martes, 26 de enero de 2021

L’Acció, edició dimarts, 23 de Febrer de 1.937, pàg. 2

Una altra víctima del feixisme

« En una de les batalles més dures i més aferrissades que s'han produït al front d'Aragó, ha caigut per sempre víctima de la metralla feixista, un home jove i coratjós: Samuel Morera.

Samuel Morera ha caigut en la defensa heroica d'un ideal de llibertat que sempre havia sentit amb sinceritat i entusiasme. Militant d'Esquerra Republicana de Catalunya, actuà sempre d'una manera intensa i profitosa des de Terrassa. Íntegrament lliurà les seves energies i la seva capacitat a l'expansió dels ideals bàsics d'aquest gran partit de la democràcia catalana. Al llarg de la seva actuació no hi ha una sola vacil·lació ni un sol símptoma de flaquesa. Al contrari, aquella actuació estava d'acord amb la força amb què Samuel Morera sentia l’ideal catalanista i republicà d'esquerra. Ara ha trobat la mort. La mort que ell hauria volgut: la mort per la pàtria i per la Llibertat. Samuel Morera no podrà assistir a la victòria de l'antifeixisme, a aquesta victòria per la qual ell ha sacrificat la seva vida jove».

EL PREU DE LES PATATES.

Aquesta Conselleria assabenta al públic que des d'avui dimarts es vendran les patates als Mercadals i establiments al preu de 50 cèntims el quilo. La variació que sofreix el preu ha estat degut a ésser aquestes patates estrangeres i a l'efectuar l'ajust la pesseta estava a un nivell molt inferior al moment actual i al fer el pagament en aquesta data, ha permès fer una compensació i establir el preu terme mig de 55 cèntims per les restants.

SINDICAT ÚNIC D'EMPLEATS MUNICIPALS CNT-AIT.

Aquest Sindical Únic d'Empleats Municipals, convoca a tots els seus afiliats a l’Assemblea extraordinària que es celebrarà demà dimecres dia 24 del corrent a les nou i mitja de la nit en el seu local social carrer Joaquim Maurin, 70, per a discutir l'ordre del dia del Congrés Regional extraordinari que s'efectuarà a la ciutat de Barcelona el dia 25 del corrent mes a les deu del matí i nomenament dels Delegats que tinguin d'assistir a dit Congrés.

Donada la importància d'aquesta Assemblea es prega l'assistència.

CENTRE EXCURSIONISTA.— PRO HOSPITAL I CREU ROJA LOCALS.

S'han rebut fins a la data una quantitat molt considerable d'excel·lents fotografies, que seran sortejades i el profit de les mateixes serà destinat a l'Hospital i Creu Roja.

Això prova que els aficionats locals d'una manera desinteressada ajuden a aquestes humanitàries institucions i a la causa que estem defensant.

També s'han rebut uns dibuixos a la ploma. Es prega ais pocs que falten fer entrega de les seves obres, que ho facin avial, a fi de facilitar tasca dels organitzadors.

NOTA MOLT IMPORTANT DE LA CONSELLERÌA D'ECONOMIA.

La Conselleria Municipal d’Economia posa en coneixement del poble terrassenc, que pels efectes de Control del Departament del Treball i a l'objecte de regularitzar i orientar l'economia de la nostra ciutat es veu en la necessitat, per tal d'assolir aquests objectius a exigir dels:

Consells d’Empresa, Comitès de Control, Estaments anàlegs Estaments Oficials, Caps d'Indústries i tots altres comerços, així com dels camperols l’entrega a aquesta Conselleria (Departament de Treball i Control d’Economia) d’una declaració jurada dels salaris setmanals satisfets als treballadors o que s’atorguin als caps de petites indústries, comerços des del primer de gener del corrent any. Aquestes declaracions seran lliurades dintre el termini dels 8 dies següents a la publicació d'aquesta nota en els diaris locals. Per tal de proveir-se de les fulles de declaració (gratuïtes) presentar-se a la Conselleria Municipal d'Economia (Departament del Treball i Control d'Economia).

NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general, que la venda del bacallà quedarà limitada novament als dilluns i divendres i que la venda del qual serà de mitja lliura per família de sis persones, i de nou onces per a les famílies de nombre superior.

NOTA DE LA PRESIDÈNCIA.

Havent observat aquesta Presidència que es procedeix sense ordre ni concert al tallament d'arbres en diferents indrets de la ciutat i especialment en el lloc d'emplaçament del futur Parc de Vallparadís, per la present es posa de manifest que queda rigorosament prohibit tallar arbres, sense el previ consentiment de la Conselleria municipal d'Obres i Vivenda, aplicant-se als contraventors d'aquesta ordre les màximes sancions.

NEN ATROPELLAT PER UN AUTO.

L'altre dia fou atropellat per l'auto de la matricula de Barcelona número 16138 el nen de 13 anys Josep Sánchez Martínez produint-li ferides de consideració. El cotxe es va donar a la fuga.

ASSEMBLEA DEL RAM D'ALIMENTACIÓ.

Companys: se us convoca a l'Assemblea general que es celebrarà avui dimarts. a les 9 de la nit, al local social Maurin 76, per a tractar del següent ordre del dia:

1.er Nomenament de mesa de discussió,

2.on Discussió de la circular per al Ple.

3.er Nomenament de Delegats.

4.art Estat de comptes.

5.nt Orientacions a seguir.

No hay comentarios: