jueves, 28 de septiembre de 2017

El Dia, edició dissabte 3 de març de 1.934, pàg. 2

CONFERENCIA DEL SINDICAT DE CONTRAMESTRES.

Amb regular concurrència, tingué lloc ahir a la nit, en l'estatge del Sindicat de Contramestres «El Ràdium», la primera conferència del cicle organitzat per la Secció de Cultura de la dita entitat, sota el tema únic «Posició dels Sindicats Professionals davant l’Aliança Obrera».

El conferenciant — Joan López, sindicalista — digué que davant la crisi del règim capitalista i el perill cada dia més evident del feixisme. Ies organitzacions obreres, si volien mantenir el mínim de millores aconseguides i aspiraven a exercir una decisiva preponderància en la futura concepció de l'Estat, era precís que s'unissin, amb un esperit de transigència en les respectives ideologies, i amb la concreció d'un fons bàsic comú, que tindria per objecte la preparació del període revolucionari que ha de contrarestar les forces reaccionàries i dur a terme les aspiracions del proletariat. I això és el que persegueix l'Aliança Obrera, i el mòbil que ha determinat la seva creació.

Diu que la posició dels sindicalistes, dintre l'Aliança Obrera, és la de reclamar la implantació del sistema federalista sindical i el domini dels sindicats sobre les organitzacions econòmiques.

Remarca que entre els principis que sustenta l'Aliança Obrera, hi ha el de l’anul·lació de la propietat privada i la cessió de les indústries a la col·lectivitat, per quant aquestes pertanyen al treball.

Encareix la necessitat que les organitzacions professionals obreres es sumin a aquest front únic, i acaba orientant les organitzacions professionals en un sentit revolucionari, que faciliti la ràpida i eficaç consecució dels principis delproletariat.

L'orador fou aplaudit.


No hay comentarios: