivenda, Delegació de Terrassa i la Conselleria d'Obres i Vivenda d'aquesta ciutat, fan present a tots els llogaters l'obligació ineludible en que es troben de satisfer els lloguers pendents de pagament anteriors al 31 de desembre darrer, i deixar de satisfer els dels mesos de gener i febrer d'acord amb les disposicions dictades i les que puguin adoptar-se en el successiu.

NOTA DE LA COMISSIÓ D'ECONOMIA.

La Conselleria Municipal d'Economia, posa en coneixement de tots els Consells d'Empresa, Comitès de Control i Tallers Col·lectivitzats, industrials i comerciants que tinguin un o més operaris empleats a la seva indústria o comerç, es serviran enviar setmanalment totes les altes i baixes que en els expressats treballs es produeixin, a fi de regularitzar amb tota normalitat el moviment del treball d'aquesta localitat.

NO ES PODEN LLOGAR NI FER TRASPASSOS DESAUTORITZATS.

La Conselleria d'Obres i Vivenda d'aquesta Ciutat, insistint en el solt aparegut fa alguns dies prohibint en absolut tota classe de traspassos i arrendament de locals, pisos i demés vivendes, sense l’autorització i estampillatge dels contractes d'arrendament per aquesta Conselleria, i a fi de que no pugui al·legar-se ni per propietària ni per llogadors ignorància de cap mena, comunica a tots els ciutadans que la infracció de ço disposat, serà causa de la imposició de penyores segons els casos, les que podran arribar fins a 500 ptes., a més de la consegüent anul·lació dels contractes.

No hay comentarios: