lunes, 10 de julio de 2017

L'Acció, edició divendres 1 de dessembre de 1.933, pàg. 3

PINTORS TERRASSENCS A LA «SALA PARÉS».

Decididament, «Amics de les Arts» portará les obres dels seus artistes a la consideració dels barcelonins, en les Galeries més acreditades de la capital, la «Can Parés», del carrer de Petritxol.

Davant la responsabilitat que enclou aquesta exhibició d'art terrassenc, s'ha procurat que el nostre bagatge artístic fos el més seleccionat possible. Un jurat integrat pels artistes senyors Tomàs Viver, Miquel Pujades i Emili Armengol, els quals venen a representar tres èpoques de la pintura terrassenca, han cuidat de seleccionar les obres. Per tal de no ferir susceptibilitats i atenent a les obres presentades, s'ha près com a norma de què en aquesta Exposició solament hi prenguessin part els artistes expositors.

Per tant, demà, a les sis de la tarda, s'inaugurarà oficialment aquesta exposició d'art terrassenc, la qual per endavant, deixa entreveure que el prestigi de Terrassa i de la nostra entitat artística, quedará plasmat ben dignament.

LA CONTINUACIO DE LES CONFERENCIES RABASSAIRES

Prosseguint el curs de dissertacions, realitzat fins ara amb inusitat èxit, el Sindicat Agrícola de Rabassaires de la nostra ciutat, ha organitzat per a demà passat, diumenge, una interessant conferència a càrrec de la eloquent propagandista Na Leonor Vinyeta d'Aragai, la qual tractarà el tema: «Homes i dones rabassaires, honra i producció de Catalunya».

No cal pas accentuar l'alta importància que té per l'element camperol i rabassaire el capacitar-se de tan fonamental qüestió.

Hom espera que la dissertació es veurà molt concorreguda de l'element femení, particularment de les dones dels abnegats pagesos de la Rabassa.

ESCOPETA QUE ES DISPARA

Ahir a la tarda, mentre Na Joaquima Berber Cremener, natural de Terrassa, domiciliada a la carretera de Matadepera, núm 204, feia dissabte de casa seva, en tenir una escopeta de cacera a les mans se li disparà, produint la detonació la consegüent alarma.

La guàrdia municipal que intervingué en l'afer, portà l'escopeta subversiva al quarter de la guàrdia civil.


No hay comentarios: