viernes, 12 de junio de 2020

El Dia, edició dissabte 22 d’agost de 1.936, pàg. 2 i 3


UNA NOTA DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Es posa en coneixement dels comerciants, sense distinció de classes, l’obligació que tenen de contribuir a l’obra magna per l’aixafament del feixisme brutal i sanguinari, amb una quota de cinc pessetes els de segona i tercera categoria, i de 10 pessetes els de primera, tenint l’obligació de passar per les Oficines d’aquest Comitè per a fer efectiu el pagament tots els dissabtes a la tarda, de 3 a 7 i els dilluns, de 9 a 1 del matí i de 3 a 7 de la tarda.

Als que no compleixin aquesta disposició del Comitè de Proveïments, els seran incautats els gèneres.

Els contraventors d'aquesta disposició, seran considerats com a facciosos i, per tant, traïdors a la marxa de la revolució per l'esclafament definitiu de tola aquella xusma i canallada que pretenien, i encara pretenen imposar un règim negre de terror i inquisició.

Es tracta de fer tots i cada u de nosaltres el sacrifici màxim que les circumstàncies del moment aconsellin i als que es neguin a col·laborar a aquesta obra se'ls aplicaran aquelles sancions que es mereixin.

Amb aquests pagaments, queden també inclosos tols els venedors dels Mercats

—EL COMITÈ.

COMPTE AMB LES OCULTACIONS.

Ha arribat a coneixement del Comitè de Proveïments que, per Terrassa, s'ha repartit entre les fleques una partida de farina no declarada.

El Comitè de referència remarca l'obligació que tothom té de declarar qualsevol partida de comestibles, sigui del gènere que sigui. l que en cas de repetir-se el cas esmentat, procedirà immediatament a la incautació de l'article no declarat.

PRESA DE POSSESSIÓ.

Avui ha marxat a Barcelona, per tal de possessionar-se del càrrec de president del Jurat Mixt de la Indústria Tèxtil i de la Confecció, el conciutadà i amic Samuel Morera i Ribes, al qual desitgem un feliç encert en la seva actuació al front d'aquell organisme.

UNA CRIDA A LES INFERMERES OFICIALS DE CATALUNYA.

El Col·legi d'Infermeres Oficials de Calalunya crida totes les infermeres titulars especialitzades en Cirurgia, Medicina general, Infància, Puericultura, Psiquiatria, Veneri, Ginecologia, tuberculosos, sala d'operacions i coneixements generals, amb la finalitat de controlar l'eficàcia sanitària d'aquesta professió i facilitar la tasca organitzadora que la Conselleria de Sanitat té encomanada amb motiu de la mobilització general del Cos de Sanitat, al servei del Comitè de les Milícies Antifeixistes.

La presentació tindrà lloc a l'estatge del Col·legi, Tapineria, 10, segon (Casal del Metge). Hores: de 9 a 11 i de 4 a 8.

COMITÈ DE L'ESCOLA NOVA UNIFICADA.

Ha quedat constituïda a la nostra ciutat la Delegació comarcal del C. E. N. U. al Vallès Occidental amb dos representants de cada una de les següents organitzacions: Generalitat de Catalunya, Sindicat de Professions Liberals (C. N. T.) i Federació de Treballadors de l'Ensenyança (U. G. T.), sota la Presidència de Miquel Palet i Martí i amb domicili al Raval de Fermi Galan número 13 (Institut Industrial).

ES VA A LA CREACIÓ DE LA JUNTA DE MUSEUS.

Sabem de bona font, que s'estan fent actives gestions per a la formació d'una nova Junta de Museus, que substituirà la dissolta. Aquesta Junta estarà constituïda per personal tècnic, però actuarà sota el patronatge de les organitzacions obreres terrassenques.

Tindrà al seu càrrec el Museu que ha quedat instal·lat a les Esglésies romàniques de Sant Pere.

AUTOPSIA DE CADÀVERS.

Ahir a la tarda, el metge forense i els seus ajudants, practicaren l'autòpsia dels cadàvers darrerament ingressats al Dipòsit Municipal, o sigui el de l'ex-religiós Josep Bordas i el del ciutadà Ferran Restoy i Martin.

Aquest mati el doctor de referència ha comunicat al Jutjat d'Instrucció el resultat de les autòpsies.

BALL A BENEFICI DE LES VICTIMES DEL FEIXISME.

L'empresa de la Societat ''Els Amics", junt amb l'orquestra Bohèmia que executora els ballables, ha organitzat per a demà diumenge, a les 6 de la tarda, un gran ball la recaptació del qual serà destinada a profit de les víctimes del feixisme.

DONA ATROPELLADA PER UNA BICICLETA.

A la via pública, fou atropellada per una bicicleta, ahir a la tarda, la dona de 61 anys, Antònia Massagué, soltera, habitant al carrer de Sant Isidre. 75. En caure violentament a terra per la trompada que li donà la màquina va produir-se una ferida contusa al cuir cabellut, la qual li fou curada al Dispensari Mèdic, pel doctor de torn.

S'ha denunciat l'atropell al Jutjat Municipal.

PETIT INCENDI.

En un cobert de llenya de la casa de la senyora Vídua Armengol, situada al carrer de Claris, 39, s'hi ha declarat aquest migdia, a dos quarts d'una, un petit incendi, causat per motius que es desconeixen.

Havent estat avisats els bombers, amb tota la urgència possible han comparegut al lloc del fel, amb el material d'extinció, i el foc ha estat ràpidament sufocat, car no revestia cap importància.

REUNIÓ DEL SINDICAT DEL RAM DE LA CONSTRUCCIÓ (U. G. T.).

Avui, a dos quarts de deu de la nit, en el saló de La Unió Local de Sindicats, hi ha convocada reunió del Ram de la Construcció (U. G. T.) a l'objecte de tractar de la tarda a les vuit del vespre, el doctor Sanmartín.

DONA ATROPELLADA PER UNA BICICLETA.

A la via pública, fou atropellada per una bicicleta, ahir a la tarda, la dona de 61 anys, Antònia Massagué, soltera, habitant al carrer de Sant Isidre, 75. En caure violentament a terra per la trompada que li donà la màquina va produir-se una ferida contusa al cuir cabellut, la qual li fou curada al Dispensari Mèdic, pel doctor de torn.

S'ha denunciat l'atropell al Jutjat Municipal.

No hay comentarios: