jueves, 21 de septiembre de 2017

El Dia, edició dimecres 21 de febrer de 1.934, pàg. 2

HA ESTAT RESTABLERTA LA PRESO DE TERRASSA.

Ha quedat definitivament restablerta la Presó de la nostra ciutat que, com sabem els nostres lectors, havia estat suprimida en virtut de les reformes i disposicions que, sobre el règim penitenciari, decretà l'ex-directora general de presons, senyora Victòria Kent.

Ha pres possessió del seu càrrec, el nou Cap de la Presó de Terrassa, senyor Josep Gascón, al qual adrecem des d’aquestes columnas, la nostra cordial benvinguda.

DE L'ASSASSINAT DEL SENYOR MASSANA.

El Jutjat de la nostra Ciutat, continua practicant activíssimes diligències relacionades amb l'atemptat d'abans d'ahir, del qual fou víctima el malaguanyat conciutadà nostre, senyor Francesc Massana.

Malgrat la natural reserva dels encarregats judicials, sembla que persisteixen les greus acusacions d’alguns testimonis presencials contra la persona del detingut Antoni Marín.

Se'ns diu, també, que aquest s'obstina a negar tota participació en el fet de què se l’acusa, tot i que, en declarar, incorre sovint en contradiccions que fan sospitar sobre la seva suposada culpabilitat.

Aquest matí han desfilat nombrosos testimonis a prestar declaració davant el Jutge instructor del sumari.

A les onze, ha estat practicada l'autòpsia al cadàver del senyor Massana, el qual s'ha efectuat en el dipòsit judicial del Cementiri Nou.

La policia segueix portant a cap nombroses perquisicions a fi de cercar una pista segura el qual no s'ha pogut encara aconseguir.

No ha estat practicada cap nova detenció.

Durant els dies d'ahir i avui, han romàs tancades, en senyal de dol, les fàbriques que la S. A. de Pentinatge i Filatura de Llana, posseeix a la nostra ciutat, com també les que té a la colònia de Ripoll la mateixa raó social

Com a demostració de protesta pel criminal atemptat, durant el dia d'avui han fet vaga els alumnes de l'Institut de segona ensenyança d'aquesta localitat.

En el domicili del finat i a les oficines de la S. A. de Pentinatge i Filatura d'Estam, s'estan rebent multitud de telegrames i lletres de condol i alhora de protesta per l'atemptat. També, en aquest sentit, a l'Institut Industrial s'han rebut nombrosos telegrames, entre ells, de la Federació de Fabricants de Filats i Teixits de Catalunya, del Gremi de Fabricants, Associació de Filadors, Cambra de Comerç, Auxiliar de la Indústria Tèxtil, de Sabadell, etcètera, etc.

A l'acte d'enterrament que ha tingut lloc aquesta tarda i el qual ressenyem en altre indret d'aquesta edició, ha assistit una nodrida representació del Foment del Treball Nacional, de Barcelona.

INCENDI A UNA FABRICA.

A tres quarts de quatre d'aquesta matinada, s'ha declarat un incendi a la fàbrica rentador de llanes de la senyora Vídua Palet, situada a la carretera de Rubí, a l'eixida de la ciutat.

El foc s'ha iniciat en una de Ies grans quadres on, a més de la maquinària, hi havia emmagatzemades importants existències de matèries. En pocs instants, tota aquesta quadra ha quedat convertida en una immensa foguera.

El treball dels bombers, que s'han personat al lloc del sinistre a la poca estona, s'ha esmerçat, en els primers moments, a localitzar l'incendi, evitant que prengués majors proporcions.

No obstant i haver aconseguit els bombers aquest objectiu, la quadra esmentada ha estat totalment per les flames.

A les 5 de la matinada, el foc estava totalment extingit.

Per bé que de moment es fa difícil de calcular el volum de les pèrdues ocasionades pel sinistre, es pot afirmar que aquestes són de força consideració.

Tant l'edifici com la maquinaria, estaven assegurats.

Han fet acte de presència al lloc de l'incendi les Autoritats i la guàrdia civil i municipal, com també nombrosíssim públic.


No hay comentarios: