viernes, 5 de junio de 2020

L’Acció, dilluns 17 d’agost de 1.936 pàg. 2


CRIDA DEL COMITÈ DE MILÍCIES ANTIFEIXISTES.

El Comitè de milícies antifeixistes de Terrassa, ordena a tots els companys que no hagin passat per les oficines d’allistament ho facin el més aviat possible. També es necessària la presentació dels companys de la següent llista:

Ramon Pascual Solà; Miquel López Martínez; Cèsar Gonzalez Lopez, Joan Castany Paraló; Aleix Alcaraz Manzano; Pere Turu Rovira; Ramon Corominas Balaguer, Manuel Alavedra Iberns; Joan Almirall Saumell; Josep Vitó Riera; Pere Font Guitart; Jaume Mirada Quintilla; Antoni Cortés Armengol; Juli Soler Roig; Josep Benlliure Borràs; Gabriel Quintana Valverde; Enric Leibà Balaguer; Blai Marcet Rey; Segimon Galí Grané; Valentí Mas Puig: Pere Drets Álvarez; Esteve Solà Torrents; Francesc Roig Forrellat, Agustí Vallès Prat; Francesc Marcet Ballbé; Lluis G. Marcet Ballbé; Joan Bosc Barata; Pere Co Puig; Agustí Abad Ros; Josep Pous Ballbé; Antoni Torrens Guillemot; Joan Donoso Mampel; Artur Sebastian Tarrida.

Aquestes oficines es troben instal·lades al carrer F. Macià, 62. Estan obertes de 4 a 7 de la tarda.

INTERESSANT NOTICIARI DEL COMITÈ LOCAL DE PROVEÏMENTS.

El Comitè de Proveïments de la nostra ciutat, instal·lada en una de les oficines del Comitè d'Enllaç, obliga a tots els agricultors de la localitat i el seu terme, que facin una declaració exacta i detallada de totes les existències que tenen actualment, tals com són blat, ordi, civada, farratge, oli i altres classes de collita com també el nombre de bestiar que tenen.

Aquestes relacions hauran d'ésser presentades abans de cinc dies.

El Comitè de Proveïments, vista l'extensió que el mateix va prenent, ha estat augmentat considerablement per altres elements, els quals cuidaran del subministrament de queviures i demés articles propis per a l’abastiment de la població.

També es prega a tots els tenders de la localitat, que presentin en el Comitè de Proveïments una relació de les seves existències, com també procurin fer una detallada exposició de tot allò que necessitaran dintre de tres setmanes, doncs aquest Comitè cuidarà que no els manqui res.

Ha estat acordat la imposició d'un impost a tots els comerciants de Terrassa, el qual impost tindrà per finalitat l'anar a la creació d'un gran magatzem, en el qual hi haurà en gran quantitat les reserves dels articles de primera necessitat.

A partir de demà, tots els pagesos i venedors dels mercats de la nostra ciutat, hauran de fixar en les seves parades una relació de preus dels seus articles, els quals seran venuts a. un preu determinat i fixe.

Aquesta mesura ha estat pressa pel Comitè de Proveïments, el qual de resultes dels abusos que darrerament han tingut lloc, tindrà uns representants que vetllaran pel compliment de l’ordre.

Aquelles persones que no acatin la disposició del Comitè seran severament sancionades.

TRES CADÀVERS MÉS AL DIPÒSIT JUDICIAL.

Dissabte a la tarda, ingressà al dipòsit del Cementiri Nou, el cadàver del terrassenc, Miquel Ayats i Barber, el qual fou trobat per la Creu Roja a la carretera de Martorell.

En la nostra edició d'aquell dia, ja donàrem compte de la desaparició  de l’esmentat individu, doncs els familiars del mateix l’havien denunciada a la policia.

Aquest matí també ha estat trobat altre cadàver a la carretera de Sabadell. Encara estava calent; i això feia creure que acabava d’ésser mort.

Ha estat traslladat al dipòsit judicial, on desprès d'identificat s'ha vist que era el veí de la ciutat de Sabadell, Josep Germà, el qual és conegudíssim en aquella població per ésser el propietari de la fàbrica «Anís del Taup» i alhora per haver estat alcalde gestor durant el bienni negre.

Pels volts de les onze d’aquest matí l’Ambulància de la Creu Roja, ha hagut d'actuar novament.

Ha anat a recollir un cadàver en descomposició que es trobava a sota el Pont del Guitart, de la carretera de Rellinars.

Aquest cadàver, ha pogut ésser identificat. Es tractava d'un home anomenat Cañabate sense que hàgim pogut aconseguir altres detalls.

REUNIÓ PER AQUEST VESPRE.

La Unió Local de Sindicats, adherida a la U. G.T, convoquen totes les seves juntes a la reunió que es celebrarà aquest vespre en el seu local del carrer Sant Pere. Hom tractarà diversos assumptes entre ells:

Presentació del nou Sindicat.
Nomenament de nova Junta.
Nomenament dels nous delegats en el Comitè d’Enllaç.

ASSISTITS AL DISPENSARI.

De resultes d'una caiguda que sofrí a casa seva, dissabte vespre fou auxiliat al Dispensari, el noi de 10 anys, Antoni Fernández, domiciliat al carrer Castellet 19. Presentava una ferida per rascada a la regió del parietal.

Aquest matí també han curat una velleta anomenada, Carme Figueres i Vall, amb domicili al carrer Nou, 57, la qual quan es dirigia a la Plaça de la Independència ha sofert una caiguda, produint-se la fractura bimal·leolar de la cama dreta.

També ha estat curat aquest matí, un jove de 17 anys anomenat Enric Pla, actualment domiciliat al carrer de la Riba, 53, el qual dies passats caigué quan anava en bicicleta produint-se algunes ferides, les quals li han empitjorat notablement durant aquests darrers dies.

No hay comentarios: