sábado, 23 de marzo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 24 d’agost de 1.935, pàg. 7


Degut a les continuades gestions practicades prop de les autoritats prop de les autoritats competents per part de l’alcalde senyor Homs i del senyor Rossell, propietari de la fàbrica que es trobava des de dilluns en atur forçós per dificultats en l’adquisició de la seda a conseqüència de la llei de Contingents, ahir va quedar arranjada aquesta qüestió que afectava uns 200 obrers.

S’ha reprès el treball a la fàbrica de referència, Únicament, han mancat els obrers que de bell principi de l’atur s’havien traslladat a Calella, lloc on resideixen, però que presten llur servei a la dita indústria,. Aquests, ja han estat avisats i segurament, demà, reprendran el treball.

Havent-se donat entrada a la seda importada a Espanya, s’ha esvaït de moment la penombra que planava sobre la indústria del gènere de punt de la nostra ciutat.

Ha sortit en direcció a Capellades la segona i darrera colònia de nens, que sojornarà uns 25 dies en aquell bell indret.

L’Alcaldia de Terrassa ha cursat una instància al general de la Quarta Divisió Orgànica de Catalunya, sobre el retorn d’armes als caçadors, per tal de que l’informi degudament i la trameti al ministeri de la Guerra, el qual és qui ha de dictaminar sobre aquesta qüestió.

Els germans Alexandre i Baldomer Soldevilla i Soler, han estat processats per haver proferit amenaces contra l’administrador de la finca que cultiven.

De la vila de Sitges han telefonat a la Comandància Municipal de Terrassa que havia estat recollit a la dita població el noi de 14 anys Josep Miquel Molinos i Adell, domiciliat a la Rambla d’Egara, 12, de Terrassa, el qual el dia 19 del corrent mes havia fugit del seu domicili patern.

Han estat avisats els seus pares, perquè vagin a recollir-lo.

Ha partit en llarg viatge cap als Balcans i Orient, comissionat pel ministeri d’Indústria i Comerç de la República, el vice-secretari de la Cambra Oficial de Comerç, Ferran Canyameres.

Li desitgem un feliç viatge.

Als jocs florals de la barriada de Gràcia, amb motiu de la seva Festa Major, ha obtingut l’Englantina el nostre caríssim amic el llorejat poeta senyor Pere Salom i Morera, amb la poesia «Pensaments de la tarda», lema : «Estrofes a distància».

No hay comentarios: