miércoles, 24 de junio de 2020

L’Acció, dimarts 1 de setembre de 1.936 pàg. 2


LES MILÍCIES ANTIFEIXISTES DE LA U. G. T.

Ciutadans Treballadors de Terrassa. El Comitè de les milícies de la Unió General de Treballadors, posa en coneixement del poble que té obertes les seves oficines dia i nit per tal d'allistar tots els companys que voluntàriament vulguin inscriure’s per anar al front de lluita a derrotar el feixisme criminal.

Per allistar-vos, adreceu-vos a la seu de les milícies de la U.G.T., carrer de Sant Pere, 44.

CANVI DE CAFETER A LA CASA DEL POBLE.

Després d'una llarga sèrie d'anys de complir servicialment en el seu càrrec de cafeter de la Casa del Poble, amb provat zel i amb la confiança i afecte dels concurrents, ahir deixà de prestar els serveis esmentats, l’amic i company, vell lluitador republicà, N’Amadeu Sastre i Valls.

La cessació del seu càrrec obeeix a assumptes purament particulars.

Avui ha passat a ocupar la vacant, el volgut amic, conseqüent militant d’esquerra, En Jaume Gumà i Mas. al qual desitgem, i d'una forma ben sincera, tota mena de felicitats en el negoci que s’empren, encara que els temps d'ara no siguin pas massa propicis a la realització d'iniciatives comercials.

UNES AGRADABLES VISITES A L’ALCALDIA.

Recentment han estat a la nostra ciutat un capità i un tinent del cos de seguretat i assalt, en determinada comissió de servei, procedents de Madrid.

Visitaren l'Alcaldia, de part del senyor Sànchez Plaza, el tinent coronel de dit cos, estimat amic nostre, el qual amb tantes simpaties i respectes compta entre el republicanisme terrassenc.

En nom d'aquest senyor, els comissionats saludaren el Consistori. A més, s'expressaren en termes molt patriòtics i de gran confiança respecte el triomf que hem d’aconseguir en la funesta guerra civil que sostenim.

El senyor Sànchez Plaza, dintre pocs dies, serà promogut a la graduació militar immediata o sia a la de coronel, per mèrits de guerra.

A la bestreta li avancem la nostra felicitació.

ELS TRENS DE MILICIANS QUE PASSEN.

Aquests dies són molts els trens de milicians que amb destí al front passen per l'estació del Nord, a diverses hores, singularment de vuit a dotze del vespre.

El Comitè d'Enllaç, per mitjà dels seus organismes idonis ajuda el pas dels milicians amb els subministres d'abundants queviures.

Entre la gent del front, circula la notícia que Terrassa és la ciutat de la línia del Nord que més bé acomiada i auxilia les expedicions de milicians.

A més, sia qualsevulla l’hora del pas, el poble acudeix en gran quantitat fins a envair les andanes d'una manera densa i inversemblant.

DURANY I BELLERA, CAP DE LA CENTURIA DELS MESTRES LAICS.

Ha sortit cap a Castelló de la Plana la primera centúria que ha organitzat  el Claustre de Mestres Laics Històrics de Catalunya, comandada pel ciutadà Durany i Bellera, l'amic i company tan estimat per nosaltres.

NOU ESTATGE DE LA DELEGACIÓ DE L'ESCOLA NOVA UNIFICADA.

Des d'avui les oficines de fa Delegació del C E. N. U. (Consell de l'Escola Nova Unificada) queden instal·lades al carrer de Galileu nº 245 (Parc Municipal) tel. 2395.

ELS CREDITS BLOQUEJATS.

La Cambra Oficial de Comerç i Indústria d’aquesta ciutat prega als comerciants i industrials que tenen crèdits bloquejats en països estrangers, es serveixin facilitar-ne nota ràpidament a la seva Secretària per tal de poder complimentar una ordre de la Generalitat de Catalunya.

NOTA DEL COMITÈ D'AJUT.

La Direcció i comitè de Control, de l'important raó social, Manufactura Tèxtil, han fet entrega al Comitè d'Ajut, de la quantitat de 2.000 pessetes, destinades a la Cuina Popular de la nostra ciutat.

Bella gesta que aquest Comitè veuria amb gust sigués imitada.

NOTA DEL COMITÈ DE PROVEIMENTS.

EI Comitè de Proveïments, posa en coneixement de tots els comerciants del ram d'alimentació que a partir de demà no podran vendre més de mitja lliura de sucre a cada client.

LA MANCA DE BACALLÀ.

El Comitè de Proveïments de la nostra ciutat posa en coneixement dels nostres conciutadans que dintre breus dies arribarà a Terrassa el bacallà necessari que normalment consumen els terrassencs. Per tant, tots els rumors d'alarmisme que algú vol fer circular queden completament esvaïts amb la publicació de la present nota.

MÉS TERRASSENCS AL FRONT.

Aquest migdia, han partit de la nostra ciutat, en direcció a Barcelona, per tal que siguin enroIats a les columnes de la C. N. T., uns 120 militants de la Confederació Nacional del Treball de la localitat.

Aquests braus milicians han estat acomiadats a l’Estació del Nord, per un gran nombre de terrassencs.

No hay comentarios: