viernes, 22 de marzo de 2019

L’Acció, edició divendres 23 d’agost de 1935, pàg. 2


QUE ES LA UNIÓ DE RABASSAIRES?

Tal com fa dies veníem  anunciant, ha aparegut a les nostres llibreries un volum interesantíssim, ple a més d'oportunitat. Es un llibre que arriba a temps Tantes i tantes coses s'han dit i escrit a propòsit dels treballadors del nostre camp, per gent que desconeix què cosa es la seva agrupació defensiva, que trobem encertadíssima l’aparició d'aquest volum de Nònit Puig i Vila, ple de documentació i de doctrina, on a cada paràgraf hi troben veritats com a punys.

Avalora, el llibre un pròleg de Lluis Companys, competent com el que més en les matèries tractades i un dels primers animadors de l'organització pagesa.

EVITANT LA PROPAGACIÓ TÍFICA.

Com sigui que s'han donat a la nostra ciutat, diversos casos d’infecció gàstrica (tifus), el departament de Sanitat de la localitat diàriament fa un detingut anàlisi de les aigües de la Mina Pública, les quals fins ara no presenten cap mena d'infecció.

També s'han analitzat les aigües d'alguns pous de la localitat.

LLIBERTATS PROVISIONALS.

Per part del Jutjat d’Instrucció ha estat decretada la llibertat provisional dels dos rabassaires detinguts per la guardià civil a la masia de «Can Perdut».

Amb tot, aquestes llibertats no el podran portar a terme si els interessats no dipositen una fiança de 500 pessetes cada un.

ALLIBERAMENT.

A dos quarts de sis de la tarda d'ahir, fou posat en llibertat, després d'ésser comprovada la seva innocència, el jove Josep Quadra, de 21 anys, domiciliat a la nostra ciutat; el qual es trobava detingut, feia ja sis setmanes, a la Presó del Passeig de Garcia Hernández, com a presumpte complicat en un furt de fruita. fet ocorregut en una propietat del terme de Matadepera i ran del qual els mossos d'esquadra detingueren cinc individus.

I BALLABLES ENFRONT EL BAR POMPEIA.

L’acreditada orquestrina de la nostra ciutat, «Lucky Jazz» celebrarà demà vespre, una sessió de ballables enfront el Bar Pompeia, de la Rambla d'Egara en l'angle inferior de l'Àrea de la Plaça de Clavé.

Aquesta gresca és organitzada pel propietari del Bar Pompeia i és inici d'una tongada de festeigs semblants.

No hay comentarios: