miércoles, 10 de junio de 2020

El Dia, edició dijous 20 d’agost de 1.936, pàg. 3


D’INTERÉS PER A LES INFERMERES.

L’Alcaldia de la nostra ciutat, prega a totes les senyores i senyoretes que desitgin exercir la professió d’infermeres, se serveixin personar-se a l’Hospital per tal de practicar el seu oferiment.

Aquestes inscripcions es rebran tots els dies de 11 a 12 del matí.

DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

UN venedor del Mercat del Triomf., de la barriada de Sant Pere, ha fet donatiu, a la Cuina Popular que funciona al carrer del Nord en benefici dels obrers en atur forçós, d’un cove de mongetes tendres, altre de pebrots i altre de tomàtecs.

També el Partit Comunista de Catalunya, ha fet destí a la Cuina esmentada.

Així mateix el P.O.U.M ha lliurat dos sacs de patates.

Igualment la casa Galí i Companyia ha fet lliurament de 100 quilos d’arròs.

D’INTERÉS PER ALS PROPIETARIS DE PISOS I FINQUES.

El Comitè d’Enllaç Antifeixista d’aquella ciutat, comunica a tots els propietaris que tinguin pisos o finques per llogar, l’obligació que tenen de posar el corresponent anunci en el balcó finestra o porta.

En cas de no complir-se aquesta ordre, totes les finques seran requisades pel dit Comitè.

NOMENAMENT.

El Butlletí Oficial de la Generalitat de Catalunya, publica una ordre del departament de Treball on, entre altres nomenaments, hi consta el del senyor Samuel Morera i Ribas, per a President del Jurat Mixt del Treball en les indústries tèxtil i de la confecció, de Barcelona.

ALTRE DESTITUIT.

En virtut del decret pel qual queden destituïts tots els jutges de primera instància, ha cessat en el càrrec el d’aquest partit, senyor Angel Leon.

QUAN EL ROC ES FORA DE LA MÀ.

El doctor de torn al Dispensari, en la tarda d’ahir, prestà assistència facultativa al nen de 9 anys, Salvador Domènech, amb domicili al carrer Salvà, 90, qui presentava una ferida contusa a la regió parietal dreta, conseqüència d’un cop de pedra que rebé mentre jugava amb altres infants en l’esmentat carrer.

Passà a casa seva una volta curat.

LA REUNIÓ D'AHIR, A LA UNIÓ LOCAL DE SINDICATS (U.G.T.).

Anit, a dos quarts de deu, en el saló de la Unió Local de Sindicats (U.G.T.), tingué lloc una important reunió del ple de Juntes de la U.L.S.O., conjuntament amb els sindicats adscrits ara a la dita entitat, pertanyents a la U.G.T.

Es tractaren varis i interesants assumptes i també va tractar-se extensament de les orientacions a oferir als associats.

La U.L.S.O, per acord pres en l’al·ludida reunió, va quedar encarregada de triar els cinc individus que ella cregui aptes per a formar la ponència que junt amb altra de la C.N-T, haurà de tractar de la coordinació de controls de fàbrica.

EL SETMANAL DE LA INDÚSTRIA DEL GÈNERE DE PUNT.

En una dependència de l’edifici de la Unió Local de Sindicats (U.G.T), a les vuit de la tarda d’ahir varen reunir-s’hi uns representants de la U.L.S.O juntament amb uns de la C.N.T, a l’objecte de decidir la forma amb que s’havia de preparar el setmanal de la indústria del Gènere de Punt en la present setmana.

Després de breu canvi d'impressions, es prengué l'acord que el setmanal de la setmana corrent s’arreglés d’igual que la de l’anterior però descomptant les hores que no s’hagin treballat.

No hay comentarios: