viernes, 19 de junio de 2020

El Dia, edició divendres 28 d’agost de 1.936, pàg. 2


LA TERCERA COLUMA DE MILICIANS DEL P.O.U.M.

Una seixantena de companys s’han inscrit com a voluntaris a la tercera columna organitzada pel P.O.U.M. Aquests braus milicians terrassencs, a les dues d'aquesta tarda han partit vers Barcelona, on faran nit. Demà conjuntament amb els altres milicians que integren la columna, partiran vers el front aragonès i aniran a unir-se a llurs companys que batallen en aquell sector.

CICLISTA ATROPELLAT PER UN CARRO.

El jove de 17 anys, Josep Plana, a les 5’20 de la tarda d’ahir, fou atropellat per un carro a la Plaça de l’Estació del Nord, malgrat haver frenat ràpidament i maniobrat per evitar el xoc amb el carruatge.

Un cotxe va conduir l’accidentat al Dispensari Mèdic, on el facultatiu de torn l’assistí d’una distensió a l’escàpula humeral esquerra.

Una volta practicada la primera cura, el Plana va passar al seu domicili, Newton, 110.

L’atropellament ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

ELS DONATIUS A LA CUINA.

Avui, aquesta institució del carrer del Nord, ha rebut els donatius següents:

Pera Vall, una gallina; Josep Duch, tres litres de llet i Assumpció, cinc quilos d’arròs.

BE PER LA CAIXA DE PENSIONS!.

La Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, ultra la seva aportació mitjançant l’Hospital de Sans establert a l’Institut Clínic de Montjuïc, ha acordat contribuir amb vint-i-cinc mil pessetes a la inscripció oberta a favor de les víctimes de la sublevació feixista.

LA RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

La. recaptació del tercer trimestre d'enguany, està obert a l’Oficina instal·lada al carrer de Puignovell, 13.

EL FESTIVAL PÚBLIC PRO-VÍCTIMES, ORGANITZAT PEL HOT CLUB.

Ha estat vist amb molta simpatia, l’anunci del gran festival públic que Hot Club ha organitzat per a la nit del pròxim dissabte, al Saló Catalunya, a profit de les víctimes del feixisme.

La part de concert i els nombrosos ballables que s’executaran durant l'acte, han estat encomanats a l’Orquestra del Hot Club, de la nostra ciutat, novell i valuós conjunt de 14 professors, escollits entre els més destacats de les orquestres de jazz locals, dirigits admirablement pel prestigiós saxofonista. Candi Vilanova.

Hot Club i tols els altres elements que cooperen desinteressadament a tirar endavant aquest acte, no dubtem que permetrà recaptar una bona quantitat que ajudarà a alleujar la difícil situació de les famílies dels homes que lluitant en defensa de la llibertat, cauen sota les bales feixistes.

D'INTERÉS PER ALS ALUMNES DE MESTRES TITULARS PRIVATS.

Els mestres titulars privats, preguen a tots els pares dels alumnes de les escoles particulars, vulguin passar pels respectius centres d'ensenyament, a renovar la matrícula.

De no fer-ho abans del primer de setembre, s'entendrà que les places que ocupaven els esmentats alumnes, podran ésser atorgades a altres nous sol·licitants.

BALL A PROFIT DE LES VÍCTIMES DEL FEIXISME.

Demà passat, diumenge a les 6 de la tarda, en el Saló Catalunya, i a profit de les víctimes del moviment feixista, es celebrarà un extraordinari ball a càrrec de l'Orquestra "Katalan’s Jazz" convenientment augmentada junt amb la col·laboració del popular ballarí excèntric “Harri Wills”.

Es d'esperar es veurà força concorregut aquest acte. i podrà recaptar-se una important quantitat.

No hay comentarios: