miércoles, 24 de junio de 2020

L’Acció, dilluns 31 d’agost de 1.936 pàg. 2


ATUELLS I OBJECTES PER A LA COLUMNA ALPINA.

Com sigui que s'està formant una columna alpina per a la salvaguarda i vigilància de les fronteres dels Pirineus, i essent necessari ajudar els que formen part de la mateixa, es desitja que tots els que tinguin material adequat a aquest fi, es serveixin portar-lo al local del Comitè de Defensa Antifeixista, Francesc Macià, 32.

També es fa saber que en el terme de 43 hores es nomenarà una comissió de requisa per a tots aquests objectes.

ELS VALS QUE HA DE SATISFER EL COMITÉ D'AJUT ANTIFEIXISTA.

Per tot divendres de 10 a 12 es prega als interessats es presentin les factures amb el seu corresponent val al Comitè d'Ajut Antifeixista per a la seva conformació.

L'IMPOST DEL COMITÈ DE PROVEIMENTS.

També el Comitè de Proveïments fa avinent als comerciants que si per tot el dia de demà no passen a satisfer l’import de les factures els serà incautat una part de gènere corresponent al valor de les mateixes.

LA RECAPTA MILITAR D'AHIR.

Ahir al matí arribaren a la nostra ciutat les comissions de les guàrdies nacional de Barcelona, amb els guàrdies d'assalt de Sabadell i altres cossos armats.

Els visitants que portaven una banda de trompetes i tambors, venien a fer una recapta a Terrassa a benefici de les víctimes del feixisme.

Amb gran èxit, els visitants organitzaren, tot just arribats, la formidable desfilada; juntament amb ells hi anaven representacions de les milícies de Terrassa i també representació de les entitats obreres i polítiques, les quals parlaven les seves senyeres.

Unes senyores eren les encarregades de la recapta. Per les notícies que tenim aquesta obtingué un grandiós èxit, de la qual cosa ens alegrem infinitament.

La comitiva feu els següent recorregut:

Plaça Clavé, Rambla. Raval de Fermi Galan, Cremat, Plaça de la República, Jaume Jover, Sant Pere Nord, baixà pels carrers Mas Adei, Francesc Macià, Passeig Garcia Hernández, Fontvella, Plaça de la República, i Ajuntament.

Ací la comitiva es desfeu. El seu pas havia estat ovacionat per tots els terrassencs que pogueren contemplar tan bell i humanitari espectacle.

Com a comiat adreçaren la paraula al poble un oficial de les forces i l’alcalde senyor Figueres.

Els termes dels seus parlaments foren d’abrandat patriotisme.

UN MÉS A LA LLISTA.

Dissabte vespre, fou recollit a la carretera de Castellar, el cadàver d’un home mort a trets que es trobava a ta cuneta.

La Creu Roja el traslladà al dipòsit judicial. El mort ha resultat anomenar-se, Esteve Portell i Ullés de 33 anys d'edat. Segons sembla es tracta d'un ex-religiós.

No hay comentarios: