jueves, 11 de junio de 2020

El Dia, edició divendres 21 d’agost de 1.936, pàg. 3


MÉS MILICIANS TERRASSENCS QUE ANIRAN A L’ARAGÓ.

Amb sengles cotxes han partit vers la capital catalana nombrosos milicians de la C.N.T de la nostra ciutat, els quals s’han anat incorporant-se a la columna que comandarà García Oliver u que dintre uns dies partirà vers el front de lluita aragonès.

LA FORMACIÓ DE LA COLUMNA D'ESQUERRA REPUBLICANA.

En el Jutjat d'Instrucció, segueix activament la inscripció de milicians que formaran la primera columna d'Esquerra Republicana que es traslladarà a lluitar contra els facciosos. Els allistats són ja un crescut nombre, i es composen d'elements d'Esquerra Republicana i de Joventuts d'Estat Català.

S'assenyala el pròxim dilluns i tot el més tard el dimecres, per a la partida d'aquesta columna que, de fet, encara no té la seguretat de si es traslladarà a Mallorca o bé a l'Aragó.

TROBALLA DE CADÀVERS.

Cap el tard d'ahir, la Creu Roja local fou avisada que per als afores del poble de Viladecavalls, hi havia el cadàver d'un home. S'hi traslladà acte seguit, efectuant la seva recollida i trasllat al Dipòsit Municipal de Terrassa.

Identificat el mort, ha resultat ésser Josep Bordas de 25 anys, ex-religiós, els pares del qual viuen al carrer de la Verge del Pilar, 57, de la nostra ciutat.

També, del Passeig de Garcia Hernández, a dos quarts de quatre d'aquesta matinada, l'ambulància ha recollit el cos de Ferran Restoy i Martín, domiciliat al carrer de Newton. Com l'anterior, ha estat conduit al Dipòsit Municipal, on els serà feta l‘autòpsia.

MOBILITZACIÓ DE METGES I FARMACÈUTICS.

El Govern ha donat ordre de mobilització de tots els metges i farmacèutics.

ELS ESTUDIANTS.

La Federació d'Estudiants s'ha incautat d'una de les dependències de l’Institut Elemental de Segon Ensenyament de la nostra ciutat, per a destinar-la a Oficines d'organització.

CONTINUEN ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

La Cuina que el Comitè de Proveïments ha instal·lat al carrer del Nord i que funciona en benefici de les persones necessitades i en atur forçós, continua rebent donatius dels comerciants de la ciutat.

Entre els que ha rebut darrerament, hi ha els següents:

En Sadurní Prat, amb domicili al carrer de Volta, 17, ha fet oferiment de peix en nom dels peixaters, sempre que la Cuina en necessiti.

En J. Orriols, un paquet de galetes: En Ramon Tarrés, donarà a la Cuina, dues dotzenes d'ous diaris, Francesc Castañé, rabassaire, ha lliurat tres caixes de diversos queviures: el P. O. U. M.. 1 sac de patates i les ferreteries Argemí, Puigmartí, Paloma i Gibert, dues dotzenes de coberts cada una.

LA UNIÓ DE RABASSAIRES ORGANITZA UN CAMIÓ DE QUEVIURES PER ALS MILICIANS DEL FRONT ARAGONÈS.

La Unió de Rabassaires, de la nostra ciutat. ha organitzat per a dijous vinent la sortida d'un camió de queviures destinat als companys que lluiten en el front de guerra aragonès.

Diumenge al matí en el local de la referida Unió, situat al carrer de Topete, s'admetran donatius de tota classe, per tal de formar la citada expedició.

JUSTA REPOSICIÓ.

Ha pres possessió del càrrec de director de la que fou Acadèmia Cots a Terrassa, el bon company Pere Solà i Fernández, que en va ésser injustament destituït ara fa un any.

Amb aquest motiu, el company Solà es proposa crear un centre d'ensenyament digne de la ciutat i, per tant, els alumnes que ho desitgin poden passar a matricular-se el primer del pròxim setembre.

ACCIDENT DE TREBALL.

L'obrer de l'Escorxador Públic, Alfred Boada, de 41 anys casat, habitant al carrer 16 de febrer, 38, a les vuit d'avui al matí ha tingut la desgràcia que li rellisqués el ganivet amb que treballava, produint-se una fonda ferida a la cama dreta, que li ha estat curada al Dispensari Municipal

Una volta practicada la primera cura, l'accidentat ha passat a casa seva.

ENTREMALIADURES QUE DONEN MAL RESULTAT.

El nen de 9 anys, Josep Ribas, amb domicili al carrer de Topete 152, a dos quarts de dotze de la passada nit, ha estat assistit al Dispensari Mèdic de ferides contuses a les mans, genolls i cuixes.

Aquestes lesions, se les causà en deixar-se anar a terra des de la part posterior d'un cotxe en marxa, al qual s'havia enfilat quan passava pel carrer de casa seva.

Una volta curat, el pacient va passar al seu domicili.

No hay comentarios: