miércoles, 20 de enero de 2021

L’Acció, edició dijous, 18 de Febrer de 1.937, pàg. 2

HA DESVETLLAT MOLT D'INTERÈS LA SESSIÓ ARTÍSTICA DE DISSABTE AL TEATRE DEL POBLE.

Tot just fet públic el festival literari musical celebrador el proper dissabte, dia 20, a les cinc de la tarda, en el nostre primer teatre, del qual ja en donarem algunes clarícies en edicions anteriors, son nombrosos els conciutadans afeccionats a les sensacions de l'Art que s'han afanyat a adquirir dels llocs de venda la corresponent localitat per tal de poder delectar-se oint el recital Viver-Pons i Guitart, el qual és prometedor de tenir un feliç i encertat desenvolupament si es té en compte l'alta valor artística de la pianista i del poeta-rapsode.

De consegüent, augurem que el Teatre del Poble encabirà una gernació prou important per què presenti el més brillant dels aspectes guanyant així una batalla per a l'Art i per l'Assistència Social rebedora de la totalitat de la suma que es recapti.

UNA  ADHESIÓ A UNS ACORDS DELS SECTORS ANTIFEIXISTES LOCALS.

Per la Presidència del Consell Municipal de la nostra ciutat ha estat rebuda una comunicació de data 17 del corrent, de la Fraternitat Republicana Federal adherida al Partit Federal Ibéric, en la qual es fan caloroses protestes de conformitat i d'adhesió al text del document lliurat per tots els sectors antifeixistes representats directa o indirectament al Consell Municipal, a S. E. el President de la Generalitat de Catalunya el passat dia 15.

Es el que aquesta Presidència fa públic per satisfacció de l'entitat adherida al Partit Federal Ibèric i perquè quedi palès l'alt esperit antifeixista que anima als militants de Fraternitat Republicana Federal.

D'INTERÈS ALS MINYONS DE LES LLEVES 1934 - 1935.

La Conselleria de Defensa d'aquesta ciutat, assabenta a tots els minyons compresos les lleves 34-35 l'obligació que tenen de presentar-se a la Caixa de Recluta número 26, Cecilia 18, de Barcelona, abans de les 48 hores. Tots els minyons compreses a les esmentades lleves que estiguin mobilitzats voluntàriament, no deuen presentar-se.

DEMÀ AL MATÍ SORTIRÀ EL CORREU DEL FRONT D'OSCA.

El Secretariat del Socors Roig del P.O.U.M. fa avinent a tots els familiars i Companys dels milicians de les columnes del P.O.U.M. destacades al front d'Osca que, el correu setmanal sortirà demà a la matinada, i per tant és necessari que tots els paquets i correspondència han d’entregar-se fins a aquesta a les oficines del Socors Roig del P.O.U.M., Milícies Catalanes, 55.

EXPULSIÓ D’UNA DONA QUE NO COMPLEIX.

El Comitè Administratiu de Indústria Flequera Socialitzada, posa en coneixement del públic que, havent rebut una denúncia de la Conselleria de Seguretat Local denunciant a la companya Francesca Planell expenedora del carrer Salvador Busquets, 16, trobant que portava deu pans amb destí a Barcelona i no tenint autorització per portar a altres localitats, hom considera que aquest fet és un sabotatge a la nostra ciutat. i aquest Comitè d'acord amb la Conselleria de Seguretat Local ha resolt expulsar a aquesta companya de la Indústria.

SINDICAT DEL FABRIL I TÈXTIL (U.G.T.)

Es convoca a tots els treballadors afiliats de la Secció de Filatura d'Estam i Sorteig a l'assemblea general del Ram que es celebrarà demà divendres, dia 19, a un quart de set de la tarda, per a tractar del següent ordre del dia:

1. Orientacions sindicals.

2. Reorganització de la Comissió Tècnica.

3. Assumptes generals.

Donada la importància dels assumptes a tractar, no hi falteu.

SINDICAT D'OBRERS FLEQUERS U.G.T.

Es convoca a tots els nostres afiliats a l'assemblea que tindrà lloc el proper diumenge, dia 14, a les deu del matí, amb el següent ordre del dia:

1. Lectura de l'acta anterior.

2. Estat de comptes i nomenament de la comissió revisora.

3. Renovació de la Junta.

4. Precs i preguntes.

PREU ÚNIC DE LES PATATES

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments, assabenta a tots els comerciants i al públic en general, que les patates estan taxades al preu de 0’75 ptes. el quilo i que tots els contraventors d'aquesta disposició seran severament sancionats.

ACORDS DE LA INDÚSTRIA FLEQUERA SOCIALITZADA.

Aquest Comitè davant dels fets que venen succeint-se que cada dia són de major gravetat donades les circumstàncies actuals, devem advertir a tots els companys que de cap manera deuen continuar aitals abusos i amb el fi d'acabar ràpidament amb això, aquest Comitè ha acordat prendre els següents acords:

Primer: A partir del dia d'avui queda rigorosament prohibit elaborar pa blanc o sigui fabricat solament amb farina blanca, puix que de cap manera ningú està autoritzat per a fer-ho.

Segon: Cap company podrà retirar pa, sigui quin sigui, el pretext del Torn de la fabricació.

Tercer: Tot company que vulgui emportar-se pa, amb el fi d'evitar molèsties als seus familiars, podrà fer-ho amb la condició que té la obligació de passar per les oficines (Creu 1) per a què se li faci l'autorització corresponent amb la presentació de la tarja familiar, a la vegada que se'ls indicarà a quin forn tindrà de recollir-lo.

Quart: El company que no compleixi aquestes disposicions serà severament castigat pel que el cas requereixi. fins al punt de l'expulsió de la indústria o bé serà lliurat al Tribunal Popular.

Esperem del bon sentit de tots que acomplireu fidelment el vostre deure i especialment als delegats se'ls exigeix que tot company que negligeixi aitals disposicions ho denunciï a l'acte, ja que en cas contrari, també serà responsable d'aquests abusos encara que s'excusi de no saber aquestes disposicions.

EL COMITÈ LOCAL DE LA CREU ROJA.

Aquest Comitè acudeix novament al poble de Terrassa per a assabentar-lo que amb motiu de les obres i millores que estan portant a cap en el seu local en interès de la ciutat nostrada, necessita moblar dues habitacions una a propòsit per a despatx metge i, l'altra per a sala d'espera i per tant li manca: una taula escriptori, una cadira i dos sillons per a la primera i una tauleta per a posar periòdics i sis cadires, per a la segona.

Totes aquelles persones que guiades pel seu noble sentir puguin afavorir a la humanitària Institució, en el seu prec, poden avisar al carrer d'Arquímedes 263, telèfon 1441 i seguidament rebran la visita d'algun dels Companys del Comitè per a inspeccionar el mobiliari que s'ofereixi veure si és d'utilitat per al fi que es necessita.

NOTA MOLT IMPORTANT DELA CONSELLERIA D'ECONOMIA.

La Conselleria Municipal d'Economia posa en coneixement del poble terrassenc, que pels efectes de Control del Departament del Treball i a l'objecte de regularitzar i orientar l’economia de la nostra ciutat, es veu en la necessitat, per tal d'assolir aquests objectius a exigir dels:

Consells d'Empresa, Comitès de Control, Estaments anàlegs, Estaments oficials, Cap d'Indústries i tots altres comerços, així com dels camperols, l'entrega a aquesta Conselleria Departament de Treball i Control d'Economia, d'una declaració jurada dels salaris setmanals satisfets als treballadors o que s'atorguin als caps de petites indústries, comerços o camperols, des del primer de gener del corrent any. Aquestes declaracions seran lliurades dintre el termini dels 8 dies següents a la publicació d'aquesta nota en els diaris locals.

Per tal de proveir-se de les fulles de declaració (gratuïtes) presentar-se a la Conselleria Municipal d'Economia (Departament del Treball i Control d'Economia).

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

Aquesta Conselleria d'Assistència Social ha rebut d'acord amb el disposat per les centrals sindicals C.N.T. - U.G.T. i amb motiu de la manifestació del passat dijous les següents quantitats producte dels salaris corresponents a les quatre hores de la tarda.

Suma anterior,  4.804’85 pessetes.

Filatures Matarí, 219’65.

Pere Font Batallé, 355’55.

Total 5.380’05.

El Foment de la Sardana ha fet lliurament a aquesta Conselleria de la quantitat de pessetes 59 '25  import líquid sobrant, del festival sardanístic celebrat el passat diumenge dia 14 a profit dels refugiats dels fronts de guerra.

Destinats al mateix fi l'Escola de Pàrvuls número 1 (carrer de Paz) han fet lliurament de pessetes 89.

No hay comentarios: