viernes, 8 de enero de 2021

Front, edició de dimecres, 10 Febrer 1937, pàg. 2

La manca de treball

Cada dia que passa s’observa en la nostra ciutat una major carestia de treball en molts rams, que deixa sense feina, o treballant en setmanes alternes, a molts obrers.

La Indústria Tèxtil que fins ara havia rutllat gràcies a la necessitat de proveir els fronts de guerra en les baixes temperatures de l’hivern, avui, es troba, i més s’hi trobarà més endavant, mancada de les comandes i encàrrecs que necessita per donar ocupació als treballadors que hi te empleats.

El ram de la construcció ha deixat ja sentir la seva veu exposant la seva manca de recursos i reclamant el seu dret a la vida.

La crisi de treball, dintre de poc, serà un problema real, que originarà una sèrie de conflictes en part solucionables, però que per negligència sorprendran de cop i volta a les nostres autoritats, tal com ha passat amb el problema del pa.

Nosaltres que al parlar de la Revolució ens referim específicament avui al sistema econòmic de la producció. Repetim de nou, en el cas que hem plantejat, els mateixos conceptes de quan defensem l’única solució que existeix per crear un ordre de justícia i sortir d’aquest estat caòtic en que ens trobem: socialització de la indústria.

Es imprescindible la centralització de les indústries i de totes les necessitats d’elles. Cal un organisme superior del treball que amb tota autoritat disposi el repartiment de treball entre la massa productora a fi de crear aquella justícia i igualtat que ha d’ésser imprescindible en un règim de govern obrer.

Sols d’aquesta forma previndrem la misèria, que per alguns esdevindria la manca de treball a la nostra ciutat.

AQUESTA NIT, J. FRANCINO PARLARÀ PER RÀDIO TERRASSA

Formant part del cicle de conferències radiofòniques organitzades amb motiu de celebrar-se a la nostra ciutat la Conferència de la Indústria Tèxtil del P. O. U. M, aquesta nit, a dos quarts de deu en punt, parlarà des del micròfon de Ràdio Terrassa ei company J. Francino Llobet, desenvolupant el tema "Consell General de la Industrio Tèxtil".

CICLE DE CONFERÈNCIES RADIÒFONIQUES

El Secretariat d'Organització de la Conferència de la Indústria Tèxtil del P. O. U. M. ha preparat un cicle de conferències, amb la col·laboració de l’emissora de ràdio local E. A. J. 25 Ràdio Terrassa, amb lo finalitat de divulgar les tasques l les conclusions de la Conferència entre la classe treballadora.

L'ordre i dies de les dissertacions serà el següent:

Dimecres, dia 10: J. Francino Llobet, "Consell General de la Indústria Tèxtil".

Dijous, dia 11: Pere Carbó "Agrupament d'indústries".

Divendres, dia 12: Eduard Ballbé, "Política comercial".

Dissabte, dia 13: Màxim Costa, "Estadística i comptabilitat".

Totes les conferències seran radiades a dos quarts de deu de la nit.

FESTA BENÈFICA I CULTURAL AL CENTRE EXCURSIONISTA

Es van rebent les fotografies que estaran exposades en la festa que s’està preparant i que un cop sortejades l’import de les mateixes serà destinat a l’Hospital i Creu Roja locals.

Son pregats els aficionats de la nostra ciutat que volen ajudar aquesta benèfica festa que procurin fer-ne entrega per tot el dia 18 del corrent, tots els dies al carrer Durruti (abans Nord), 37, o els dijous de nou a onze, de la nit al local del C.E. T.

També la Secció Femenina, està treballant activament en la confecció de jerseis.

El programa serà, compost de tres parts: projeccions, cinema amateur i professional.

REMITIT

Publiquem com ens ve, la següent nota pregada:

Què es el que falta? Gasolina o ver....

Segons la Conselleria de Serveis Públics, no hi ha gasolina i la prova son les llargues cues que es veuen en aquests dies, i això la que molts treballadors que els afecta la manca d’aquesta primera matèria, no puguin treballar.

Nosaltres, els taxistes, que ens vivim d'aquest ofici, ens hem de sacrificar, dintre les actuals circumstàncies, però sacrifiquem-nos tots, no mentre els uns per divertir-se o per anar-se'n al cinema o al teatre hi van en cotxe gastant la gasolina miserablement, mentre hi ha un grapat de treballadors parats i han de portar el pa a taula... Però, és que, fem la Revolució, o és que encara hi ha favoritismes

Un taxista

FERIT DE PERDIGONADA

Antoni Sebastià, de 56 anys, domiciliat al carrer de Guttemberg, 35, ha estat assistit al Dispensari d'Urgència d'una perdigonada que sense voler es disparà al genoll dret.

EL FESTIVAL DE LA S. C. JOVENTUT TERRASSENCA

Han estat exposats en els aparadors de la Sastreria El Blau els objectes que seran sortejats en el festival que celebrarà el proper, diumenge, a dos quarts de deu de la vetlla, a la S. C. Joventut Terrassenca.

Com ja havíem dit en anteriors edicions, el dit festival serà a profit de les Milícies Populars i no dubtem que tots els ciutadans correspondran una vegada més a l'obra de Joventut Terrassenca.

UNA LLAGOSTA LI PICA EL CLATELL

A causa d'una picada de llagosta al clatell, tingué d'ésser. auxiliat pel metge de guàrdia al Dispensari Mèdic, el noi de 16 anys Francesc Álvaro Torres, domiciliat al carrer de l'Infant Martí, 121.

DIUMENGE SARDANES

Properament es donaran més detalls.

El Foment de la Sardana, té organitzada per al diumenge dia 14, una audició de sardanes, durant la qual es farà una recapta a benefici de la Cuina Popular.

Donarem més detalls.

RECOLLIT AMB MOTIU DE LA MANIFESTACIÓ DEL PASSAT DIJOUS

La Conselleria d'Assistència Social, ha rebut, d'acord amb el disposat per les centrals sindicals C. N. T. i U. G. T., amb motiu de la manifestació del passat dijous, les següents quantitats, producte dels salaris corresponents a les quatre hores no treballades de la tarda:

Empreses col·lectivitzades:. Sanmartí, 45’10 ptes i Comercial Farnés, 188’05; Fill de J. Marcet, 173’70; Aymerich i Amat, 391’40; S. A. de Pentinatge i Filatura, 871; Garcia Germans, 215. Total pessetes, 1.884'50.

FESTIVAL A BENEFICI DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC (HOSPITAL)

Del festival organitzat pel primer Batalló del tercer Regiment de l'Exèrcit Popular i grup d'Instrucció de Terrassa, s'ha produït la corresponent liquidació, donant un benefici líquid de 214’95 pessetes, quantitat que amb data d'avui ha estat lliurada a l'administració del Sanatori Mèdic Quirúrgic.

Es la segona festa que celebren aquests entusiastes militants a favor de les llibertats del poble.

Va, per ells la més entusiasta felicitació per l'èxit obtingut.

Resum: Total ingressat,, 500'75 pessetes; Total despeses, 285'80. Benefici, 214*95.

Consell Municipal

ORDRE DEL DIA per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal avui dimecres, dia 10, o les deu hores:

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Permisos per a obres.

d) Nomenament de personal encarregat de neteja d'edificis escolars.

e) Comptes de Cultura.

f) Aprovació del Padró referent a l'Impost sobre Inquilinat, corresponent a l'actual exercici.

g) Aprovació del Padró per a percepció de l'impost sobre casinos i círcols d'esbarjo, d'enguany.

h) Autoritzacions al Dipositari.

i) Proposicions, i

j) Precs i preguntes.

No hay comentarios: