viernes, 19 de junio de 2020

L’Acció, dimecres 2 de setembre de 1.936 pàg. 2


D'interès a les companyes del Grup Femení són convocades les afiliades del Grup Femení d'E. R. a què passin per l'edilici de les abans Escoles Pies, on se'ls comunicarà un afer de molt interès.

Demà, Dijous de 3 a 8 de la tarda.

UNA CRIDA ALS SOLDATS DE LES LLEVES DELS ANYS 1934 i 1935.

El Comitè Central de les Milícies Antifeixistes recorda a tots els soldats pertanyents a Les lleves dels anys 1.934 i 1.935 l'obligació que tenen de presentar-se a llurs respectives casernes.

De no fer-ho a la major brevetat incorreran en la consegüent responsabilitat, per a la qual cosa aquest Comitè es valdrà de tots els mitjans al seu abast.

El propi Comitè comunica que a partir de les nou d'ahir, a la caserna de Cavalleria de Girona, es procedeix a allistar tots els ciutadans que acreditin haver servit en els Regiments de Cavalleria de la Península i zona del Protectorat Espanyol al Marroc, sempre que no excedeixin de l'edat de vint-i-quatre anys, que voluntàriament es presentin per a formar part de les Milícies de Cavalleria que s’organitzen a l’esmentada caserna.

ASSISTIT AL DISPENSARI.

Per haver-se clavat un trosset de canya en un dit de la mà esquerre, ahir al matí fou curat al Dispensari, el terrassenc, Valentí Creus, de 33 anys d’edat, domiciliat al Carrer Jodis, número 99.

LA RECAPTA DE LLIBRES I PERIÒDICS PEL FRONT.

Ahir vespre, estigueren a l’alcaldia, uns comissionats de la Federació de Boy Scouts de Terrassa, els quals parlaren amb l’alcalde dels treballs preparatoris que ells han vingut portant a terme per tal de poder recaptar llibres í periòdics, destinats als ferits del front.

Es parlà del lloc on serà instal·lada l'oficina receptora, la qual sembla que serà muntada en un lloc dels més cèntrics de la ciutat. Possiblement demà donarem a la publicitat el lloc on es rebran els donatius, doncs avui aquells comissionats tornaran a entrevistar-se amb el nostre alcalde.

SINDICAT DEL RAM DE L'AGULLA U. G. T.

Es convoca a tots els companya sastres, Sastresses, modistes i en general a tots els que pertanyin a aquest ram, a la reunió de constitució que tindrà lloc el proper dijous a les 7 del vespre a l'estatge de la Unió Local de Sindicats U. G. T. (Sant Pere, 48).

REPRESA DE LES TASQUES ESCOLARS.

Baix la direcció del que ja havia estat director. En Pere Solà Fernàndez, la Acadèmia Cots ha obert novament les seves classes.

Ei senyor Solà es proposa realitzar una vertadera labor cultural organitzant immediatament cursos de comerç i idiomes, esperant dels que foren alumnes de la Acadèmia li ratificaran la confiança.

LES FESTES DE TERRASSA APAREIXEN ALS ROTATIUS BARCELONINS.

A la portada del «Dia Gràfico» d'avui, ha estat publicada una fotografia a tota plana, original del fotògraf local Miquel Llobet, en la qual hi apareix una fase de l'important festa que es celebrà a la nostra ciutat el passat diumenge al matí, amb motiu de la columna militar que recorregué els carrers de la nostra ciutat, recaptant fons per a subvenir les despeses de les víctimes del feixisme.

A l'interior de l'esmentat diari, també hi ha altre gran fotografia, de les portes de la Masia Freixa, en el moment que les nostres autoritats passaven pel portal de la susdita Masia, en l’acte de la inauguració del Parc Municipal que com saben els lectors tingué lloc el passat dissabte a la tarda.

No hay comentarios: