miércoles, 6 de enero de 2021

L’Acció, edició dilluns, 8 de Febrer de 1.937, pàg. 2

La Joventut Estudiantil d'Esquerra és un èxit 

Fa uns dies que anunciàvem la constitució de la Joventut Estudiantil d'Esquerra, fent una crida als nostres joves estudiants, intel·lectuals de demà, a aplegar-se sota la bandera gloriosa de Catalunya, per ajudar a l'aixafament del feixisme. Nosaltres, que som optimistes de mena, no crèiem—ho tenim de confessar —que els nostres joves estudiants responguessin amb l'entusiasme amb què ho han fet, tota vegada que el nombre d'inserits ha ultrapassat els càlculs fets a priori.

Ja no cal dir amb quin goig avui ho fem públic, car nosaltres esperem molt d'aquesta joventut intel·ligent, que no sols s'interessa pels jocs i diversions pròpies de la joventut, sinó que també sap posar-se al seu lloc quan és l'hora i la pàtria ho reclama.

A aquesta Joventut se li ha donat ja unes dependències al primer pis de la Casa del Poble on pels electes d'inscripció i orientació poden passar tots els dies de 12 a 1 del migdia i de 6 a 7 de la tarda.

DONATIUS REBUTS A LA CREU ROJA D'AQUESTA CIUTAT.

El Comitè Local de la Creu Roja, en aquests últims dies, ha rebut dels obrers de la casa Ricard Julià, la quantitat de vint-i-cinc pessetes, del Gremi de Xofers dues centes cinquanta pessetes i de la Brigada secció Ctra. Matadepera noranta pessetes. Es d'elogiar el gest d'aquests companys que no obliden l'obra humanitària de la Creu Roja.

DISPENSARI  D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC- QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Margarita Sancho de 6 anys d'edat i domiciliada al carrer de 22 de Juliol 626, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida contusa cresta  ilíaca dreta i erosions cama, a causa d'haver estat atropellada per un automòbil.

Ferran Feliu de 40 anys, i habitant a la nostra ciutat carrer de Primer de Maig 45, que a causa d'haver caigut d'un tramvia a Barcelona fou curat de contusions a l'espatlla esquerra i ferides a ambdós genolls.

ESTADÍSTICA DE L'ESCORXADOR.

Caps de bestiar sacrificat a l'Escorxador públic d'aquesta ciutat durant el mes de gener proppassat.

Llaner, 898 caps, 12.575 quilos; Cabrum, 178 caps. 526 quilos; Vedelles, 182 caps. 34.160 quilos; Porcs, 632 caps, 55.828 quilos.

INAUGURACIÓ D'UNA ESCOLA.

Aquest mati, s'ha inaugurat una nova escola al carrer del Nord en l'edifici de la ex casa Alegre.

Aquesta escola té una capacitat per a 250 alumnes i està dividida i amb tres unitàries i un parvulari.

NOVA  ACTUACIÓ DE NIETO DE MOLINA A RÀDIO TERRASSA.

La recent audició poètica a càrrec de l'inspirat poeta Nieto de Molina que, en col·laboració del mestre  pianista local Antoni Torres ens oferí la nostra Emissora,  resultà una sessió selecta molt plaent als radiooients. Es per això que Ràdio Terrassa, d'acord amb el citat poeta i també obtinguda la col·laboració del mestre Torres, ha organitzat altra sessió Nieto de Molina, en la qual aquest digne hoste nostre declamarà algunes composicions inèdites. Aquesta sessió radiofònica serà oferta el dimecres d'aquesta setmana, a les vuit del vespre.

HA ARRIBAT EL CORREU DE QUICENA I TIERZ.

El Secretariat del Socors Roig del P.O.U.M. fa avinent a tots els familiars i companys dels milicians de les columnes del P.O.U.M. del sector de Quicena que ha arribat el correu enllaç, i ja poden recollir-se els paquets i correspondència pel local del Socors Roig del P.O.U.M., Milícies Catalanes, 55, de 6 a 8 del vespre.

CONFERÈNCIA  RADIOFÒNICA.

Aquest vespre a les 8 en punt el company J. Marimón parlarà des de el micròfon de Ràdio Terrassa sobre el tema «Indústria de la llana».

Aquest  parlament radiofònic forma part del cicle de conferències organitzades amb motiu de celebrar-se a la nostra ciutat la Conferència de la Indústria Tèxtil del P.O.U.M.

SINDICAT DE BARBERS U.G.T.

Aquest Sindicat fa avinent, que ha sigut traslladada la seva antiga Secretaria què tenia establerta a la Joventut Terrassenca (Coro Vell), al local Social de la  U.G.T. Milícies Catalanes 48.

«LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE».

Aquesta nit, a dos quarts de deu en punt, per mitjà de Ràdio Terrassa serà oferta la segona emissió de «Les Arts al servei del Poble», secció d’orientació en el camp artístic, a càrrec dels «Amics de les Arts».

Aquesta segona emissió, serà destinada a honorar la memòria del gran poeta rus Puixquín, l'aniversari de la mort del qual s'escau la present setmana.

La sessió serà completada amb la radiació de música comentada, noticiari de l'entitat i altres seccions d'interès.

NOTA DE LA CUINA POPULAR.

La Comissió Municipal d’Assistència Social, posa en coneixement dels interessats que demà dimarts dia 9 del corrent de 3 a 5 de la tarda, es liquidaran les factures pendents de pagament corresponents fins el dia 6, contra presentació dels corresponents  «vals ».

No hay comentarios: