jueves, 4 de junio de 2020

La Veu de Catalunya, 15 d’agost de 1.936, pàg. 10


La policia local ha practicat un important servei. Ha procedit a la detenció d’un subjecte que, segons sembla, estava en relació amb destacats elements facciosos.

Aquest individu es trobava a Terrassa, ja feia alguns dies, a casa d’una seva amant. En anar a agafar el tren dels Ferrocarrils Catalans, probablement amb la intenció de fugir, va ésser detingut i posat a disposició dels caps de la policia, que el sotmeteren a diferents interrogatoris.

El detingut s’anomena Felip Barrios Izquierdo i, segons s’ha desprès de les manifestacions que feu, mantenia correspondència amb destacats caps facciosos residents a diverses capitals espanyoles.

Manifestacions fetes per l’amant del dit individu, que també fou detinguda, corroboren aquests càrrecs.

Enllestits els treballs de la policia local, aquesta ha posat el detingut a disposició de la de Barcelona, que el manté empresonat.

El Partit d’Esquerra Republicana de Catalunya, junt amb la Joventut d’Esquerra «Estat Català», ha organitzat una subscripció a profit de les víctimes dels actuals successos.

Per tal que la subscripció tingui força èxit, han estat repartits entre els militants gran nombre de fulls de subscripció.

A part d’altres subscripcions que es porten a cap, el P.O.U.M., en té oberta una que assoleix una xifra força important.

La llista de subscripció dels donatius rebuts a les oficines del Comitè Antifeixista es així:

Suma anterior, 25235’20 pessetes; Obrers de la Casa Pere Font, (teixits, ordidores i cosidores), 539’20; Jaume Germain, 15; Montserrat Jaumar, 10; Pere Ametller, 5; Àngela Sànchez, 1; Obrers de la Casa J. Marcet Poal, 231’50; Obrers de la Casa Baigual i Llonch, 268; Bar Monumental, 25; ─ Suma i segueix 26.329’90 pessetes.

Demà diumenge, a dos quarts d’onze del matí, l’Associació d’Empleats i Obrers de l’Ajuntament i districte de Terrassa, celebrarà una reunió general extraordinària, a la qual resten convocats tots els associats, sota el següent ordre del dia:

1, Aprovació de l’acta anterior; 2, Donar compte de les gestions fetes per la Directiva sobre la jornada de 40 hores i l’augment del 15 per cent en el sou; 3, Proposició d’adhesió d’ingrés d’aquesta Associació d’Empleats i Tècnics d’aquesta ciutat; 4, Proposicions generals; 5, Precs i preguntes.

No hay comentarios: