martes, 18 de julio de 2017

Diario de Gerona de Avisos y Noticias 9/12/1933 Pàgina: 3

EL MOVIMENT EXTREMISTA A CATALUNYA

Durant tota la matinada, s han succeït els incidents de caràcter revolucionari provocats per elements extremistes que han aconseguit el seu punt mes álgid a Hospitalet de Llobregat i que han tingut derivacions en altres indrets de Catalunya.

A Martorell, han estat detinguts dos individus, empleats del ferrocarril. L'Alcalde d'aquesta població no ha pogut comunicar amb les autoritats de Barcelona, per haver estat tallats els fils de la linia telefònica pels revolucionaris.

A Mataró, han intentat declarar la vaga general, no havent aconseguit que la secundés sinó el ram de construcció que és allí on la C. N. T. té la seva major força.

També a Tarrassa s'han registrat diversos incidents, havent estat fetes setanta-set detencions entre ahir i avui.

L'exprés de Barcelona-Bilbao, sortit ahir de la primera ciutat, al arribar a l'estació de Tardienta, sofrí un descarrilament a causa d'haver estat alcats els riells de la vía. De l'accident en resultaren ferides set persones.

A Hospitalet, grups d'homes armats han recorregut alguns carrers fent dispars. També han recorregut alguns camps engegant trets contra les persones que hi havia treballant en els mateixos. De resultes d'aquest tiroteig, ha resultat mort un empleat de l'escorxador.

A l'Alcaldia de la mateixa població, ha ondejat la bandera roja que fou posada allí per elements del comunisme llibertari.


No hay comentarios: