martes, 19 de enero de 2021

Front, edició de dimecres, 17 Febrer 1937, pàg. 2

Parlen els combatents.

Nosaltres, un grup de milicians pertanyents a la Bandera Terrassa hem cregut convenient adreçar-nos públicament a aquests companys que aprofitant l’avinentesa del permís, s’han quedat a la rereguarda argumentant afers sense fonament polític ni militar, fent excepció de tres o quatre dels dits companys.

A l’arribar altra vegada a la primera línia de foc, molts milicians pregunten:

─Com és que no han tornat alguns dels companys que varen prometre que tornarien¿ Què s’ha fet de la seva valentia i el seu revolucionarisme?.

I tots ens contestem referint-nos a aquests companys, que la seva valentia i el seu revolucionarisme que tan demostren tenir, els fets ens han ensenyat tot el contrari: o sigui la seva incapacitat revolucionària i fins i tot la seva covardia, i el que és més greu, la poca solidaritat amb els companys que encara resten al front.

UN GRUP DE MILICIANS

Quicena, 11-2-37

INCAUTACIONS DE DINERS I DE QUEVIURES

Les patrulles de Control feren un registre a l’estanc del carrer de la Rutlla núm 2, trobant-hi la quantitat de 1.099 pessetes en plata.

Com sigui que sols es poden tenir a casa 300 pessetes en metàl·lic, es procedí a la incautació de la quantitat restant, que ha estat destinada a les institucions d’assistència social.

També en un registre que s’efectuà a la casa núm. 30 del mateix carrer de la Rutlla, foren requisades del propietari Marcel·lí Cot, 708 pessetes en plata que es trobaren enterrades i 175 pessetes en paper que estaven amagades enmig d’un diari.

A més se li emportaren una quantitat de queviures que tenia acaparats, els quals han estat lliurats a la Cuina Popular.

COMERCIANT MULTAT

Les patrulles de control han fet un registre a la casa de camp anomenada Riera del Palau; situada als voltants de la nostra ciutat, trobant en un cup de la mateixa, uns paquets que contenien estores i altres objectes del ram de l'esparteria.

Interrogada la mestressa de la casa, Josepa Pepita Oller, al·legà que Resina Sans va proposar-li d'amagar a casa seva dits paquets, que eren propietat del conegut comerciant Valerià Sans, el qual, preveient que si s'anava a la col·lectivització del seu ram hauria de repartir-se els gèneres de la seva propietat, procurà amagar-los d'aquella forma.

Se li ha imposat una multa de 500 pessetes i s'ha procedit a la incautació d'aquells gèneres, que han estat cedits a I' Hospital.

ACLARIMENT NECESSARI

En relació amb el manifestat per un barber, en la reunió que aquests tingueren el passat diumenge, l'Administració de "Vida Nueva", desment rodonament el que digué aquest company.

"Vida Nova" no ha suggerit res, ja que res no té a veure en els assumptes dels companys barbers.

L'administrador, Alfred Fernàndez.

PER UNA REORGANITZACIÓ DEL SERVEI MUNICIPAL DE VIGILÀNCIA NOCTURNA

A propòsit d'una suggerència efectuada pel Cos de Vigilància Municipals Nocturns, la Comissió Municipal de Serveis Públics està estudiant una reorganització de la vigilància nocturna, per tal de procedir a un millorament d'aquest servei tan important per a la nostra ciutat.

Aquesta reorganització obligarà a un augment de la plantilla de vigilants, amb el qual es podrà establir la festa setmanal obligatòria i en part també minorar l'atur forçós en alguns elements que pertanyen al cos de Vigilants suplents.

UN NOTABLE ESDEVENIMENT POÈTICO-MUSICAL AL TEATRE DEL POBLE

Prosseguint la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament la seva tasca en pro de l’elevació espiritual i cultural dels terrassencs, ha estat organitzat sota els seus auspicis, una manifestació d'art i de poesia, al Teatre del Poble, el proper dissabte, dia 20, a les cinc de la tarda.

Matilde Viver, una de les valors prominents de la nostra pianística i Ángel Pons i Guitart, el poeta exquisit i pulcre, tindran cura del desenrotllament de l'acte.

"La Música a través del poeta" delectarà els amants de les sensacions pures de l'art mitjançant aquest programa:

I

"Preludi op. 28, núm. 15"                                                  Chopin

"Nocturn"                                                                             Chopin

"Lotus land"                                                                         Cyril Scott

"Córdoba"                                                                            Albèniz

(Matilde Viver-Pons i Guitart)

II

"L'oda infinita"                                                                     Joan Maragall

"Joglaressa d'ulls llòbrecs"                                               Ramon Vinyes

"La nit de Sant Jordi"                                                         Ventura Gassol

“La relíquia"                                                                         Joan Alcover

"Cançó de la doble amor"                                                 Josep Carner

"Per què no vols que et besi jo...?                                   M. Palet i Martí

"La serra"                                                                             Joan Alcover

(Pons i Guitart)

III

"Clar de lluna”                                                                     Beethoven

"Mallorca"                                                                             Albèniz

"Vals"                                                                                    Chopin

"Dansa núm. 5"                                                                  Granados

"Dansa ritual del foc"                                                         Falla

(Matilde Viver-Pons i Guitart)

La integritat de l'Import d'allò recaptat, previ el sufragat de les despeses, serà destinada a les institucions dependents de la Conselleria d'Assistència Social.

SECRETARIAT LOCAL U. G. T.

Dijous vinent, la U. G. T, de la localitat celebrarà un Míting d'afirmació sindical i de solidaritat amb els companys d'Esparraguera que pel fet de pertànyer a la nostra organització se'ls ha privat arbitràriament del dret al treball.

L'acte tindrà lloc al Teatre Alegria a dos quarts de deu de la vetlla prenent-hi part en el mateix els següents companys: Cahuer, de la U. G. T. de Terrassa, Mira i Boix. de Sabadell i Benejam del Secretariat Fabril i Tèxtil.

La U. G. T. exposarà les circumstàncies que concorren en el greu problema que s'ha plantejat a Esparraguera i que per tots els mitjans cal procurar resoldre amb dignitat i justícia.

A més la U. G. T. exposarà la seva posició en aquests moments de tan extraordinària gravetat i el seu desig ferm d'arribar pràcticament a la unitat sindical premissa indispensable per a guanyar la guerra i la Revolució.

CONFERENCIA DE LA JOVENTUT CAMPEROLA

EI dia 20 tindrà efecte a Barcelona la inauguració d'aquesta magna assemblea i el començ de les seves tasques.

En ella s'hi plantejaran els problemes més transcendentals dels nostres joves camperols comunistes.

Es precís que totes les seccions de la J. C. I. preparin les seves delegacions.

Oportunament i a traves de "La Batalla” i de Joventut Comunista s'aniran donant detalls d'aquesta gran reunió en la que seran elaborades les solucions comunistes que els problemes de la Joventut camperola exigeixen.

MÍTING DE L'AGRUPACIÓ D'ESTUDIANTS COMUNISTES

El proper divendres, dia 19, l'Agrupació d'Estudiants Comunistes celebrarà en el seu local social Joaquim Maurin, 40, un gran míting d'afirmació estudiantil revolucionària per tal de fixar la seva posició davant el Front Estudiantil Revolucionari.

Prendran la paraula en aquest acte, els companys Noguera, pel Comitè Local de l'A. E. C.; Plana, secretari general de l'A. E. C. de Terrassa l Creus, secretari polític i Riera que presidirà.

ALS CAMARADES DEL COMITÉ AMPLIAT DEL SOCORS ROIG

Per a demà dijous, a les sis de la tarda, en el Departament de Propaganda del P. O, U. M., Milícies Catalanes, 52, queden convocats tots els companys integrants del Comitè Ampliat del Socors Roig del P. O. U. M.

L'objecte de la reunió és per tractar assumptes de gran interès i per tant és necessària l'assistència.

El Secretariat del S. R.

No hay comentarios: