viernes, 1 de septiembre de 2017

El Dia, edició dilluns 12 de febrer de 1.934, pàg. 2

Solució del conflicte del gènere de punt :: Represa del treball

Tal com diguérem en la nostra darrera edició, dissabte a la tarda es réuniren a l’Ajuntament, les representacions patronal i obrera del gènere de punt, sota la presidencia del Delegat del Consell de Treball de la Generalitat, senyor Llauneta, i l’Alcalde senyor Morera.

La reunió fou en extrem laboriosa i tingué prop de cinc hores de durada, acabant-se a les 9 del vespre. No obstant, el seu resultat va ésser satisfactori, puix que d'ella en sorgí la solució de la vaga.

L'assumpte dels ajudants, que, com sap el lector, era el punt neuràlgic de la discussió, quedà resolt a base de la concessió d'un 25 per cent per part dels teixidors i d'un 2 i mig per cent els patrons; a més de la fixació d'un jornal mínim per als dits ajudants, sobre el qual s'arribà a un acord després de lleugeres transaccions mútues.

Ahir al matí, els obrers del ram es reuniren en assemblea al Cinema Catalunya, per tal d'ésser assabentats, pel Comitè de vaga, del resultat de l'entrevista del dissabte a l'Ajuntament. El Comité donà compte de la solución del conflicte i anuncià, al mateix temps, que dintre un período de dos o tres mesos és gairebé segur que s’haurà realitzat la unificació de preus de la feina en la indústria local del gènere de punt, puix que ja han estat designades les Comissions patronal i obrera que han de procedir immediatament a l'estudi d'aquesta qüestió


No hay comentarios: