viernes, 29 de enero de 2021

El Dia, edició de dimecres 24 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

Autonov Ovessenko, Cònsul de la URSS a Terrassa.

Ahir vespre, per l'emissora local, va començar a anunciar-se l'arribada per a aquesta tarda del Cònsul rus, camarada Ovessenko.

La nova ha corregut a partir d'aquella hora per la nostra ciutat, havent desvetllat molt interès aquesta notícia. Car, el poble de Terrassa que sent una gran admiració vers el poble amic, no deixarà pas de manifestar en aquesta ocasió el seu agraïment.

El programa dels llocs on possiblement haurà acudit aquesta tarda, és el següent: Arribada a les 3 a l’Ajuntament. Visites al Museu i Esglésies de Sant Pere, Vapor Gran, Anònima i Escola Industrial, anunciant-se el acte d’acomiadament, a dos quarts de 8 a l’Ajuntament.

En la nostra secció de darrera hora, trobaran els nostres lectors la impressió dels primers moments d’aquesta visita, tan esperada pel poble terrassenc.

AVÍS IMPORTANT SOBRE LA VENDA DE PA.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general que per dificultats sorgides per l'adquisició de farina, restarà suspesa avui la venda de pa. No obstant demà a l'hora de costum tornarà a repartir-se pa, essent la quantitat suficient per a tothom.

L'IMPORT D'UNES MULTES.

La Conselleria de Seguretat, departament d'Investigació, ha lliurat a la caixa municipal, mil pessetes, import de diverses penyores que han estat cobrades pel referit departament.

DONATIU AL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

El Gremi de xofers de la nostra ciutat, en la reunió que celebrà el proppassat dia 12 del corrent mes i mitjançant l’aprovació de l’assemblea, feu lliurament al Socors Roig Internacional─ secció Terrassa─ de 250 pessetes.

Lloable gest que ens plau posar a general coneixement i que és de desitjar trobi forces imitadors.

CONSELLERIA D'AGRICULTURA DE LA GENERALITAT :: CONSIGNES DE L’OFICINA DE L'OU.

"Les dones de la nostra pagesia han de saber que una gallina vulgar només rendeix uns 80 ous cada any, mentre que les gallines de raça donen una mitjana de posta anual de 140 ous.

Això vol dir que la pagesa que tingui, per exemple, 100 gallines de raça obtindrà, al cap de l’any, 500 dotzenes d’ous més que aquella altra que criï igual nombre de gallines vulgars.

Dones del camp, la Conselleria d’Agricultura us facilitarà la substitució de l’aviram de mala raça”

I CONFERÈNCIA DE SECRETARIS AGRARIS DE CATALUNYA.

El Ple Ampliat del Comitè Central dedicà en los seves sessions, una gran atenció als problemes del camp i adoptà unes resolucions plenes de sentit de realitat. Sap el nostre partit la situació en que es troba el camp català i com es necessari aplicar-hi una política molt intel·ligent i acurada per tal de portar la confiança indispensable a les masses camperoles i situar-les al lloc importantíssim que els correspon en aquesta lluita definitiva per la llibertat. Cal aprofitar el desig que senten tots els camperols de. contribuir directament a l'esclafament del feixisme i a l’ 'organització més humana i justa de la societat.

Cal, però, fer néixer aquest desig de col·laboració, en tots els medis rurals. Es d'absoluta conveniència i cal anar-hi ràpidament.

Es per aquests motius que el Partit Socialista Unificat ha cregut necessari fer una Conferència de Secretaris Agraris de Catalunya per tal d’aplicar amb justesa les consignes donades i portar una política agrària de coordinació en tots els pobles i llogarets de Catalunya; fer que no hi hagi diferència en l’enfocament dels problemes generals del camp entre els diferents llocs de la nostra terra. Que cap camperol no senti dintre seu el desig de canviar de residència, perquè veu que en altres llocs és més ben tractat que en el que actualment està.

Cal intensificar el més possible, la producció, orientant-la de cara a les necessitats bèl·liques.

Si aconseguim, com a bons bolxevics, que aquestes orientacions es converteixin en realitat, haurem donat un server positiu d’incalculable vàlua a la guerra i a la Revolució.

Es indispensable doncs, que diumenge  vinent els Secretaris Agraris de tots els Radis de Catalunya, assisteixin a la «I Conferència General de Secretaris Agraris».

No hay comentarios: