lunes, 18 de marzo de 2019

El Dia, Edició dilluns 19 d’agost de 1.935, pàg. 2


L'IMPORTANT INCENDI DEL DIJOUS.

A un quart de quatre de la matinada del dijous, va declarar-se un incendi a la carboneria que Ramon Vilalta i Benet posseeix a la casa número 116 del carrer de Vallparadis. Varen acudir-hi ràpidament els bombers, els quals sufocaren el foc als pocs moments de treballar-hi.

Fins aquí l'incendi fou de poca proporció, però a les sis del mati el foc va tornar a reproduir-se quan féia cosa d'una hora que els bombers havien abandonat el lloc del sinistre per creure del tot sufocades les llames. Novament varen acudir-hi els bombers amb tot el material d'extinció i aconseguiren apa-gar-lo després de dues hores d'improbes treballs.

Aquest segon incendi va devastar-ho tot. L'edifici va quedar totalment destruït, cremant-se totes les existències de carbó, vàries botes de vi i licors, que hi havia en una dependència, i un carro. En total les pèrdues es calculen en unes 40.000 pessetes.

El magatzem està assegurat i també l'edifici, propietat d'Antònia Cots i Cuadros, habitant al carrer de Vallparadís, 114. La Companyia "Plus-Ultra", és la què el té assegurat.

Les autoritats, guàrdia civil, municipal i policia varen personar-se al lloc de l'incendi. Són ignorades les causes que el pogueren motivar.

S'ha posat el fet en coneixement del Jutjat d'Instrucció.

AQUESTS GOSSOS.

En el decurs de la finida setmana de vacances, els gossos que transiten sense morrió per la via pública, varen causar noves víctimes.

El dia 10, a la tarda, el noi de 12 anys. Plàcid Ordan, habitant al carrer de Watt, 57, fou envestit i mossegat per un gos llop mentre passava per davant la bòbila del senyor Almirall. Va resultar amb ferides contuses a l'anca i braç esquerres.

En dirigir-se al seu domicili. Pla de Can Roca, 6, Teresa Personal, de 55 anys, va ésser mossegada per un gos que va causar-li ferides contuses a la cama dreta.

El fet va ocórrer a les 6 de la tarda del passat dia 14.

Gràcia Estrangués, de 30 anys, vidua, dissabte passat al vespre, també fou mossegada per un gos a la via pública, que va lesionar-la a l'avant-braç dret. Té el domicili al carrer de la Sagrera, 1.

Els doctors de guàrdia al Dispensari varen prestar la corresponent assistència facultaliva als lesionats.

Tots tres casos foren denunciats a la Comandància Municipal.

Varen cursar-se les ordres consegüents i els animals fòren recollits i posats en observació per si presenten simptomes rabiosos.

No hay comentarios: