miércoles, 20 de marzo de 2019

L’Acció, edició dimecres 21 d’agost de 1935, pàg. 2


CONVERSA AMB L'ALCALDE GESTOR SENYOR HOMS

Els informadors locals, avui al matí han sostingut una petita entrevista amb l'alcalde gestor senyor Homs.

Li han preguntat sobre els seus recents viatges a Barcelona.

El senyor Homs ha contestat.

—Efectivament. El dilluns vàreig traslladar-me a Barcelona, per fer-hi diverses gestions per tal de solucionar el tan difícil assumpte de les armes. De les entrevistes celebrades, es pot deduir que fins que no surti una ordre directa del ministeri de la Guerra, les armes no seran retornades.

—I de la visita que vostè féu ahir dimarts què—ha estat novament preguntat.

—La d’ahir obeïa al conflicte que actualment, amb motiu de la llei de contingents, ha sorgit amb la casa Rosell. En aquesta fàbrica de gèneres de punt, fa dies que no hi entra seda, per trobar-se aquesta estacionada a la frontera francesa. Vaig entrevistar-me amb el Director General del Treball, el qual em digué que enviaria telegrames al ministre del Treball per tal d’arribar a una ràpida solució.

I com sigui que no ha estat feta cap més pregunta, el senyor Homs s'ha acomiadat dels informadors.

UN ADOLESCENT QUE FUIG DEL DOMICILI PATERN.

Des de les sis del matí d'ahir falta al seu domicili patern, el minyó de 14 anys. Josep Molinos i Adell. domiciliat a la Rambla d'Egara, 12. Aital desaparició ha estat denunciada a la Comandància Municipal, on han fet les oportunes gestions per tal de trobar el desaparegut.

Aquest vailet dies passats ja es féu escàpol del seu domicili, anant a raure a Mataró on cuitaren a traslladar-lo a la nostra ciutat.

NOU INGRÉS A LA PRESÓ.

Ahir a la tarda, ingressà a la presó local Baldomer Soldevila i Soler, germà d'un individu detingut abans d'ahir de resultes d'unes amenaces formulades contra l’administrador de la finca que els detinguts conreen a la casa de camp «Can Perdut».

Han quedat els dos detinguts a disposició del Jutjat d’Instrucció de la localitat.

AUXILIAT AL DISPENSARI

A un quart de nou del vespre d’ahir al Dispensari Mèdic guariren a Pere Torrell, de 33 anys d’edat, domiciliat al carrer d’Arquímedes, 227, el qual mentre estava tallant una corretja amb un ganivet, l’arma se li escapà i li féu una ferida incisa de consideració al dors de la mà esquerra.

No hay comentarios: