viernes, 5 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 16 d’agost de 1.936, pàg. 11


L’Alcaldia, desitjosa que la ciutat compti amb un perfecte servei mèdic, ben organitzat i per tal d’oferir uns resultats excel·lents, en un cas de necessitat, encarregà al degà dels metges locals, senyor Trincheria, que volgués encarregar-se de la creació d’uns equips de facultatius, en els diferents centres i lloc d’auxili mèdic de la localitat.

El senyor Trincheria, comptant amb la col·laboració dels metges de la ciutat i alguns de la capital, formà en primer terme i per tal que actuessin a l’Hospital uns metges cirurgians, l’un dirigit pel doctor Ferrer, de Barcelona, i l’altre sota la direcció del doctor Tarrés, a fi que en qualsevol moment puguin aplicar els seus serveis en tots els casos que es presentin.

Aquests equips estaran formats, a més, amb els ajudants de que disposen correntment els referits doctors, per tal que, compenetrats com es troben entre ells, puguin oferir un rendiment més ràpid i eficient.

Un servei annex a aquest, i que és de la màxima importància, és el de les transfusions de sang, el qual ha estat encomanat al doctor Palet.

Aquest doctor, en previsió de qualsevol cas, rebrà tots els dies, a dos quarts d’una, totes aquelles persones que ofereixin la seva sang, la qual serà analitzada en practicar el seu oferiment.

Aquestes ofertes es reben a la clínica de la Mutua d’Assegurances i col·laboren en aquest servei d’anàlisi i transfusions les practicats senyoretes Avelina Vacarisses i Dolors Codina.

El senyor Trincheria ha muntat igualment els serveis de guàrdia permanents als diferents centres.

Després de celebrades les corresponents assemblees generals d’associats han acordat ingressar a la Unió General de Treballadors els següents Sindicats de Terrassa:

El de la Metal·lúrgia ho acordà per 190 vots a favor i un en contra.

El de Fusters, després d’una votació que donà per resultat 83 vots a favor i 18 que votaren per la C.N.T.

El Sindicat d’Obrers d’Arts Gràfiques també ho acordà en reunió general per 55 vots contra 13.

L’ambulància de la Creu Roja ha traslladat al dipòsit municipal el cadàver de Francesc Vilanova i Alabard, mort en un accident automobilístic ocorregut prop de Granollers.

Les ambulàncies han acudit també al lloc del fet, per tal de recollir altres ferits, un dels quals ha estat traslladat a Barcelona.

S’ignoren les causes que han motivat aquest desgraciat accident.

Les diferents dependències del Comitè d’Enllaç Antifeixista local han restat instal·lades al carrer de Francesc Macià, 62 A, en la casa que havia pertangut a J. Guardiola Ros.

En espera del que procedeixi decidir, l’Ajuntament ha intervingut l’emissora local de «Radio Terrassa», per tal que pugui estar més al servei de l’autoritat a profit de la croada contra el feixisme.

No hay comentarios: