martes, 9 de junio de 2020

El Dia, edició dijous 20 d’agost de 1.936, pàg. 2


SUBDITS ESTRANGERS AL FRONT DE LLUITA ARAGONÉS.

A mitja nit, feu quinze minuts de parada a l'estació del Nord local un tren de milicians, procedent de Barcelona, integrat per 250 súbdits estrangers que, plens d'entusiasme, es dirigien a batallar contra el feixisme en terres d'Aragó. Tots ells anaven proveïts del corresponent fusell o mosquetó.

Foren obsequiats amb comestibles diversos pels nombrosos terrassencs personals a la estació.

Prop de dos quarts d’una de la matinada, el comboi emprengué novament la ruta entre l'entusiasme de tots els congregats allà.

FORMACIO D’UNA COLUMNA.

En el Jutjat d’instrucció, lloc on té instal·lades les Oficines d'allistament el partit d'Esquerra Republicana, s'està procedint activament la inscripció dels milicians que voluntàriament, volen formar part de la primera columna que partirà al front de lluita dintre dos o tres dies.

La composaran elements d’Esquerra Republicana i Joventuts d'Estat Català. El nombre d’allistats passa dels 30.

De moment encara no se sap si aquesta columna marxarà vers terres aragoneses o bé a l’illa de Mallorca.

NOTES DEL COMITÈ D’INDUSTRIA.

A fi de normalitzar en el possible i amb la màxima rapidesa el règim de facturacions dels gèneres manufacturats i fabricats amb data posterior al dia  19 del passat mes de juliol, aquest Comitè d’indústria obre una informació publica, a la qual poden concórrer totes les indústries i manufactures amb la intervenció del Comitè de Control. Els que així procedeixin, cal que presentin escandalls del seus articles i el càlcul del tant per cent d’augment que representa la reducció de la jornada de treball i l’augment que representa la reducció de la jornada de treball i l’augment del 15% dels salaris.

Amb aquests elements de judici a la vista, el Comitè procedirà a estudiar i establir el tant per cent obligatori per a totes les branques de la indústria que caldrà aplicar als preus.

Aquesta informació quedarà tancada demà divendres, dia 21 a les 7 de la tarda.

Es comunica als industrials d'aquesta ciutat que tinguin comandes relatives al subministrament d'articles per als que lluiten als fronts de guerra, l'obligació que tenen d'enviar a aquest Comitè, una relació detallada d'aquestes comandes.

Igualment les cases que tinguin comandes per a exportació, hauran d’enviar els antecedents a aquest Comitè.

Tots els camions destinats als transports de matèries tèxtils, teles manufacturades que tinguin guia de circulació autoritzada pel Comitè.

Tots els camions destinats als transports de matèries tèxtils, teles manufacturades, que tinguin guia de circulació autoritzada pel Comitè d’Indústria, a fi d’evitar molèsties que podrien entorpir la marxa de la Industria, poden passar per les Oficines de l’esmentat Comitè a recollir un cartell el qual acreditarà tractar sobre els serveis d’aquest Comitè.

CREACIÓ DE L’ESCOLA POPULAR D’INSTRUCTORS PER A LES MILÍCIES.

Ha estat publicada la següent nota:

“Havent-se constituït l’Escola Popular d’Instructors per a les Milícies, amb el fi de dotar a aquestes de l’element tècnic militar que faci eficient la seva intervenció en la lluita, es requereix a totes les organitzacions i Partits que integren aquest Comitè, a que seleccionin dels seus militants els qui estiguin més preparats en escriptura i matemàtiques perquè amb la major urgència els trametin a la Secció d’Instrucció Militar creada a l’efecte i domiciliada a la part alta de la Capitania de Barcelona.

No hay comentarios: