jueves, 28 de marzo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 29 d’agost de 1.935, pàg. 18


L’Empresa dels «Autobusos Terrassa, S.A.», ha tingut la gentilesa de cedir dos passis de lliure circulació en els seus cotxes, a cada una de les Redaccions dels tres diaris.

En la reunió del Ple que darrerament ha celebrat la Cambra Oficial de Comerç i de la Indústria, d’aquesta ciutat, fou elegit president de la susdita Corporació, el senyor Baldomer Canellas i Sans.

Per haver estat dipositada al Jutjat la fiança de 4.000 pessetes, han estat alliberats Joan Ferran Rabassa i Marc Barba Reguant, ambdós presumptes complicats en l’estafa comesa a la Sucursal que el Banc Hispano Americà posseeix a la nostra ciutat.

Els nois que gaudeixen del règim de semi-colònies, efectuaren una sortida a Vilanova i la Geltrú, que es portà a terme amb tota felicitat. Han fet la mateixa excursió les noies de les semi-colònies. De bon matí sortiren cap a Vilanova, en quatre cotxes.

A l’Església de Santa Maria de Sant Pere s’ha efectuat l’enllaç matrimonial del jove artista Aureli Biosca, amb la gentil senyoreta Maria Pascual Surrallés.

Beneí la unió el rector de la parròquia, reverend doctor Josep Homs. Actuaren de padrins, per part del nuvi, el seu germà Josep, comerciant, resident a Madrid, i el degà dels pintors terrassencs mestre Joaquim Vancells; i per la desposada l’artista Antoni Marinel·lo, i el comercial d’aquesta localitat, senyor Aleix Pons.

Terminada la cerimònia religiosa, els invitats s’han traslladat a l’Hotel Restaurant Les Fonts, on fou servit un esplèndid dinar.

La venturosa parella ha partit després en viatge de noces que finalitzarà a Madrid, on fixa la seva residència el jove matrimoni, i on Aureli Biosca desenrotlla d’un temps ençà, les seves activitats en l’art del moble modern i la decoració.

Han transcorregut pocs dies d’ençà que es donava a conèixer el títol obtingut per l’entusiasta aviador terrassenc Agustí Vallés. Ara un altre aficionat de l’esmentada població del títol. En la prova d’alçària, i malgrat les dificultats que suposaven els núvols baixos existents, efectuà un magnífic descens en vol planat i així mateix en la prova dels «vuits» Escudé efectuà unes excel·lents maniobres, i aterrà en el reduït cercle prefixat en el terreny. Prèvies les comprovacions dels barògrafs, els comissaris d’examen donaren per bones les proves efectuades. El nou pilot Ramon Escudé fou molt felicitat.

També ho foren els seus professors senyors Vicenç Vallés i Joan Balcells.

Actuaren de comissaris, el tinent de l’Arma d’Aviació, García Pardo, per la Direcció General d’aeronàutica; Josep M. Carreres, per la Federació Internacional, i Joan Balcells, per l’Escola d’Aviació.

No hay comentarios: