miércoles, 20 de marzo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 21 d’agost de 1.935, pàg. 7


Després d’una setmana de vacances, la vida ciutadana reprengué el seu ritme normal.

Durant les vacances, l’èxode ciutadà ha estat extraordinari. A més dels automòbils particulars, autocars i altres mitjans de locomoció, fixeu-vos en les dades següents:

Als F. C. De Catalunya, s’han venut, des de divendres fins aquest darrer diumenge, uns 20.000 bitllets, gairebé igual a l’any anterior. Els llocs de destí més importants han estat Barcelona i Gràcia. En canvi a Les Fonts i Les Planes, la concurrència ha estat menys nombrosa que d’ordinari. El dia de més afluència de viatgers fou el dijous festivitat de l’Assumpció, amb 3.500 bitllets.

Als F. C. Del Nord, el nombre de bitllets despatxats assoleix la xifra de 9.900, amb el mateix termini de temps. Les principals ciutats de destí han estat, també Barcelona, i l’itinerari de Lleida. En tercer lloc, Montserrat, que ha acollit uns 1.500 terrassencs. Els dies de major afluència foren el dissabte i diumenge, durant els quals un gran nombre d’aragonesos es traslladaven a la seva terra. El dia de l’assumpció, es renovà l’afluència de gent principalment en direcció a Barcelona.

I, com a darrera dada, hem de consignar que el valor aproximat de la nòmina corresponent a les dues setmanades satisfetes als obrers de Terrassa, el divendres, dia 9, és d’un milió i mig de pessetes, aproximadament.

A primeres hores de la matinada es va declarar un incendi a la carboneria que Ramon Vilalta i Benet, posseeix a la casa número 116 del carrer de Vallparadís. Varen acudir-hi ràpidament els bombers, els quals sufocaren el foc als pocs moments de treballar-hi.

Fins ací l’incendi fou de poca proporció, però a les sis del matí el foc va tornar a reproduir-se quan feia cosa d’una hora que els bombers havien abandonat el lloc del sinistre per creure del tot sufocades les flames. Novament varen acudir-hi els bombers amb tot el material d’extinció i aconseguiren apagar-lo després de dues hores d’ímprobes treballs.

Aquest segon incendi ho va devastar tot. L’edifici va quedar totalment destruït, cremant-se totes les existències de carbó, diverses botes de vi i licors, que hi havia en una dependència, i un carro. En total, les pèrdues es calculen en unes 40.000 pessetes.

El magatzem està assegurat i també, l’edifici, propietat d’Antònia Cots i Cuadros, habitant al carrer de Vallparadís, 114.

Les autoritats, guàrdia civil, municipal i policia, varen personar-se al lloc de l’incendi. Son ignorades les causes que el pogueren motivar.

S’ha posat el fet en coneixement del Jutjat d’Instrucció.

No hay comentarios: